Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 4. mar. 2021

Val 202 • Čet, 4. mar.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Po svetu živijo številni Slovenci z izvirnimi zgodbami, zanimivimi izkušnjami in drugačnim pogledom na svet in domovino.

08:30
Novice

Na svetovnem prvenstvu nordijskih smučarjev je večer ponudil zadnjo tekmo smučarskih skakalk v Oberstdorfu 2021. Prvenstvo bodo končale s prvo tekmo na velikem tekmovanju na veliki skakalnici. V dopoldanskih športnih minutah bomo ponudili tudi odzive po slovenskem derbiju alpske hokejske lige.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Zoom, Teams in podobne aplikacije so poskrbele, da smo se še bolj zasedeli. Kaj večurno dnevno sedenje povzroča naši hrbtenici in kako si počasi spet pridobiti boljšo telesno pripravljenost?

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Ko razmišljamo o človekovi evoluciji, skoraj vedno naletimo na vprašanje, kaj je bilo tisto, kar nas je gnalo k temu, da smo se razvili v tako inteligentna in prilagodljiva bitja. Odgovor, ki se v zadnjih letih vse bolj potrjuje, namiguje na to, da so naši predniki, ki so živeli v vzhodnem delu Afrike, izkusili čisto posebno kombinacijo različnih planetarnih dejavnikov. Če se ti časovno in prostorsko ne bi tako dobro prepletli, nas danes morda ne bi bilo tu. Pred kratkim je na police slovenskih knjigarn in knjižnic prišla knjiga Izvori britanskega astrobiologa in komunikatorja znanosti profesorja Lewisa Dartnella, v kateri avtor pokaže na mogočni vpliv planeta na našo civilizacijo.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

"Pazi! Park" je društvo, ki ozavešča javnost o pomenu urejenih odprtih prostorov stanovanjskih sosesk.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Kaj nas je najbolj navdušilo, zabavalo, razočaralo ali spremenilo? Kako hude so kibernetske grožnje sodobnega sveta in kako lahko ob pomoči tehnologij živimo lepše in bolje? Ob desetem rojstnem dnevu Odbite do bita so debatirali znani odbiti gostje: raziskovalka Nina Pejič, novinar Lenart Kučić, strokovnjakinja za digitalni marketing Tamara Langus in vodja SiCerta Gorazd Božič.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Na svetovnem prvenstvu nordijskih smučarjev pričakujemo zadnje tekme smučarskih skakalcev in ženskega maratona v klasični tehniki. Tokrat postavljamo v središče pozornosti nordjiske kombinatorce, ki jim edinim na tem prvenstvu ne gre vse po načrtih. Preselili se bomo tudi v Torun, v katerem je evropska atletska smetana zbrana na dvoranskem prvenstvu, tudi s slovenskimi kandidati za kolajne.

Štiri brezčasne pesmi s 40 let starega albuma Escape ameriške rokovske zasedbe Journey.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Zarja Vršič je mlada raziskovalka in prevajalka ter avtorica knjižnega prvenca, zbirke kratkih zgodb Kozjeglavka.

Borja Močnik bo predstavil novi plati ameriškega soula. Prva - The Exciting Sounds of - je delo newyorške skupine Menahan Street Band, druga, odkrito politična The American Negro, pa producenta Adriana Younga. Na obratu tudi dve ponovni izdaji - zahodnjeafriškega vokalista Joséja Carlosa Schwarza in južnoafriške funk rock skupine The Beaters.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov