Na petih lokacijah, in sicer v prostorih D.tajl Concept Store, Koroškega pokrajinskega muzeja, Koroške galerije likovnih umetnosti, Rojstne hiše Huga Wolfa in Čajnice Peč bodo med 12. in 20. uro vrteli animirane filme različnih kategorij, glede na primerno starost gledalcev.

Festival je primeren za obiskovalce od 4. leta starosti dalje, tuji filmi pa bodo imeli slovenske podnapise. Letošnja novost je nova lokacija v Čajnici Peč, kjer bodo vrteli animirane filme, primerne za starejše od 14 let. Večerna projekcija za odrasle bo na prostem, v središču mesta pred galerijo, začela pa se bo ob 21. uri.

Na vsakem prizorišču, razen večernem, se bodo filmi, ki so jih izbrali med 280 prijavljenimi, ponavljali na vsakih 30 minut, kar obiskovalcem omogoča prosto kroženje po prizoriščih. Pri tem jim bo pomagal tudi zemljevid, ki je natisnjen na zloženki, na kateri so tudi podatki o predvajanih filmih, spremljevalnem programu in ekipi festivala.

Festivalu Zebra prihodnji teden sledijo spremljajoči dogodki od ponedeljka do srede, nato pa se bo v koroškem mestu od 1. do 3. avgusta zvrstil še deveti Mednarodni festival kratkih filmov Shots, ki prinaša 16 filmov iz 11 držav.