Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Slovenija Kaj se je vladi in sindikatom javnega sektorja uspelo dogovoriti do zdaj?

Vodje vladnih in sindikalnih pogajalcev bodo v sredo podpisali delni dogovor glede prenove plačnega sistema in odprave plačnih nesorazmerij v javnem sektorju. Pogajanj še ni konec, o nekaterih pomembnih vprašanjih pa se jim je le uspelo uskladiti.

23

1952–2024 Poslovila se je velika humanitarka Anita Ogulin

V 73. letu starosti je po dolgotrajni bolezni umrla humanitarka Anita Ogulin. Dolga leta je bila predsednica Zveze prijateljev mladine Moste - Polje, ki se je letos njej v čast preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM.

89

Slovo In memoriam Anita Ogulin

Neusmiljena bolezen je bila naposled močnejša, v 73. letu je za vedno odšla dolgoletna humanitarka, prostovoljka in borka za boljši svet otrok in vseh deprivilegiranih, predsednica ZPM Moste - Polje Anita Ogulin.

3

Slovenija Črnčec znova imenovan za državnega sekretarja

Vlada je po odhodu obrambnega ministra Marjana Šarca za državnega sekretarja na ministrstvu znova imenovala Damirja Črnčeca. Predlagal ga je predsednik vlade Robert Golob, ki začasno opravlja funkcijo ministra.

7

Slovenija Slovenija bo v Tirano napotila policijskega atašeja

Notranji minister Boštjan Poklukar se je z albanskim kolegom Taulantom Ballo v Tirani dogovoril za okrepitev policijskega sodelovanja z napotitvijo slovenskega policijskega atašeja v Albanijo ter razširitvijo in posodobitvijo obstoječega sporazuma.

2

Vročina bistveno vpliva na stanje voznika. Vozilo je pred uporabo dobro prezračiti.

Vročina, zastoji, zaslepitev zaradi močne svetlobe ... Vse to lahko močno vpliva na zbranost voznikov, ob vročinskem valu opozarjajo policisti.

5

Več novic iz Slovenije

V NSi-ju ne verjamejo, da bo Slovenija do leta 2030 dosegla okoljske cilje

V osnutku novega NEPN-ja je ogromno želja, zelo malo pa je ciljev, ki bi jih lahko Slovenija do leta 2030 tudi dosegla, je na novinarski konferenci kritike zoper dokument izrazil poslanec NSi-ja Jernej Vrtovec.

17

Sprejeti ukrepi za izboljšanje pogojev za krepitev prostovoljstva pri izvajalcih dolgotrajne oskrbe

DZ je na izredni seji sprejel predlog zakona o začasnih ukrepih za boljše kadrovske in delovne pogoje ter zmogljivosti pri izvajalcih socialnovarstvenih storitev in dolgotrajne oskrbe.

49

Milan Brglez imenovan za državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje

Vlada je na dopisni seji na predlog ministrice Andreje Katič imenovala Milana Brgleza za državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje s 17. julijem 2024.

35

Natikači niso primerni za vožnjo

Med poletjem mnogi vozniki za volan radi sedejo bolj lahkotno obuti, kar ne omogoča povsem varnega upravljanja vozila, opozarja Agencija za varnost prometa. Primerna obutev čvrsto objame nogo in podplat.

18
Več

Lokalne novice

Lokalne novice Junijsko neurje v Gornji Radgoni naredilo za okoli 2,3 milijona evrov škode

Občina Gornja Radgona ocenjuje, da je v neurju 3. junija nastalo za 2,3 milijona evrov škode, od tega 1,9 milijona evrov na objektih in 360.000 evrov na cestah. Vloge občanov za oceno škode zbirajo še do srede.

Obnova Začela se je prenova Doma kulture v Brežicah. Prireditve se začasno selijo na nadomestne lokacije.

V Brežicah se je začela prenova kulturnega doma, ki ga poleg temeljite prenove čaka tudi razširitev. Končanje del je predvideno decembra letos, v tem času pa bodo morali več dogodkov preseliti drugam.

Lokalne novice Mineva 80 let od požiga Metlike in okoliških vasi

Mineva 80 let od požiga Metlike in okoliških vasi. V bojih, ki so potekali med 10. in 16. julijem 1944, so Nemci in drugi sovražniki 16. julija vdrli v Metliko in v uri in pol samo tam požgali 31 hiš in 141 gospodarskih poslopij. Umrlo je več deset ljudi.

7
Več

Izbor

Dan državnosti "Duh domoljubja še ni odšel iz Slovenije. Imamo samo eno domovino ... je raj na zemlji"

"Na svoji strani smo imeli slovenski narod, zato smo se čutili močne. Lahko bi rekel, da smo se čutili nepremagljive," je za MMC ob prazničnem dnevu državnosti dejal veteran osamosvojitvene vojne in doktor zgodovine Tomaž Teropšič.

248

Slovenske avtoceste Avtovlečne goljufije: voznikom v težavah ponudijo ugodno pomoč, nato izstavijo veliko višji račun

Pojavlja se vse več opozoril, da so predvsem tuji vozniki, ki zaradi okvare vozila obtičijo na slovenskih avtocestah, večkrat žrtve goljufij avtovlečnih služb, ki so pri njih pred pooblaščenimi izvajalci. AMZS, Dars in policija pozivajo k previdnosti.

159

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

212

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

76

Okrogla miza "Nasilje se je preselilo iz fizičnega v digitalni prostor"

Fizičnega nasilja med otroki in mladostniki je manj. Vse več pa je spletnega nasilja, ki se odvija v prostem času, ko so mladi doma, zato ga šole, čeprav se dogaja med njihovimi učenci, težko preprečujejo. Starši znake pri otrocih prepoznajo le izjemoma.

71

Prostovoljstvo Kralji ulice: "Prostovoljstvo našim uporabnikom osmisli življenje in jim pomaga najti pravo pot"

Prostovoljstvo pri Kraljih ulice je drugačno, kot ga poznamo v drugih organizacijah. Velikokrat so prostovoljci namreč tudi uporabniki dnevnega centra. Najbolj znan je časopis, ki ga prodajajo njihovi člani. Poleg tega je v društvu še veliko aktivnosti.

24

Slovenija Težave samozaposlenih: "Enakovreden član družbe sem postal šele s prvo redno zaposlitvijo"

V Sloveniji samozaposleni predstavljajo 10,8 odstotka delovnega prebivalstva, a jim ne pripadata dopust in bolniška. V večini primerov niso kreditno sposobni. Kadar gre za prikrita delovna razmerja, si jih ne upajo prijaviti.

217
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov