Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 27. apr. 2021

Val 202 • Tor, 27. apr.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:59
Dobro jutro: Dobro jutro

06:00
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Ob dnevu upora proti okupatorju razmišljamo o uporu in njegovemu antipodu - odločitvi, da se nečemu ali nekomu z razlogom ne upreš. Ker je za nami na globalni ravni leto agresivnega spreminjanja okoliščin, ki smo jih prej imeli za normalne, vas sprašujemo, čemu vse se niste uprli? Še bolj prav pa bi bilo, če vas vprašamo, komu/čemu vse ste se v zadnjem letu brez upora podredili?

08:30
Novice

Mihi brska po poljanah slovenske spletne inteligence in prebira modrosti anonimnežev. Spletni dušebrižniki tokrat sklenejo, da je otroke iz prvomajskih letalskih poletov treba izgnati. Ker so moteči.

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo kvalifikacijam za evropsko prvenstvo v rokometu in jadranski košarkarski ligi pred odločilno tekmo Olimpije za nastop v končnici in po zadnji tekmi Krke, ki se je borila za obstanek.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Z ustavitvijo javnega življenja smo zaustavili tudi mlade na poti odraščanja. Posledice ustavitve odraščanja in osamosvajanja bodo dolgoročne, pravi socialna psihologinja Mirjana Ule. Kaj bo to pomenilo za družbo v prihodnje in kakšne so konkretne izkušnje študentov? O tem v Kroniki+.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

27. april obeležujemo kot dan boja proti okupatorju. Leta 1941 je na predvečer tega dne nastala Osvobodilna fronta, predvsem kot odziv na okupacijo fašistične italije in nacistične Nemčije slovenskega ozemlja.

Kako politično korektno postaviti v kontekst dogodke, ki so zaznamovali Slovenijo pred 80. leti, ko je nastala Osvobodilna fronta? Zakaj “politična korektnost” v zgodovini ne bi smela imeti prostora? Komu služi nenehno pogrevanje pogovorov o spravi?

Da bi postavili dogodek v kontekst, se je Gašper Andrinek odpravil v Polhograjske Dolomite k zgodovinarju dr. Petru Mikši.

12:30
Novice

Saša Pavček, igralka in pesnica, je ustvarila pravo otroško Odisejo, polno pasti, izzivov, pa tudi veselja in užitkov, ki je najprej izšla kot slikanica, zdaj pa je po njej nastala še radijska igra. Rumi je prijazna, pogumna in srčna psička, ki se poda na plovbo s kapitanom Adrijanom, upokojenim ekonomistom, malo sitnim, jezljivim, trmastim, pa tudi lenim, a prava kapitanka je v resnici ona.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Odbojkarji se merijo na sklepnem turnirju slovenskega pokala. Po presenetljivem zmagoslavju Maribora v državnem prvenstvu je na voljo še pokalna lovorika. Zanimivosti prepletemo z vrhunci nogometne lige prvakov.

Oktobra 2019 izide album 4K, vse gre po načrtih. Koncerti se vrstijo in vse več je povpraševanja po njihovi akustični, izštekani verziji. Hamo & Tribute 2 love jih imajo zabukiranih 15. Zato band album 4K prearanžira v iz4Kano verzijo, v prvinsko obliko, takšno, kot so jo prinesli na snemanje albuma. Prvi koncert je bil v Cankarjevem domu - v Štihovi dvorani. Ker je bil koncert tako hudo dober, tako nastopajočim kot občinstvu, se porodi ideja o live albumu. A materiala se na tem koncertu ni snemalo. Naredi se načrt za naprej, da se to spremeni in da se prihajajoči koncerti snemajo. Prihodnji koncerti pa – odpadejo. Korona. Ker live albuma ni bilo mogoče posneti, se band odpravi v studio Metro in posname album v živo v studiu. Brez občinstva, zato live, ki to ni – skorlajv. Naslovka je nastala v Cankarjevem domu, muzika je bila posneta v izolaciji. Album bo izšel kmalu, del lahko slišite v oddaji Mini koncert.

V jadranski košarkarski ligi se Olimpija bori za nastop v končnici tekmovanja, rokometaši pa za nastop na evropskem prvenstvu. Vrhunce tekem Olimpija Mega in Turčija Slovenija ujamete tudi v večeru na Valu 202.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V jadranski košarkarski ligi se Olimpija bori za nastop v končnici tekmovanja, rokometaši pa za nastop na evropskem prvenstvu. Vrhunce tekem Olimpija Mega in Turčija Slovenija ujamete tudi v večeru na Valu 202.

Nove izdaje slovenskih izvajalcev, pogovori živo, izčrpne informacije in dobra glasba.

Mihi vas izziva ob torkih zvečer, pokličite 01 475 2 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov