Po podatkih portala Flightradar naj bi strmoglavilo letalo francoskega podjetja ATR. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters
Po podatkih portala Flightradar naj bi strmoglavilo letalo francoskega podjetja ATR. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters

Na letu družbe Voepass je bilo 57 potnikov in štirje člani posadke, je poročal brazilski CNN.

Po podatkih spletne strani za sledenje Flightradar24 je bilo letalo izdelano leta 2010 in je iz Cascavela odletelo ob 11.56 po lokalnem času in bilo na poti v Sao Paulo, ko je malo pred 13.30 po krajevnem času izgubilo signal.

Letalo je po navedbah brazilskih oblasti strmoglavilo na naseljeno območje. Na tleh poškodovanih ni bilo.

Brazilska televizijska mreža GloboNews je objavila posnetke območja, ki je bilo v plamenih, iz razbitin se je kadil dim. Policija, gasilci in civilna zaščita so na območje poslali reševalne ekipe, obveščene pa so bile tudi lokalne bolnišnice. Letalo naj bi ob padcu zadelo več hiš, je sporočila brazilska civilna zaščita.

Brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva je na družbenem omrežju X potrdil, da so umrli vsi ljudje na krovu. "Zelo žalostno. Izražam solidarnost z družinami in prijatelji žrtev," je zapisal. Predsednik se je na dogodku, na katerem je bil govornik, žrtvam nesreče poklonil z minuto molka.