Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Saša Banjanac Lubej

Slovenija "11. september je nezaceljena rana vseh, ki smo ga doživeli"

11.09.2021

"Zdaj, po sedmih letih, menim, da je Slovenija ena najlepših držav na svetu. Povsod na Balkanu je nedvomno čudovito, toda tak odnos do otrok in take možnosti za šolanje je težko najti drugje po svetu," pravi Jovica Jakovac.

Družabno "Zelo rad grem v Bosno, rad pa pridem nazaj"

26.06.2021

Besede "Bosanec" v šoli nikoli ni doživel kot žalitev, na pogoste opazke, ki jih posluša vse življenje 'Če ti kaj ni všeč, pa pejt dol', ne odgovarja. Denis Avdić je uspešen radijski voditelj, ki vsako jutro zbudi več kot 230.000 poslušalcev. 

Kultura "Čudovito je ljudem z demenco pomagati z glasbo"

12.06.2021

"Z eno samo torbo smo šli iskat očeta. Meni je bilo najbolj hudo, ker nisem mogla vzeti klavirja. S šolo nisem imela težav, žal pa mi je bilo zaradi klavirja. Ker ga nismo imeli, sem se lahko učila le violino v Hercegnovem. Tega nisem bila vesela."

NaGlas! "Pri besedi čefur je vljudno biti previden"

29.05.2021

Marko Đorđić se vrača je najnovejši roman Gorana Vojnovića, večkrat nagrajenega pisatelja, filmskega režiserja, kolumnista. Slovensko kulturo prepleta s kulturami, jeziki in navadami drugih narodnosti, ki tukaj živijo že desetletja.

Kultura "Burek je tudi fina beseda, rima se z Jurek, curek, Turek"

15.05.2021

Hrana je osnovna človeška potreba, to ji daje primarno družbeno moč, je najpriročnejše orodje združevanja, pa tudi razlikovanja. Burek je odličen primer za to, pravi Jernej Mlekuž, ki ga kličejo tudi dr. Burek, saj je doktoriral na temo bureka.

Slovenija "Treba je poskušati spremeniti sistem"

01.05.2021

Vse tuje raziskave kažejo, da tuji delavci skozi davke, vplačila v socialni in pokojninski sistem in na druge načine prispevajo v sistem več, kot znašajo "zlorabe", o katerih se veliko govori. Prav tako opravljajo dela, ki jih domače prebivalstvo zavrača.

Film in TV Kукла: Tudi cirilica je del moje identitete

17.04.2021

Najnovejši hit Dina Merlina in Senidah, Dođi, ima na YouTubu več kot deset milijonov ogledov. Tudi po zaslugi Kukle, ki v videospotih uporablja elemente bogate slovanske in balkanske dediščine. Njen film Sestre je zmagal na festivalu v Franciji.

Kultura "Prebivalce jemljejo kot otroke"

03.04.2021

"Nelogično je, koliko opažam policije vsepovsod. Zdi se mi povsem nelogično, da imamo opraviti z nečim, kar je neoprijemljivo, kar ne vemo natanko, kako deluje, vse, kar je vizualnega okrog nas, pa je neka represija, " pravi umetnica Samira Kentrić.

Kultura "Ime mi je Selma, vendar nisem iz Bosne"

20.03.2021

"Še vedno imaš naglas svojih staršev" – s to opazko so nekateri znanci "pospremili" Selmo Skenderović na študij slovenistike in primerjalne književnosti na Filozofsko fakulteto v Ljubljani. "Vseeno zmorem," je v oddaji NaGlas dejala 19-letna Selma.

Kultura "Balašević je zmagal"

06.03.2021

Svetlana Slapšak: "Znal se je opravičiti za napako." "Balašević ni poskušal štajerskih vin, je pa bil strasten navijač NK Maribor," pravi Vladimir Rukavina. "Đole, s tabo je bilo odraščanje lepše in lažje," je v žalni knjigi zapisala Mariborčanka Maja.

Slovenija Manjšine za izrekanje o narodni pripadnosti

20.02.2021

"Predstavniki etničnih skupnosti nekdanjih konstitutivnih narodov SFRJ zahtevamo, da se uvede pravica izrekanja o etnični pripadnosti pri popisu prebivalstva v 2021," pravi Ilija Dimitrievski iz Eyumaka. Zahtevi se pridružujejo tudi Hrvati.

Slovenija Manjšine ‒ zgodba o noju, ki tišči glavo v pesek

20.02.2021

Bolj kot smo skeptični do obstoja etničnih skupnosti, bolj kažemo, da smo sami nesamozavestni glede tega, kdo smo kot družba, kot država. Priznanje nikoli ni pogoj za obstoj manjšine, raznolikost pa je treba upravljati, opozarja dr. Petra Roter.

Stran 6 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov