Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Slovenija Petek: Najnovejše ocene vrednosti nepremičnin bodo lahko osnova za obdavčitev

Kaj prinaša objava poskusnih izračunov posplošenih vrednosti nepremičnin na spletnem portalu Prostor? Je to lahko tudi podlaga za izračun nepremičninskega davka, če bo nekoč uveljavljen?

Posplošena ocena Velik naval ljudi na najnovejše ocene vrednosti nepremičnin

Portal geodetske uprave Prostor je od včeraj, ko so objavili poskusni izračun posplošenih vrednosti nepremičnin, na robu zmogljivosti, saj so našteli kar 300.000 vpogledov v desetih minutah.

148

Politika Na slovenskem političnem parketu nove stranke rastejo kot gobe po dežju

Na političnem prizorišču je prava inflacija najav o ustanavljanju novih političnih strank. Vrača se Karl Erjavec, tu je predsednik državnega sveta Marko Lotrič, pa seveda poslanec Anže Logar, nekdanji župan Pavel Rupar in v DeSUS-u Vlado Dimovski.

38

Slovenija Majcen: V ponedeljek ne bomo odprli vrat in na prosto spustili večje skupine zapornikov

Generalni direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Bojan Majcen je poudaril, da začasna prekinitev prestajanja zaporne kazni ni novost in da v četrtek sprejeti odlok uvaja zgolj možnost, da se ukrep sprejme zaradi prezasedenosti zaporov.

34

Državna volilna komisija Znani so vsi datumi v zvezi z izvedbo referenduma o JEK-u 2, ki bo 24. novembra

Dan po potrditvi razpisa posvetovalnega referenduma o gradnji JEK-a 2 in zagotavljanju stabilne oskrbe z nizkoogljično električno energijo, ki bo 24. novembra 2024, je vse potrebne akte za izvedbo sprejela še Državna volilna komisija.

10

DZ o domnevnih nečednostih ministrstva za kulturo. Ministrica vse očitke zavrača.

Poslanci so na izredni seji na zahtevo opozicijskega SDS-a obravnavali domnevno nezakonito in negospodarno delovanje ministrstva za kulturo. V razpravi so se ponovila mnenja, ki jih je bilo pred dnevi že mogoče slišati na odboru DZ-ja za kulturo.

9

Več novic iz Slovenije

Nagrajena mlada radijska novinarka Borkovič, ki želi zgodbe povedati na ljudem prijazen način

Med tremi nagrajenci nagrade, ki jo Evropska komisija podeljuje mladim novinarjem, je Neža Borkovič, sicer še študentka novinarstva, ki dela na Radiu Slovenija. S svojim delom si želi dati glas marginalnim skupinam, pravi.

Logar: Politična stranka, ki jo ustanavljamo, ne bo muha enodnevnica

"Mislim, da je Slovenija v naslednjem mandatu zrela za neko veliko koalicijo," je povedal poslanec Anže Logar in napovedal, da bodo v novonastajajoči stranki pripravljeni sodelovati z vsemi strankami, ki niso skrajne, pri čemer ima v mislih Levico.

285

Tarča o projektu JEK 2: Kateri interesni krogi so v ozadju?

V Tarči so tokrat raziskovali, kako poteka promocija za najdražjo naložbo v zgodovini države, novo jedrsko elektrarno. Ta presega vse kampanje političnih strank, na konkretne izračune stroškov projekta pa še čakamo. Kateri interesni krogi so v ozadju?

157

Plut: Odločitev za referendum je odlično izvedena projedrska politična akcija

Na predstavitvi knjige Jedrska energija – ne, hvala! Dušana Pluta so sodelujoči opozorili, da državljani nimamo na voljo prav nobenih konkretnih stroškovnih izračunov, kaj prinaša energetska prihodnost Slovenije z jedrsko energijo ali brez nje.

253
Več

Lokalne novice

Okolje Vodenje Triglavskega narodnega parka prevzema Dušan Vučko

Po preteku mandata prejšnjim članom javnega zavoda Triglavski narodni park (TNP) se je na Bledu na konstitutivni seji sestal novi svet zavoda. Njegov predsednik je po imenovanju vlade postal Dušan Vučko, ki je dosedanje delo zavoda ocenil kot zelo dobro.

Gorenjska Začetek obnove ceste čez Vršič, popolne zapore od 15. oktobra do 8. novembra

Zaradi ugodnih vremenskih razmer bo izvajalec rekonstrukcije regionalne ceste in ureditve parkirišč na vrhu prelaza Vršič 15. oktobra začel zamenjavo spodnjega ustroja ceste in grobega asfalta, za kar je potrebna popolna zapora ceste.

1

Zdravje V Tolminu trije od štirih družinskih zdravnikov dali odpoved

Trije od štirih družinskih zdravnikov v Tolminu so dali odpoved. Brez osebnega zdravnika bi tako lahko ostalo več kot 4300 občanov od 5800. V zdravstvenem domu bodo poskušali skupaj z zdravniki najti rešitev, sicer bodo ambulante primorani zapreti.

264
Več

Izbor

Slovenija Ministrstvo: Udeležba na šolskih tekmovanjih ne bi smela biti motivirana le s finančnimi spodbudami

Kljub neuspehu na javnem razpisu bodo dosežki na interesnih in selekcijskih tekmovanjih tudi letos upoštevani pri pridobivanju Zoisovih štipendij. Na ministrstvu za delo ob tem poudarjajo, da to ne bi smel biti edini razlog za udeležbo na tekmovanjih.

69

Slovenija Spremenjen razpis za študentsko prehrano v novem študijskem letu. Bo omogočil bolj zdravo prehrano?

Letos študente pri prehrani čaka nekaj novosti. Na razpisu so dobili prednost ponudniki s kakovostnejšo in raznovrstnejšo prehrano, ki bodo morali zagotoviti vsaj dva različna obroka na dan. Študentje in NIJZ sicer opozarjajo na pomen zdrave prehrane.

54

Umetnost možnega Politični vrvež z modrimi lučkami

V domači politiki so strasti pregrete. Novinarjema Jerneju Šmajdku in Gašperju Lubeju se zdi nenavadno, da premier Golob vztraja pri branjenju ministrice Emilije Stojmenove Duh, ki je zaradi vrste razlogov že nekaj časa politično na izhodnih vratih.

24

Gospodarstvo Nov obračun omrežnine: na kaj bo moral biti pozoren povprečen uporabnik?

Oktobra začne veljati nov tarifni sistem obračunavanja omrežnine, ki prinaša tri cenovno različne časovne pasove, pri čemer bo najceneje med 22. in 6. uro zjutraj. Nova je tudi dogovorjena obračunska moč, ki je ne bomo smeli preseči.

439

Poskusi na živalih V Sloveniji se zmanjšuje število poskusov na živalih. Kaj to pomeni v praksi?

Kot kažejo evropska poročila, je Slovenija med državami, kjer opravijo najmanj poskusov na živalih. Zaradi (pre)majhnega števila poskusov nastajajo t. i. "presežki" živali, ki jih usmrtijo. Kakšni so torej postopki in prakse pri nas?

23

Deportacije prosilcev za azil "Tukaj sem si ustvaril življenje"

Arinze Bauldwin je pribežal iz Nigerije, ker se je bal za lastno življenje. Je grafični oblikovalec, v Sloveniji pa dela v podjetju s hitro prehrano. V Ljubljani živi od junija lani, zdaj pa ga želi naša država deportirati. In ni edini primer.

114

Bomo prehiteli potres? Kje je potresna sanacija? Zakaj na potresno ogrožene stavbe lepimo stiropor?

"To, da se nam čim manj objektov podre ob potresu, je zagotovo tudi ekološko," je v intervjuju za MMC opozoril inženir Andrej Pogačnik, ki pravi, da bi moral Eko sklad prevzeti tudi potresno sanacijo stavb, pri čemer brez potresne ne bi bilo energetske.

112
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov