Eksplozija je v toyoti land cruiser odjeknila kmalu za tem, ko sta v vozilo vstopila voznik in sopotnica. Foto: Reuters
Eksplozija je v toyoti land cruiser odjeknila kmalu za tem, ko sta v vozilo vstopila voznik in sopotnica. Foto: Reuters

Več medijev je sprva poročalo, da je bil v eksploziji huje poškodovan visok ruski častnik Andrej Torgašov, a se je ta kasneje oglasil in dejal, da je z njim vse v redu. Nobene od dveh žrtev napada uradno še niso identificirali.

Turška policija je v mestu Bodrum na jugozahodu države danes aretirala Rusa, ki ga sumijo, da je povzročil eksplozijo avtomobila v Moskvi.

"Osumljeni napadalec je po izvršitvi zločina pobegnil v Turčijo, kjer so ga kmalu po prihodu prijeli organi pregona," je na omrežju X sporočil turški notranji minister Ali Yerlikaya.

Rusko notranje ministrstvo je medtem potrdilo, da sta bili v napadu ranjeni dve osebi, ki so ju odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Po nasprotujočih si poročilih več ruskih in tujih medijev ter drugih kanalov pa njuna identiteta še vedno ni znana.

Ruska tiskovna agencija Tass in več drugih ruskih medijev je ob sklicevanju na anonimne policijske vire sprva poročalo, da je bil v napadu skupaj s svojo ženo huje ranjen Torgašov.

Kasneje pa je več ruskih državnih medijev in kanalov na omrežju Telegram poročalo, da se je Torgašov javil in povedal, da je z njim in z njegovo ženo vse v redu, da sploh ni šlo za njegov avtomobil, in da gre za lažne novice. Spet drugi ruski mediji navajajo, da je bil morda žrtev napada pripadnik ruske vojske z istim imenom in priimkom, ki dela za obveščevalno službo GRU.