Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 19. avg. 2020

TV Slovenija 2 • Sre, 19. avg.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Catherine Fulvio v italijanski prestolnici išče navdih za nove recepte. Zato obišče judovski geto, od koder izvira nekaj rimskih specialitet, med njimi ocvrte artičoke. Vodnica Micaela jo odpelje v znamenito pekarno, kjer Catherine pokusi kolač, nadevan s pinjolami. V gostilnici, ki obstaja že skoraj sto let, pa ji postrežejo s svežimi testeninami z ovčjim sirom in poprom. V palači iz 16. stoletja z gostiteljico Rosario skuhata polenovko po kalabrijsko. Nazadnje pa Catherine pripravi še preprosto sladico: pečene breskve, nadevane s piškoti.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

Tudi v letošnji sezoni si lahko na naši televiziji ogledate evropsko ligo v nogometu. V vsakem kolu je v živo na sporedu ena tekma, vse druge pa si lahko ogledate v vrhuncih. Spremljajte nogomet na TV Slovenija.

Teden dni po bojih za naslove državnih prvakov se nam je obetala nova poslastica v odbojki na mivki. Na plaži sredi mesta, na Kongresnem trgu v Ljubljani, so se odbojkarice in odbojkarji iz 22 držav pomerili na turnirju svetovne serije. V moški konkurenci je nastopilo 49, v ženski pa 39 dvojic.
Ponujamo vam posnetek moškega finala. Naslov zmagovalcev sta branila Jakopin in Boženk, ki sta v lanskem finalu premagala Pokeršnika in Zemljaka.

Skladba Kam le čas beži je ponarodela in marsikdo ne ve, da je avtor glasbe in besedila ustanovitelj ansambla Štirje kovači Franc Šegovc. Za Franca pravijo, da je neuničljiv. Že 65 let je duša in srce kvinteta, ki je na Slovenskem znan tako kot Avseniki ali Slaki. Posebej privrženi so mu Korošci, zato je ansambel v Pokrajinskem muzeju v Slovenj Gradcu dobil spomisko sobo, v pripravi pa je samostojni muzej. Štirje kovači veljajo za najstarejši slovenski narodno zabavni ansambel.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Skozi prispevke nas v oddaji vodi priljubljeni voditelj Boštjan Romih. Tokrat v oddaji Ambienti pokažemo vrt z nevsakdanjimi rastlinami, bazenom in letno kuhinjo,
stanovanje, ki je hkrati slikarski atelje in galerija ter izvrstno prenovo stare hiše v dolini Soče.

Biti blizu, zares blizu, na televiziji, je iluzija. A lahko poskusimo. Priti bližje, čisto blizu, od blizu, včasih preblizu.
V goste prihaja gledališki režiser, ki je bil nekoč kritik, zdaj velja za najbolj produktivnega in najbolj nagrajevanega režiserja v regiji. Igralci ga obožujejo, ker z njim preizkušajo lastne meje, gledalci zato, ker jih vodi v neznano in nepričakovano. Z novo koprodukcijo po motivih izraelskega zgodovinarja Hararija spet dviguje prah med kritiki in v javnosti. Gost pisateljice Vesne Milek je režiser Ivica Buljan.

Dokumentarni film »Pogled v prihodnost« razkriva fenomen jasnovidnosti.

Sposobnost videnja v prihodnost ima na tem svetu le malo ljudi. Ena takih je Sara Memić, Banjalučanka živeča v Ljubljani, ki je s svojimi napovedmi pomagala že mnogim ljudem. Med njene najbolj odmevne uspehe sodi sodelovanje s ptujskimi arheologi pri odkrivanju rimskega grobišča. Film skuša tudi potegniti nekakšno ločnico med pravo jasnovidnostjo in vedeževanjem, katerega namen je zgolj »prodajanje megle« in osebno bogatenje.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

V oddaji iz serije, v kateri so predstavljeni glasbeni trenutki, ki so pritegnili ves svet in ostali nepozabni, predstavljamo vrhunec partnerstva med violinistko Anne-Sophie Mutter in dirigentom Herbertom von Karajanom. Ta čarobni trenutek se je zgodil za zaprtimi vrati, priča so mu bili le glasbeniki in ekipa s kamerami, ki jo je organiziral in plačal Karajan sam. Nastal je edinstveni posnetek Beethovnovega violinskega koncerta, ki je bil javnosti na voljo šele po Karajanovi smrti. Morda je to najpomembnejši dokument sodelovanja med velikim dirigentom in njegove "pridne", vrhunske violinistke.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Julija prijateljicam oznani, da se bosta z Mikijem poročila, saj jo je zaprosil za roko in navdušena jim kaže zaročni prstan. Vse so presenečene, saj nista prav dolgo skupaj. Vse tudi povabi na zaročno zabavo v Angel baru. Julija prijateljicam tudi omeni, da je dobila vlogo v celovečernem filmu, ki ga bo režiral njen bivši mož in da je vlogo sprejela. Tatjana nikakor ne more razumeti Julijine odločitve, druge prijateljice pa jo v tem bolj ali manj podpirajo, saj je to njena dolgoletna želja. Tudi Miki ni ravno navdušen nad njeno odločitvijo, ko pa mu Julijin sin Gaber omeni, da se bosta z mamo za dva meseca preselila na Primorsko, kjer bosta z očetom snemala film, Mikija stisne in se umakne. Vsi pridejo na zabavo, le Mikija ni od nikoder.

