Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 17. avg. 2024

TV Slovenija 1 • Sob, 17. avg.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Pepe se bo z otroki odpravil na zeleno travco. Ampak samo v pesmici, ki jo bodo skupaj veselo prepevali. Zapojte z razigrano družbo tudi vi! Kakadudu se bo primerjal z metulji, ki so lep okras zelenih travnikov. Kako lep bo šele pravljični travnik, ki ga bodo ribiču pomagali narediti mali ustvarjalci. Kdo pa bo tokratni zmagovalec Foksnerjevega kviza? Kakadudu ali Foksner?

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Sovja družina na morski obali uživa prvi poletni dan. Mami in očka sovicam zabičata, da morajo ostati v plitvini blizu obale. Boni trdi, da je njena najljubša morska žival tjulenj, zato se ga sovice odločijo poiskati. Srečajo dve vidri, ki bi jih rade naučile lebdeti na gladini – a to še zdaleč ni preprosto. Bibi in Boni gresta raje žonglirat s kamenčki, Bubi pa vztraja in se s pomočjo morske želve nauči lebdeti. Ko se vrnejo k mami in očku, jima pripovedujejo o svojih dogodivščinah. Mami jih pouči, da le z vztrajnostjo in potrpežljivostjo lahko veliko dosežemo.

Nekega jutra Celestinca ugotovi, da v mestu ni žive duše ... Kaj pa zdaj?

Evren je stara šest let. Starši so jo vpisali na plavalni tečaj. Evren pravi, da je to nepotrebno, ker že zna plavati. Vsaj približno. Zakaj njeni starejši sestri ni treba hoditi na plavanje? To ni pošteno!Evren veliko premišljuje o tem, kaj je pravično in kaj ni. Njena starejša sestra ima svoj telefon, kar ni pošteno.Plavalna šola je daleč od Evreninega doma, in kadar je tam, mora Evren pozorno poslušati učiteljico. Ne sme preveč klepetati s prijateljicami, to pa je težko. Čeprav se Evren upira obiskovanju plavalnega tečaja, na njem tudi uživa.

Ste že kdaj razmišljali, da bi lovili liste? Lovro jih ulovi in spusti. Navdušila ga je gozdna vila Sara, s katero obiščemo čaroben svet listavcev in iglavcev. Pod njenimi prsti bo nastal čudovit lovilec sanj. Z njim poslušamo, kaj sanja gozd.

Gaki se sprašuje, kaj je umetnina in kdo umetnik. Ne more se odločiti, katera vrsta umetnosti je njemu pisana na kožo. Bi bil slikar? Kipar? Plesalec? Malinka ob Zofko povabi umetnostno zgodovinarko. Bodo Gakiju pomagali njeni odgovori? In katera črka bo tokrat glavna? Hop, k Zofki!

Bosta Zoja in Viki našla pravo rimo na besedo lonček? Slonček, bonbonček ... hmmm, kaj še? Morda pa jima pomaga gostja Anja Štefan, ki je prava mojstrica besed. Ste pripravljeni na kakšno njeno uganko? Anji je zelo všeč Štefov lonček, ravno takega že dolgo išče. Ampak, je sploh naprodaj? Štef ga težko spusti iz rok in prava uganka bo zdaj to, ali bo Anji uspelo prepričati Štefa, da je morda čas, da lonček dobi novega lastnika.

Oddajo tokrat začenjamo z rubriko Kaj znaš pa ti, v kateri se s plesom in petjem mladih Belokranjcev odmikamo od digitaliziranega vsakdana. Z nami je Otroška folklorna skupina Dragatuš iz Bele krajine. Bela krajina in folklora pa sta tesno povezani z glasbenikom, ki ga vsi dobro poznamo - Magnifico, ki letos beleži 30-let samostojne kariere, se je glasbeno kalil tudi z igranjem v folklori, hkrati pa imata z bratom Schatzijem belokranjske korenine. Čaka nas preplet dobre glasbe in belokranjske domačnosti.

V 21. oddaji se za vstopnico v četrtfinale Malih sivih celic potegujejo Anika, Klara in Jernej iz OŠ Dobje (rumeni) ter Ana, Matija in Voranc iz OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica (vijoličniHitrih lončkih pa Tita, Tinkara in Zala iz OŠ Zbora odposlancev Kočevje ter Leja, Rok in Vid iz OŠ Stranje. Juš se preseli v prihodnost, Rok se igra z vetrom, tekmovalci pa se hitro sprehajajo po parkih in računajo, pri algoritmih pojejo ljudske pesmi, med vprašanji pa podeljujejo nagrade, prebirajo lažne novice in zbijajo vročino. Kdo zagospodari labirintu in zakaj se spominjamo dreves, poglejte v oddaji.


Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Poletni Infodrom je tokrat posvečen živalim. Spoznali boste Anžetov mali živalski vrt, Lano, ki trenira jahanje, ter učence z OŠ Janka Padežnika v Mariboru, ki so nam povedali, kako skrbijo za svoje domače živali. Otroško poročevalko Katjo je zanimalo, kdo in kako pripravi živali za nastop pred kamero, Lana pa je bila na strašni razstavi pajkov, škorpijonov in stonog.

Film predstavlja duhovno in kulturno izročilo Beneške Slovenije skozi intimno pripoved štirih pesnic Luise Battistig, Margherite Trusgnach, Andreine Trusgnach in Claudije Salamant, ki spregovorijo o svojem občutenju prostora, v katerem ustvarjajo.

V začetku avgusta, ko na gorskih pobočjih zacvetijo številne rože, je čas, ko dekleta in žene na pobočjih Matajurja v Beneški Sloveniji nabirajo rože in jih doma pletejo v velike šopke. Legenda pravi, da ko je bila Marija vzeta v nebo, se je na zemlji pojavil šopke cvetlic. Po večstoletni tradiciji ljudje pripravljajo »pušjace«, zanje pobirajo določene vrste cvetlic in zelišč, ki imajo terapevstko, magično in zaščitno moč.
Pobočja mogočne gore Velike Babe, kakor so imenovali Matajur, so Beneške Slovence izklesala v trdožive in vztrajne ljudi, ki pa nikoli niso zaklepali vrat pred siromakom. Takšne so tudi Luisa Battistig, Margherita Trusnach, Andreina Trusgnach in Claudia Salamant. Vse štiri so pesnice, ki moč za ustvarjanje in opisovanje svojih izkušenj nežnosti, empatije, materinstva in notranje moči, črpajo iz svojih prostorov.

Družina v Krščanski adventistični cerkvi, Nova izdaja Svetega pisma

Vera v družini vernikov Krščanske adventistične cerkve prežema vse njihovo življenje. Poseben dan je sobota, ki jo posvečujejo, saj je dan počitka, bogoslužja in službe v skladu z Jezusovim naukom in njegovimi deli.

Pri Založbi Družina je izšel novi prevod Svetega pisma z bogatimi opombami po zgledu francoske Jeruzalemske biblije. Novo izdajo sta predstavila dddr. Jože Krašovec in br. dr. Miran Špelič.

Inženirka leta Ljupka Vrteva je prišla iz Makedonije magistrirat na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani. Razvila je edinstven računalniški program za prezračevanje stavb. Dekleta opogumlja, naj se odločijo za inženirski poklic. Bili smo na fotografski razstavi Dragana Teodorovića - Zeka. Odprl jo je pevec skupine Riblja Čorba Bora Đorđević, ki živi med Beogradom in Ljubljano in se je Slovencem opravičil za sporno pesem s konca 80. let. Obiskali smo tudi Radio Žica: Dino Dvornik, Đorđe Balašević, Rambo Amadeus, Robert Plant so samo nekatera izmed zvenečih imen, ki jih je gostil ustanovitelj radia Enes Hodžić, ki je pred 30 leti Zenico zamenjal z Ljubljano.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

V pasje obarvani oddaji spoznavamo svilnate hrte, jakutske lajke in akite. Družili pa smo se tudi z zgovorno psičko Murf. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Marko Sluga – ekonomist in pravnik, športnik, zbiratelj. Delal je po vsem svetu, predvsem na področju računalništva. S športom se ukvarja že od mladosti. Treniral je rokomet, tenis, namizni tenis. Njegova velika ljubezen je atletika. Še posebej se ji posveča zdaj, ko je veteran. Je državni rekorder v skoku v višino v svoji kategoriji. Rad ima umetnost. Pohvali se lahko z izjemno zbirko bidermajerskega pohištva in umetniških slik.

Cene se navaja na novo življenje, spoznava pa tudi, da pod površino navidezne sreče, v pekarni brbotajo globoka nesoglasja. Vendar to niso njegove skrbi, več ima opravka s težavami svoje hčere, ki živi z mamo. Pika je tipična najstnica, in, kadar pride na obisk, Ceneta seznani z vsemi svojimi problemi. Ta dan pa Ceneta čaka tudi prvi obisk pri Karmen, in čeprav ne ve kako bi se zadeve lotil, je kmalu jasno, da se bosta s Karmen dobro razumela. Cenetu dnevi hitro minevajo, zvečer, ko je doma sam, pa ugotavlja, da se je naveličal samskega življenja in se odloči, da bo temu tako ali drugače treba narediti konec.

Gostje v oddaji Prisluhnimo tišini bodo tokrat glasbeniki, ki jih je na karierni poti zaradi prevelike izpostavljenosti glasni glasbi doletel tinitus – nadležen zvok in piskanje v ušesih. Vabljeni k ogledu oddaje, ki jo namenjamo svetovnemu dnevu sluha, v kateri bodo znanci z glasbenih odrov spregovorili o številnih izzivih, s katerimi se spoprijemajo ljudje s težavami s sluhom.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Na lepše se vrača na male ekrane.

V luči večje promocije kulture in umetnosti predstavljamo ljubljanski festival LUV, ki vabi v goste v prestolnico tudi izven glavne turistične sezone. Kakšne zgodbe skriva Fužinski grad? V katerem izmed ljubljanskih mestnih muzejev se lahko pelješ s starodobnim fičkom? In zakaj je zadnja dežnikarica na Trubarjevi v zadnjih letih postala turistična delavka?

V oddaji tudi več o ljudskih pevcih Jezercih, ki ob Cerkniškem jezeru oživljajo že skoraj pozabljeno nesnovno kulturno dediščino. Na avtentični kmetiji odprtih vrat pa smo okušali ščuko narejeno po stoletnem receptu. Ščuka sicer velja za eno najbolj znanih rib Cerkniškega jezera in ima ravno v tem presihajočem jezeru največje drstišče v Evropi. Sicer pa je okoli jezera speljana tudi krožna kolesarska pot poimenovana po ščuki.

V oddaji tudi neobičajna zgodba vredna nedeljskega izleta. Na Vogrskem je na turistični ogled postavljen skrivni bunker Pr Barabonu. V nekdanjem svinjaku na več stoletni kmetiji je skozi staro kurišče z dvojnim dnom na katerem so med obema vojnama kuhali za svinje (oziroma prasca kot slikovito rečejo na Goriškem) speljan rov v skrivni sobani. V njih so med drugo svetovno vojno Fornazaričevi (nona Olga in nono Peter) skrivali organizatorje NOB na Primorskem in ravno na Vogrskem je bil septembra leta 1943 ustanovljen Narodnoosvobodilni svet za Primorsko Slovenijo, hkrati pa je ravno tu delovala tudi partizanska tiskarna Ančka 222.

Iz skrivnega bunkerja pa sta ustvarjalki pokukali tudi v premalo znan muzej na prostem, ki zadeva zgodovinski turizem prve vojne. Na vojaško tematiko pa se navezuje tudi Muzej sanitete prve svetovne vojne, ki se nahaja v stari mrliški vežici na pokopališču v Renčah. Muzejska zbirka prikazuje delovanje renške vojaške bolnišnice in sanitetni material, s katerimi so zdravili bolne in ranjene vojake v prvi svetovni vojni. Muzej v Renčah sicer ni edini primer, ko se je muzej preselil v prostore mrliške vežice. Muzej Spomni se name v Mirnu, kjer je meja z razdelitvijo pokopališča na dva dela in med dve državi pokazala vso svojo tragičnost, je namreč prav tako postavljen v nekdanji mrliški vežici. Vredno ogleda - domačini namreč radi rečejo, da bomo na koncu vsi odšli “na lepše”.

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Kaj si lahko Brina privošči za petak, ki ji ga je dala zobna miška? Z očijem in Binko se podajo na tržnico. A ponudba na stojnicah je tako mikavna, da se s prijateljico Injo ne moreta odločiti, kako bi ga najraje zapravili.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
V središču Škofje Loke nas vsakič znova navdušijo srednjeveške stavbe, ki svojo obliko ohranjajo skoraj nespremenjeno že zadnjega pol tisočletja. Natančneje od leta 1511, ko je bil večji del mesta obnovljen po hudem požaru. V eni od teh 500-letnih »zrelih dam« na Spodnjem trgu ali Lontrgu, kot mu pravijo Ločani, je radijska in TV voditeljica Monika Tavčar s tenkočutnostjo in zvrhano mero potrpežljivosti uredila podstrešno stanovanje.
Stanovanje, staro 50 let na prvi pogled ni izražalo potenciala, ki ga je zaslutila arhitektka, avtorica prenove. Odpiranje prostorov, ukinjanje hodnikov in še marsikatera strokovna začimba so pripeljali do odličnega rezultata.
Pogosto so vrtovi jeseni že precej prazni in pusti, brez barv. Dobro zasnovani, strokovno načrtovani pa so lahko barviti in zanimivi prek celega leta. Tak vrt smo našli na Gorenjskem in se ga naužili z načrtovalko, ki mu je dala končno podobo.

Lord Meldrum meni, da se mora bolje spoznati z delavskim razredom in zato povabi nekaj delavcev iz svoje tovarne gumijevih izdelkov na ocvrte ribe in krompirček. Butlerju Alfu se to zdi žalitev. Alf pravi, da so Meldrumovi prav tako ljudje kot vsi ostali, le da imajo več denarja.
Poppy se odloči, da se bo zaročila z Dickiejem.

YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993
scenarij: David Croft, Jimmy Perry
režija: David Croft, Roy Gould
v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson)

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poletnem večeru se bomo pogovarjali o veliki ljubezni Slovencev, hribih. Andrej Šifrer, Viki Grošelj, Barbara Vidmajer, Uroš Kuzman in Noah Charney bodo z voditeljico Bernardo Žarn govorili o tem, zakaj imajo radi hribe in zakaj so hribi del slovenske nacionalne podzavesti. Ker pa tudi v hribih ne gre brez glasbe, nas bo z zdaj že ponarodelo Gorsko rožo razveselil Andrej Šifrer, v goste pa pride najbolj nabrita skupina ta hip, Kokosy.

Pohorski lastnik gozda in lovec, roker Lovro, za prijatelje Džon, samec na pragu štiridesetih, je žrtev novodobne poslovne mahinacije. Ker ni pravočasno uredil dokumentacije za zemljišče, ki je bilo že več rodov v lasti njegove družine, je to prišlo v last pogoltnega župana Frasa. Džon se s tem noče sprijazniti, pravico brezkompromisno vzame v svoje roke in ob pomoči mlade novinarke Alje začne upor malega človeka proti zastopnikom pokvarjenega sistema, v katerem vladajo nasilje, denar in politika.

Scenarij: Jure Ivanušič; režija: Boris Jurjaševič; direktor fotografije:Jure Černec
V glavnih vlogah: Jure Ivanušič (Džon), Iva Krajnc (Alja), igrajo še: Vlado Novak (Fras), Igor Žužek, Aljoša Ternovšek, Vladimir Vlaškalič, Jernej Šugman

22:25
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

V naselju Framley najdejo truplo kliničnega psihologa Patricka Elliota. Po pregledu seznama njegovih pacientov Ridley ugotovi, da je med njimi tudi Cal Flannery, brat Michaela Flanneryja, ki je zanetil požar, v katerem sta umrli njegova žena in hči. Cal je obiskoval zavod Juniper, ki nudi psihološko pomoč in kjer je delal Patrick, toda tamkajšnja direktorica zelo nerada pomaga. Ridley se spominja časa, ko sta v požaru umrli njegovi žena in hčerka in vedno bolj ugotavlja, da nekaj ni v redu. V preiskavi odkrijejo, da so najstnice v naselju nadlegovale Patricka, ker je bil homoseksualec, in da so pred pol leta vlomili v njegovo stanovanje.

RIDLEY / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Paul Matthew Thompson
Režija: Bryn Higgins, Paul Gay, Noreen Kershaw
V glavnih vlogah: Adrian Dunbar, Bronagh Waugh, George Bukhari, Elizabeth Berrington

Družba United Fruit Company je bila ustanovljena leta 1870. V enem stoletju je razvila model podjetja, ki je znalo obiti zakone in suverenost posameznih držav. Z uporabo nasilja, represije, korupcije, z uničevanjem okolja in oglaševanjem je z bananami ustvarila bogastvo in prevladujoč položaj na svetovnem trgu. Zgodovine Srednje Amerike ni mogoče razumeti brez poznavanja zgodbe tega podjetja – hobotnice. Do leta 1970 je imel United Fruit Company monopol nad trgovino z bananami. Na svetu se je več državnih udarov zgodilo zaradi banan kakor zaradi nafte. Dokumentarni film pripoveduje zgodbo o United Fruit Companyju in njegovih brezkompromisnih ustanoviteljih in naslednikih.

WHEN BANANA RULED / LA LOI DE LA BANANE / Francija / 2017 / Režija: Mathilde Damoisel

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov