Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 25. okt. 2020

Val 202 • Ned, 25. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

V Tri v vrsto postavljamo skladbe zasedbe Bon Jovi, ki je na današnji dan leta 1986 osvojila prvo mesto ameriške lestvice albumov s skladbo Slippery When Wet.

08:30
Novice

Na vrhu držav največjih izvoznic limon je bila lani Španija, na naših policah pa so tudi limone iz Turčije, Italije, Cipra. Ta naravni vir vitamina C pa je mogoče vzgojiti tudi doma. Seveda lahko limonovec, pomarančevec ali mandarinovec kupimo, lahko pa drevo vzgojimo tudi sami, iz pešk. Marsikdo se podobnega poskusa loti z gojenjem avokada, vendar je ta rastlina zelo hitro rastoča in zanjo hitro zmanjka prostora. Več o skrbi za eksote z raziskovalko dr. Blanko Ravnjak iz Botaničnega vrta v Ljubljani, z agronomko Jernejo Jošar pa več o motovilcu, poznooktobrskih opravkih na vrtu ter o tem, kako s pripravkom iz baldrijana zaščititi rastline pred pozebo.

V dopoldanskem Navalu na šport ponudimo uvod v pestro nedeljsko športno popoldne. Tim Gajser bo v Belgiji skušal utrditi vodstvo v svetovnem prvenstvu motokrosistov, kolesarji bodo sklenili dirko po Italiji in se pomerili na skrajšanem gorskem vrhuncu prvega konca tedna dirke po Španiji.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

Ta konec tedna bi morala biti osrednja slovenska tekaška prireditev, Ljubljanski maraton. Iz znanih razlogov odpade, a teči bo mogoče tudi virtualno.

10:30
Novice

Leto 2016 je bilo za večino Združenih držav Amerike in sveta presenečenje. Zmago Donalda Trumpa so pričakovali le maloštevilni opazovalci in zadrega zaradi tega je sprožila številne znanstvene, publicistične in novinarske raziskave razlogov za ta politični zasuk. Številnim je skupna ugotovitev, da je Demokratska stranka izgubila del svoje volilne baze, namreč belega pripadnika delavskega razreda. To je najštevilnejša skupina industrializiranega srednjega Zahoda in tako imenovanega Rjastega pasu, nekoč pomembnih železarskih, jeklarskih in premogovniških predelov od New Yorka do Pensilvanije, Ohia, Michigana, Indiane, Illinoisa in Wisconsina. A tokratni nedeljski gost na Valu 202, Timothy P. Carney, ne verjame v gospodarsko razlago premikanja volilne baze. Njegova potovanja po ZDA so v njem utrdila prepričanje, da je za človeka najpomembnejša močna, notranje povezana skupnost, v kateri živi. Večina ZDA pa se sooča z razpadom lokalnih skupnosti, ki se začne že pri razpadu družin, zapiranju cerkva in zniževanju kakovosti javnih šol. V takih okoliščinah umrejo ameriške sanje, ljudje zapadejo malodušju, večina politike pa jih prezre, češ da se niso sposobni odzvati in prilagoditi spremembam. A namesto da bi zamenjali ljudstvo, so leta 2016 zamenjali – politiko. Donald Trump je te ljudi znal nagovoriti. Čeprav ni izpolnil obljub, je prav verjetno, da ga bodo tokrat volili še enkrat. Timothyja Carneyja je pred mikrofon povabil washingtonski dopisnik Andrej Stopar.

10:49
Tim Carney 1. DEL

11:03
Tim Carney 2. DEL

11:17
Tim Carney 3. DEL

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

12:30
Novice

V nedeljskem športnem popoldnevu se posvetimo pestremu dirkaškemu sporedu. Formula 1, motociklizem, motokros in kolesasrvto bodo skrbeli za pester nabor aktualnih tem. Spremljali bomo tekmi domačega nogometnega prvenstva, se posvetili rokometu in judu ter zaokrožili športno pestri konec tedna.

13:30
Novice

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

17:30
Novice

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov