Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 25. jul. 2020

TV Slovenija 2 • Sob, 25. jul.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!
Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro. Sobotno jutro je Najboljše jutro!

Štefka Pavlin je bila rojena leta 1929 v Novem mestu kot Štefanija Štukelj. V Ručetni vasi je preživljala otroštvo, ko so partizani očeta obtožili, da je sodeloval z okupatorjem.

Leta 1943 so jim izropali hišo in morali so se preseliti v Novo mesto. Brat Tone je sprva študiral pravo na ljubljanski univerzi, brat Božo pa se je pridružil domobrancem. Štefka je bila med vojno, do maja 1945, na ljubljanskem učiteljišču. Takrat je Tone še z nekaterimi drugimi akademiki organiziral umik v Avstrijo. Tako se je Štefka s pomočjo brata Toneta čez Avstrijo in italijanska taborišča izselila v Kanado. Tu je zaključila univerzo, se izobrazila kot knjižničarka in si z možem, prav tako Slovencem, ustvarila družino.
France Žbogar je bil rojen leta 1932 v vasi Kanalski Lom v občini Tolmin, ki je bila takrat pod Italijo. Bil je najmlajši v družini s sedmimi otroki. Težko življenje rojakov v času fašizma in revščino v preprosti kmečki družini je pozneje, med vojno, zaznamovala še revolucija, ki se je kazala tudi v grožnjah s smrtjo njegovi družini. Edina rešitev je bila umik iz domovine. Tako je leta 1957 čez Avstrijo odšel v Kanado, kjer živi še danes, z ženo in štirimi otroki.

Ko se je Catherine poročila z Italijanom, je njen drugi dom postala Sicilija. Pokaže nam, kako brez težav pripravimo slastno paradižnikovo omako, nepogrešljivo sestavino italijanske kuhinje, in spečemo znamenito sicilijansko pico. Naučili se bomo pripraviti testenine po Normino in izvedeli, od kod navdih za recept.

Tatjana, Iva, Julija in Mirjana praznujejo Mašin trideseti rojstni dan v Angel baru izven obratovalnega časa. Zabavo nepričakovano zmoti policist, ki se pojavi na vratih lokala, a razigranih punc čisto nič ne more ustaviti. Napačno si razlagajo prihod moškega in do njega se posledično tudi vedejo napačno in neprimerno. Zaradi motenja reda in miru pristanejo na policijski postaji, poleg tega jim grozi še civilna tožba s strani policista. Šokirane prijateljice prosijo Tatjaninega moža Klemna, lepotnega kirurga, naj jim priskrbi dobrega odvetnika.

Klemen naznani Tatjani, da se bo njegova sestra Maša zaradi prenove garsonjere za dva dni preselila k njim. Tatjana ni prav nič navdušena, a nekaj dni bi že potrpela. Julija prejme klic iz šole, naj pride po sina Gabra, ki je zopet počel neumnosti. Zato prosi svojega šefa Mikija, če jo lahko zamenja v lokalu. Njena prošnja naleti na hladen sprejem, Miki jo opozori, da se vse prevečkrat sklicuje na probleme s sinom.

Da latinska ni le Copacabana, bodo pokazali Argentinci, Kubanci in Slovenci, ki tvorijo energično skupino latin rock bend Las Cuerdas, ki poleg južno-ameriških klasik, kot je Santana, izvaja tudi svojo glasbo z elementi rumbe, reaggea, rocka in vročih ritmov.
Urednica je Danica Dolinar, scenarist Igor Leonardi, voditelj Gojmir Lšenjak - Gojc, režiser Klemen Dvornik.

Človek, čas, svet … pravzaprav vse, kar nas obdaja, nosi v sebi svojo zgodbo.

Nekatere se razkrijejo, druge ostanejo za vedno skrite. Ob prebiranju ali gledanju teh zgodb se širi obzorje bralca, poslušalca in gledalca. Osnovni temelj dobre zgodbe je iskrenost, čistost, avtentičnost. Odsev mora biti jasen. Kmalu po rojstvu slovenske nacionalne televizije se je porodila tudi potreba po prikazovanju nečesa več od zgolj informacij. Potreba po slikanju zgodb življenja. Rodil se je Dokumentarni program Televizije Slovenija in v več kot pol stoletja dolgi dobi je pred kamero zaživelo mnogo dobrih zgodb.

Slovenska rokometna reprezentanca je v Rio de Janeiru na olimpijskih igrah nastopila tretjič. Njen prvi nasprotnik v Braziliji je bil afriški prvak Egipt. Ekipo je vodil Veselin Vujović.

Tina Trstenjak je na olimpijskih igrah v Rio dopotovala kot prva favoritinja za zlato olimpijsko medaljo. Pred tem je namreč leta 2015 v kategoriji do 63 kg osvojila prvo mesto na svetovnem prvenstvu v takratni Astani, nekaj mesecev pred igrami pa je zmagala tudi na evropskem prvenstvu v Kazanu.

Viktor Parma, mojster opere in operete, je bil po rodu Tržačan, po narodnostni pripadnosti pa Slovenec. Na Dunaju je študiral pravo, pri skladatelju in profesorju Antonu Brucknerju pa glasbo. Napisal je devet odrskih del, od katerih je opereta Caričine amazonke doživela največji uspeh.
Premiera Caričinih amazonk je bila 24. marca 1903 v ljubljanskem Deželnem gledališču, dirigent je bil Hilarij Benišek. Spremljali boste koncertno izvedbo operete. Solisti so: Marjetka Podgoršek Horžen, Irene Akweley Yebuah, Katja Konvalinka, Andreja Brglec, Marjan Trček, Zoran Potočan, Dejan Vrbančič in Saša Ivaci. Novomeškemu simfoničnemu orkestru dirigira Zdravko Hribar.

Max poskuša pomagati v soseski mlademu očetu, ki se je zgrudil zaradi nezdravljenega visokega krvnega tlaka. Pri njem mora nato dr. Reynolds opraviti zelo zahtevno in dolgotrajno operacijo. Dr. Bloomova bolečino še vedno premaguje z razgretim seksom z dr. Ligonom. Dr. Sharpova pomaga bolnici dr. Castrove, da znova prevzame nadzor nad svojim življenjem. Dr. Frome in dr. Kapoor pa v bližnji soseski preiskujeta izvor zastrupitve s svincem.

Vijay prosi Iggyja za nasvet. Ella je namreč rekla, da morda ne bo obdržala Vijayevega vnuka. Iggy mu zabiča, naj ji ne svetuje. Zavarovalnica je nenadoma ukinila kritje za nadomestno materinstvo. Sharpova in Goodwin se temu upreta. Na urgenco pripeljejo dečka, ki se je obesil na vrv rolete. Pri pregledu opazijo na vratu odtise prstov in pokličejo socialno delavko. Astronavtka pride na pregled zaradi uhajanja vode, vendar spozna, da ji nagaja srce. Motnja ji lahko onemogoči let v vesolje.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Velika družina nomadskih glasbenikov, ki prihajajo iz različnih držav Evrope (Katalonija,Turčija, Srbija, Indija, Italija, Francija, Švica, Grčija), se je srečala v Barceloni leta 2010. Izhodišče njihovega skupnega ustvarjanja so bila glasbena druženja, na katerih so v improviziranem igranju združevali in delili svojo strast do tradicionalne judovske in romske glasbe, v katero so vnašali strokovno znanje in vplive drugih glasbenih zvrsti. To je med njimi stkalo močne ustvarjalne vezi, na podlagi katerih se je oblikovala skupina Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra (BGKO). Z odličnimi interpretacijami in energijo, ki jo širijo med občinstvo, navdušujejo na najrazličnejših glasbenih prizoriščih po Evropi. Prinesli so jo tudi na Mestni trg Ljubljane leta 2013 ob odprtju 25. Noči v Stari Ljubljani, ki jih pripravlja ustanova Imago Sloveniae – Podoba Slovenije. Na odru se jim je kot gost pridružil eden največjih slovenskih kantavtorjev, Vlado Kreslin!

Odbojka na mivki je šport, namenjen poletnemu razvedrilu in tekmovanjem. Po nekaj turnirjih v različnih kategorijah se bodo odbojkarice in odbojkarji ta konec tedna po tradiciji v Kranju znova borili za naslove državnih prvakov. Na lanskem turnirju so bili najboljši Jančarjeva in Kotnikova v ženski konkurenci ter Jakopin in Boženk med moškimi.

Mitja Šipek je eden tistih Korošcev, ki ga ljudje še dolgo ne bodo pozabili. Bil je fužinar, znanstvenik, izumitelj, ob tem pa recitator, režiser, slavnostni govornik, pisatelj, pesnik, pevec, igralec, v času pred smrtjo pa je celo rezbaril. Največ pipe, ki so bile tudi sicer njegov zaščitni znak. In mogočni brki, ki se jim ni odrekel tudi v filmih, v katerih je igral. Največkrat so ga angažirali v tistih, ki so nastali po motivih Prežihovega Voranca: Jamnica, Boj na požiralniku, Koplji pod brezo. Proslavil pa se je s Svetnečim Gašperjem, likom, ki ga je za potrebe nastopov na Prežihovi domačiji v Kotljah oblikoval po Vorančevi noveli Pot na klop, zgodba zgaranega tesarja pa je inspirirala tudi dva filma.

Letošnji tradicionalni koncert RTV Slovenija Poletna bo v zamenju 80-letnice skladatelja Jureta Robežnika.
Robežniku se bo ob spremljavi Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija pod taktirko Grebla, Lojzeta Kranjčana in Mojmirja Sepeta poklonila vrsta slovenskih glasbenikov, kot so Elda Viler, Eva Boto, Manca Izmajlova, Alenka Godec, Neisha in Janez Bončina.
Orkestralni del glasbe bo večinoma izveden iz Robežnikovih izvirnih partitur, nekaj bo tudi novih priredb, pri katerih je “Robežnik želel angažirati nekaj današnjih vidnejših interpretov zabavne glasbe”, je pojasnil Greblo.
Gostitelja prireditve, na kateri bodo odmevale Robežnikove skladbe, kot so Orion, Na vrhu nebotičnika, Pegasto dekle, Maja z biseri, Lastovka in Vrtiljak, bosta Miša Molk in Janez Čuček.
V svoji karieri je Robežnik napisal preko 150 glasbenih del, med njimi številne uspešnice. Za svoje pesmi je prejel tudi več nagrad.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov