Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 13. jul. 2024

Val 202 • Sob, 13. jul.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

Karavano po dveh ravninskih etapah čakata zahtevni gorski etapi v Pirenejih. Današnja kolesarje vodi pot nad 2000 metrov nadmorske višine čez sloviti prelaz Tourmalet.

07:00
Druga jutranja kronika: Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Na današnji dan, 13. julija 1985, so se na londonskem stadionu Wembley in filadelfijskem stadionu Johna F. Kennedyja zbrale največje svetovne glasbene zvezde na koncertu Live Aid. Live Aid je bil eden najbolj nepozabnih trenutkov v popkulturi osemdesetih let prejšnjega stoletja, saj sta Bob Geldof in Midge Ure (organizatorja pesmi Do They Know It's Christmas?) želela zbrati dodatna sredstva za pomoč Etiopiji, kjer je že več let vladala lakota. Koncert se je začel v Londonu z nastopi številnih, med drugimi so nastopili skupina Queen, Paul McCartney, David Bowie, Elton John, George Michael in U2. Na drugi strani Atlantika so na oder stopili Madonna, Run-D.M.C. in Tom Petty, na odru pa so se znova združili Led Zeppelin, Crosby, Stills, Nash & Young in Black Sabbath. Phil Collins je zaradi dobro usklajenih poletov s helikopterjem in letalom Concorde nastopil na obeh celinah. Na celodnevnem dogodku je bilo zbranih približno 150 milijonov funtov. Poslušajmo dva njegova komada.

08:30
Novice

Radiovedni tokrat ponujajo odgovor na vedno aktualno poletno vprašanje. Najbrž med nami ni junaka, ki se ta teden ne bi pritoževal nad vročino. Med njimi je bila tudi Neža Borkovič, ki je pripravila oddajo o ventilatorju. Nas ta res vedno hladi?

Po dveh ravninskih etapah bo na Touru sledil vrhunec tega tekmovalnega tedna, ki ponuja dve zahtevni gorski etapi v Pirenejih. Današnja ponuja tri vzpone, dva od teh sta najvišje kategorije. Med ogrevanjem pred začetkom 14. etape podrobneje še o evropskih kvalifikacijah ženske nogometne reprezentance, ki je včeraj gostovala v Moldaviji.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Kolesarski podkast Vala 202.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

To je zgodba o Trenti iz Dalmacije. Leta 1988 se je v kraju Trpanj, na severni strani polotoka Pelješac, odprl pristaniški bife, poimenovan po slovenski ledeniški dolini. Kako se je Trenta znašla na Pelješcu in na Korčuli?

12:30
Novice

V sobotnem popoldnevu spremljamo eno najtežjih etap na letošnjem Touru. Kolesarje čakajo trije zahtevni vzponi v Pirenejih, eden teh je tudi na sloviti Tourmalet.

13:30
Novice

Z nami bo italijanska pevka Noemi. Ta pevka, avtorica besedil in multiinstrumentalistka je bila rojena 4. januarja 1984 v Rimu kot Veronica Scopelliti. Pevsko kariero je začela v mladosti s sodelovanjem na različnih več pevskih tekmovanjih. Zaslovela je leta 2009, ko je sodelovala v drugi sezoni italijanskega šova za talente X Factor.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Na kolesarski dirki po Franciji po dveh ravninskih etapah sledita zahtevni gorski v Pirenejih. Današnja prinaša tri vzpone, od teh sta dva najvišje kategorije.

16:12
Popevka tedna

17:30
Novice

17:35
Obvestila

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov