Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 9. jul. 2021

Val 202 • Pet, 9. jul.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Evropska nogometna zveza je spremenila tekmovalni sistem v evropskih pokalih. Slovenski prvak ostaja v boju za nastop v ligi prvakov, vsi ostali se borijo za mesta v novonastali konferenčni ligi, ki ponuja preboj v ligaški del tekmovanja tudi klubom iz nogometno manjših držav.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

V poletni rubriki oddaje Jezikanje raziskujemo urbane izraze, v katerih nastopajo ljudje v precej nepričakovanih besednih zvezah. Tokrat iščemo razlago za Matildin poljub.

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah ponudimo odzive po tekmah slovenskih klubov v kvalifikacijah za konferenčno ligo, se preselimo na kolesarsko dirko po Franciji in skočimo na drugo stran Atlantika ob finalu lige NBA.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Današnja olimpijska gostja je Maja Matevžič, ki je v zgodovino slovenskega športa zapisana kot tista tekmovalka, ki je dobila prvi teniški dvoboj za Slovenijo na olimpijskih igrah. Ljubljančanka ostaja zvesta svojemu športu tudi po karieri vrhunske športnice. V njenem športnem domu na Ježici v Ljubljani sta jo obiskala Nina Smole in Jure Jeromen.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se obračamo proti zahodnim sosedom, ki v teh dneh doživljajo nogometno evforijo. Pred nastopom njihove reprezentance v finalu evropskega prvenstva z našim rimskim dopisnikom Jankom Petrovcem izmerimo utrip med navijači, hkrati pa pogledamo tudi na druge izpostavljene teme v Italiji – smrt pevke, igralke in voditeljice Raffaelle Carra, sprejemanje kontroverznega zakona o homotransfobiji in napovedi za osrednji del turistične sezone.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Boštjan Gorenc - Pižama je pisatelj, prevajalec, stand up komik, karantenski pripovedovalec pravljic. Po izidu četrte knjige stripov o Šnofijevi druščini, serije, ki jo ustvarja skupaj z Matejem de Ceccom, tudi v poletnih dneh piše in prevaja. Kaj pa za poletne dni priporoča poslušalstvu?

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Zdi se, da oblast dela vse, da bi še poglobila prepad med sabo in ljudstvom ter med posameznimi skupinami v družbi.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Kolesarji zaokrožujejo nov dan na dirki po Franciji, atleti pa v Monacu lovijo vrhunsko formo pred bližajočimi se olimpijskimi igrami v Tokiu. Vrhunce prečešemo v Navalu na šport

Na Valu 202 se z veseljem spet vračamo pod festivalske odre! Naše ekipe so na festivalih Exit, Pivo in cvetje ter Sajeta, v večeru lahko ujamete radijske slike dogajanja in vzdušja med obiskovalci, prvi krog za ogrevanje pa naredimo že malo po 18. uri.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Na Valu 202 se z veseljem spet vračamo pod festivalske odre! Naše ekipe so na festivalih Exit, Pivo in cvetje ter Sajeta, v večeru lahko ujamete radijske slike dogajanja in vzdušja med obiskovalci.

19:30
Popevka tedna

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov