Sestre iz naslova, Sina, Mihrije in Jasna, so tri najboljše prijateljice v zgodnjih dvajsetih letih. "Ko sem se v srednji šoli srečala s queer kulturo večjih zahodnoevropskih mest, sem zaznala velike razlike med dojemanjem spola tam in doma, kjer je balkanska patriarhalna mentaliteta še vedno zelo prisotna," je o zamisli za film povedala Kukla.

V Sestrah v glavnih vlogah nastopajo igralka Mia Skrbinac, Sarah Al Saleh in Mina Milovanović, ki sta se s filmom srečali prvič.

"Gre za tri močne mlade ženske, ki pa se ne zavedajo lastne moči in svojo ranljivost vidijo kot šibkost, kar je nekako tudi komentar na to, kako se ljudje nasploh doživljamo. Dve ali dva sta par, tri ali trije so že skupina in one so majhna skupina proti svetu, ki prodira v njih in pred katerim se hočejo zaščititi. Zanimala me je tudi sama dinamika znotraj skupine ter raziskovanje človeške narave in vedenja skozi vzpostavitev skupinske identitete," je o protagonistkah filma povedala režiserka ob prejemu nagrade v Clermont Ferrandu.

Film je bil od zmage v Clermont Ferrandu prikazan na več tujih festivalih, nedavno pa je na festivalu Fire LGBT v Barceloni prejel nagrado za najboljši kratki film. Dvema nocojšnjima projekcijama na Kinodvorovem dvorišču bo sledil pogovor s Kuklo in filmsko ekipo.