Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Klavdija Kopina

OI 2024 Utrip Pariza: Olimpijska pravljica z visoko ceno

12.08.2024

Zadnji dan olimpijskih iger je za nami. Olimpijski plamen, ki je skoraj tri tedne osvetljeval mesto ljubezni, je ugasnil, atleti se vračajo v svoje domovine. Kaj pa Pariz?

Odločitev CAS-a Gimnastično gladiatorstvo v vsej svoji krutosti: Jordan Chiles odvzeli medaljo

11.08.2024

Pozabite na ikonično zgodovinsko fotografijo treh temnopoltih telovadk na zmagovalnem odru. Potem ko so sodniki po pritožbi Američanov najprej odvzeli bron romunski telovadki Ani Bărbosu, so ga po pritožbi Romunov zdaj odvzeli Američanki Jordan Chiles.

Sprejem v Slovenski hiši Olimpijski sen Janje Garnbret: Uspeh je, da si na koncu zadovoljen sam s seboj

11.08.2024

Ko je Janja Garnbret na olimpijskih igrah v Parizu stopila na najvišjo stopničko in si okoli vratu obesila svojo drugo zaporedno zlato medaljo, ni osvojila le olimpijskega zlata – osvojila je srca milijonov.

OI 2024 Navijači v Parizu: Na poročnem potovanju pospremila Janjino zlato

10.08.2024

Vroče avgustovsko dopoldne, ko se je termometer v Le Bourgetu povzpel na 26 stopinj, a se je zaradi žgočega sonca zdelo, da je še veliko bolj vroče, je pričakalo množico podpornikov, ki so pospremili nov zgodovinski dosežek Janje Garnbret.

OI 2024 Ko igre postanejo viralna drama: olimpijci med slavo in digitalnim peklom

12.08.2024

Telovadec Stephen Nedoroscik kot Clark Kent, strelca Kim Ye Ji in Jusuf Dikec kot utelešenja besede 'kul', Henrik Christiansen z mafini, lebdeči surfer Gabriel Medina ter seveda Simone Biles in Snoop Dogg – to so viralni zmagovalci iger v Parizu.

OI 2024 Srčna borka z zgodovinsko medaljo za ekipo beguncev: "Sem človek kot kateri koli drug športnik"

10.08.2024

"Želim pokazati ljudem po vsem svetu, da naziv begunec ne pomeni, da nismo športniki ali da nismo ljudje," je nekaj ur po osvojitvi zgodovinske bronaste medalje za olimpijsko ekipo beguncev v pogovoru za MMC dejala boksarka Cindy Ngamba.

Intervju Psihološka pripravljenost: lekcije Janje Garnbret, Simone Biles in Novaka Đokovića

09.08.2024

"Moramo se zavedati, da je vrhunski šport premikanje mej. Vsako premikanje mej iz neke cone, ne samo udobja, ampak cone, ki jo poznaš, je stres in športniki so praktično ves čas v tem premikanju mej nemogočega," poudarja športni psiholog Matej Lunežnik.

OI 2024 Predstava za olimpijske igre ali nekaj "gnilega" je v reki Seni

08.08.2024

Parižani, ljubitelji športa in turisti sedijo ob Seni, gledajo rečne naplavine in pogledujejo za ladjami, ki se izmenjujejo iz ene v drugo smer. Nič kaj nenavaden prizor, če ne bi šlo za reko, v kateri te dni plavajo daljinski plavalci in triatlonci.

OI 2024 Mora organizatorjev se nadaljuje: olimpijske igre selfijev ob mivki

07.08.2024

Malo bolj v tvojo levo, ne, malo bolj v tvojo desno – to so navodila za nastanek popolne fotografije ob idiličnem ozadju Eifflovega stolpa s tribun turnirja odbojke na mivki, ki preusmerjajo pozornost od odbojkarjev in spravljajo organizatorje ob živce.

OI 2024 Slovensko navijaštvo v času iger: Povezanost, strast in kritika

06.08.2024

Zelene navijaške barve so preplavile Pariz tudi na račun slovenskih navijačev, ki opremljeni z najrazličnejšimi rekviziti bodrijo slovenske športnike in prispevajo k vrhunskim rezultatom. Hkrati postavljajo nove temelje za boljšo navijaško kulturo.

OI 2024 Čudežna Alice in ... Da, tudi Simone Biles je samo človek.

06.08.2024

Svet gimnastike ima nov obraz junaštva in prihaja iz naše neposredne soseščine – Genove. 21-letna Alice D’Amato je na ne najboljši dan Simone Biles presenetila še samo sebe in se ob zmagi na gredi sesedla ... Od sreče.

Reportaža iz Pariza Kako so olimpijske igre postale igre lakote

05.08.2024

Pariz – kulinarična Meka. Olimpijska menza v Parizu – gastronomsko razočaranje. Premajhne porcije, pomanjkanje beljakovinske hrane in še bi lahko naštevali. Čeprav se organizatorji trudijo, da bi zajezili pomanjkanje, se težave nadaljujejo.

Stran 1 od 104
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov