Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 4. jul. 2020

Val 202 • Sob, 4. jul.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Brežiški kantavtor, ki več kot doma nastopa in ustvarja v Dublinu, je v obdobju korone ostal prizemljen doma in se ustavil tudi pri nas.

08:30
Novice

Mojca Robas živi v eni najmanjših držav na svetu. V Andoro se je preselila, ker obožuje smučanje in ker ji je znanje angleščine prineslo dobro službo v hotelu, v katerem skrbi za rezervacije in organizacijo izletov. Njen dom je v kraju Pas de la Casa na nadmorski višini 2.080 metrov.

V zgoščenem ritmu tekem bo v naslednjih treh tednih znan državni prvak v nogometu. Teoretično je v boju za vrh prvenstvene lestvice še pet klubov, praktično trije. Vodilna Olimpija ima štiri točke prednosti pred Mariborom in Celjem, ki je v uvodni tekmi kroga gostovalo pri najuspešnejšem moštvu po vnovičnem zagonu, ljubljanskem Bravu. Zanimivosti v dopoldanskih športnih minutah.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

Ko rečemo, da bo mobilnost v prihodnosti popolnoma drugačna, na kaj najprej pomislimo. Da bo elektrificirana. Pa povezana, deljena in avtonomna. Najprej je treba razumeti, kaj pravzaprav vse to pomeni, potem pa pomisliti, da vemo veliko več, da naše premišljevanje lahko seže še precej dlje. Andrej Brglez pove več.
Zapeljali se bomo s podaljšanim VW tiguanom "allspace", sedli v novo Škodo octavio, zabeležili še nekaj drugih novosti in razglasili najboljša mlada voznika po izboru AMZS.

10:30
Novice

Ulično gledališče je izraz sodobnega urbanega duha, živo pisana zbirka najrazličnejših uprizoritvenih slogov, pristopov, vsebin, oblik, spretnosti sporočil in dejanj. Pregled ustvarjanja nam vsako leto predstavi mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica, ki ga organizira Gledališče Ane Monro.
Letošnji 23. festival Ana Desetnica bo – tokrat z geslom ''Okvir poletja'' – v dveh delih: junijsko-julijskem in septembrskem. V tem prvem delu je Ana Desetnica že obiskala Kamnik, Šoštanj, Sežano. O tem, kje bo to soboto, pa bo več povedal vodja Gledališča Ane Monro in oče Ane Desetnice Goro Osojnik.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V slovenskem športu je ta teden odmevala zamenjala na vrhu Zavoda za šport Planica. Na mestu direktorja bo namreč Jelka Grosa zamenjal dozdajšnji direktor Smučarske zveze Slovenije Franci Petek. Zbrali smo nekaj odzivov.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Predstavili bomo Kamerunca Wesa Madika. Odraščal je pri dedku, ki je bil duhovni vodja plemena Bantu. Zato ni naključje, da je podedoval veliko znanja o animističnih tradicijah tega afriškega plemena, zakoreninjenih v simbiozi med človekom in naravo. Wes, to je tudi njegovo umetniško ime, je postal mednarodno prepoznaven s skladbo Youpendi iz drugega dela filma o Levjem kralju.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Aprila 1950 je v Ljubljani začel izhajati časopis Ljudska tehnika, ki je kot glasilo istoimenske organizacije seznanjal bralce o tehničnih dosežkih doma in po svetu. Nekaj let zatem se je preimenoval v revijo Življenje in tehnika, ki odtlej neprekinjeno obvešča bralce o napredku na področju znanosti in tehnike. Doslej je izšlo več kot 1000 številk, ki sestavljajo - če jih postavimo eno na drugo - več kot 5-metrov visok kup, prav poseben 'spomenik' slovenski tehnični kulturi. Z odgovornim urednikom revije Matejem Pavličem smo preleteli, kateri tehnološki trendi so zaznamovali posamezna obdobja izhajanja revije in najbolj odmevali v javnosti, več pa tudi o tem, da navkljub obdanosti s tehniko postajamo vse bolj tehnično nepismeni.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

17:30
Novice

17:38
Obvestila: Obvestila

Atletski pokal Slovenije je ena izmed dveh vsakoletnih obveznosti vrhunskih atletov na domačih tleh, letos, ob pomanjkanju tekmovanj, pa ena osrednjih tekem sezone. Na atletskem stadionu v Ljubljani se je začela pred nekaj minutami, v športnih minutah pa bomo ponudili uvod.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov