Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 4. jul. 2021

Val 202 • Ned, 4. jul.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

Na evropskem prvenstvu v nogometu so znani vsi polfinalisti. Kandidatov za končno zmago je vse manj, presenečenj na prvenstvu ne manjka. Kako so torej razdeljene karte pred zadnjimi tremi tekmami enega od športnih vrhuncev letošnjega poletja? Odgovore najdete v jutranji športni zgodbi.

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

NAPOVED: Bill Withers bi danes praznoval svoj 83. rojstni dan. Ameriški glasbenik se je rodil leta 1938 v majhnem rudarskem mestecu v Zahodni Virginiji, kot najmlajši od šestih otrok. Pri 17-ih je odšel med vojake in ostal 9 let. Tam je tudi dokončno odkril svoj glasbeni talent, zato se je po služenju vojske leta 1967 odpravil v Los Angeles. Tri leta pozneje je podpisal z založbo Sussex in leta 71 je izšla skladba Ain`t No Sunshine, za katero je Bill Withers dobil svojega prvega grammya.
Sledijo tri v vrsto:
AINT NO SUNSHINE
LOVELY DAY
LEAN ON ME
ODPOVED: Tri v vrsto ... poklon Billu Withersu, ameriškemu glasbeniku, ki se je rodil prav na današnji dan leta 1938. Marca pa je minilo leto dni, odkar se je poslovil.

08:10
Imported Break 08:10:00

08:30
Novice

NAPOVED: Dobro jutro! Vroče poletje kar kliče po osvežitvi in skoku v morje. V prihodnjih minutah bomo slišali potapljačico na vdih Alenko Artnik, ki je pri svojem početju zelo uspešna, saj je podrla več svetovnih rekordov. V zadnji sezoni podkasta Številke je bila gostja Slavka Jeriča. Alenka Artnik je v mladosti trenirala kajak na mirnih vodah, s potapljanjem na vdih pa se je začela ukvarjati šele pri 34 letih:

IZJAVA 1 (0:47)

Ko nam zmanjkuje sape, si organizem na vsak način želi zraka, zato je eden glavnih nalog potapljačev na vdih, da premagajo ta avtomazizem.

IZJAVA 2 (1:47)

ODPOVED: Kateri dejavniki so še pomembni pri globokih potopih, kako potekajo suhi treningi in ali ima pri potopih odprte oči pa lahko preverite v podkastu Številke, nanj se naročite na rtvslo.si/številke.

V dopoldanskih športnih minutah ujamete košarkarske vrhunce pred odločilno tekmo v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Posvetimo se motokrosistom, ki se na dirki svetovnega prvenstva merijo v Italiji, in nogometašem, ki so odigrali še preostali četrtfinalni tekmi evropskega prvenstva v nogometu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

V drugi oddaji o športnikih olimpijcih bomo v nekoliko drugačni, a nič manj zabavni vlogi spoznali Ljubljančana, ki se je že pred leti z družino preselil na obrobje prestolnice. Je živ dokaz, da so vrtna opravila še kako naporna in velikokrat povsem dovolj za vsakodnevno redno gibanje. Mitja Petkovšek je v svoji karieri zmagal na 26 tekmah za svetovni pokal, bil štirikrat evropski in dvakrat svetovni prvak.

10:30
Novice

Tobias Putrih je diplomiral na ALUO-ju, smer kiparstvo, bil je rezident podiplomskega študija na akademiji v Düsseldorfu, pri znamenitem britanskem kiparju Tonyju Craggu. Zadnji dve desetletji je razpet med Ljubljano, New Yorkom in Bostonom. Njegova dela so vključena v številne muzejske zbirke: MoMA, New York, MACBA, Barcelona, Fondazione Prada, Milano. Redno je vabljen na razna bienala ter v najbolj prestižne galerije po svetu. Trenutno živi v ameriški zvezni državi Massachusetts, kjer od leta 2015 na eni od univerz študentom arhitekture predava o umetniškem ustvarjanju. Zdaj se v Moderni galeriji predstavlja z razstavo Perceptron. Razstava zajema doslej najbolj celovit pregled Putrihovih del.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

12:30
Novice

Nedeljsko športno popoldne prinaša cel kup športnih vrhuncev. Najprej zanimivo gorsko etapo kolesarske dirke po Franciji. Pred prvim prostim dnem bodo kolesarji etapo končali s ciljnim vzponom. Motokrosisti se na čelu s sedanjim svetovnim prvakom Timom Gajserjem za točke svetovnega prvenstva borijo v Italiji. Po teniškem turnirju v Parizu slovenski igralci navdušujejo tudi v Londonu. Ob zanimivostih in svežih novicah o pripravah slovenskih olimpijcev na igre v Tokiu bo konec nedeljskega športnega druženja postregel z odločilno kvalifikacijsko tekmo košarkarjev za nastop v Tokiu.

13:30
Novice

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

17:30
Novice

Večerni spored 18:25

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov