Incident se je zgodil v tovarni za predelavo lesa. Foto: Reuters
Incident se je zgodil v tovarni za predelavo lesa. Foto: Reuters

Incident se je zgodil okoli 9. ure zjutraj v menzi tovarne za predelavo lesa Kronospan, ki je od Lucerna oddaljena približno 25 kilometrov. Delavci so malicali, ko je izbruhnil strelski obračun. Policija je v skopi izjavi za javnost povedala, da so v streljanju umrli trije ljudje, tudi napadalec, sedem pa je bilo huje ranjenih.

Povedali so, da je policija območje zaprla, da so v tovarno takoj prihiteli reševalci in trije helikopterji. Ranjene so s helikopterji odpeljali v bolnišnico. Za svojce zaposlenih v tovarni je policija odprla posebno telefonsko linijo.

Vsak tretji Švicar ima doma orožje
Prejšnji mesec je strelec v švicarski vasici Daillon ubil tri ženske in ranil dva moška, kar je sprožilo razpravo o švicarski zakonodaji, ki dovoljuje, da moški, ki končajo obvezno služenje vojaškega roka, obdržijo orožje. Nacionalnega registra za orožje v Švici ni, ocenjuje pa se, da ima orožje doma vsak tretji Švicar, saj lahko za nakup orožja zaprosijo tudi tisti, ki niso služili vojske.

Kljub temu, da je Švica država, kjer je lastništvo orožja nekaj povsem običajnega, je podobnih strelskih incidentov zelo malo.