Univerzitetni profesor Jonah Mulray izve, da je žena Megan, s katero sta poročena tri leta, in ki veliko časa preživi v Hongkongu, ker dela v mednarodnem podjetju, umrla v prometni nesreči. Premaga strah pred letenjem in se odpravi v Hongkong. Tam izve, da je Megan živela dvojno življenje in da njena smrt v resnici ni bila nesreča, ampak umor. Pri raziskovanju ženinih skrivnosti mu pomaga Sally, uslužbenka britanskega konzulata, ki z zaročencem Benom živi precej razkošno življenje. Preiskovanja se loti tudi detektiv David Chan, ki je v preteklosti že prestopil mejo zakona. Komu lahko Jonah sploh zaupa? Mu bo uspelo razvozlati skrivnost ženine smrti?

1. del:
Profesor Jonah Mulray v Londonu izve, da je njegova žena Megan umrla v nesreči v Hongkongu. Ko odpotuje na prepoznavo trupla, spozna Meganinega drugega moža in ugotovi, da je živela dvojno življenje. Skrušen nad tem spoznanjem po telefonu končno posluša ženino zadnje sporočilo, ki mu razkrije, da ni umrla za posledicami prometne nesreče, temveč jo je nekdo ustrelil.

STRANGERS
scenarij: Marston Bloom, Mark Denton
režija: Paul Andrew Williams
v glavnih vlogah: John Simm, Dervla Kirwan, Emilia Fox, Anthony Chau-Sang Wong, Katie Leund, Tom Wu, Thomas Chaanhing, Jason Wong, Christophe Tek

Znameniti Izidor Cankar, Ivanov bratranec, je bil sprva duhovnik, kasneje diplomat, umetnostni zgodovinar, politik, profesor in pisatelj.

Nagel v odločanju, karizmatičen in zato ključen za številne kulturne projekte v času med obema vojnama. Tako je, recimo, prepričal dediče Dragotina Hribarja, da so prispevali pretežni del denarja za gradnjo Moderne galerije, in vplival na njeno podobo. Izidorjevi Obiski, kjer se srečuje s sodobniki, so pomemben vir za razumevanje tistega časa, S poti velja za enega najboljših slovenskih modernih romanov. Uvod v umevanje likovne umetnosti in Zgodovina likovne umetnosti v Zahodni Evropi sta še danes temeljni besedili slovenske umetnostne zgodovine.
Kot enega najbolj izobraženih slovenskih duhovnikov so ga pripravljali za katoliškega političnega voditelja. Potem pa je vse presenetil, ko je leta 1926 izstopil iz katoliške vere in se poročil s premožno Ljubljančanko Ničo Hribar. Njuno razmerje se je zrahljalo po tragični smrti prvorojenke Kajtimare. Po letu 1936 se je Cankar umaknil iz Slovenije v Argentino in pozneje v Kanado, kjer je bil poslanik kraljevine Jugoslavije. Za kratek čas je kot minister vstopil v vlado Ivana Šubašića v Londonu. Iz tega obdobja je ohranjen Londonski dnevnik.
Njegovo diplomatsko kariero je v knjigi opisal zgodovinar dr. Andrej Rahten. Bolgarska raziskovalca dr. Ljudmil Dimitrov in Ljudmila Malinova-Dimitrova pa v svoji knjigi odkrivata Izidorjevo razmerje z enigmatično bolgarsko pesnico Bagrjano. Zadnja leta je Cankarju pri urejanju izdaj pomagal dr. Lojze Gostiša, ki je bil priča tudi njegovim zadnjim dnem v sanatoriju Emona leta 1958.
Izidor Cankar je bil rojen leta 1886 v Šidu. Bratranca Ivan in Karlo Cankar sta ga pripeljala na šolanje v Ljubljano. Na Dunaju je doktoriral iz umetnostne zgodovine in postal profesor na ljubljanski univerzi. Zaznamoval je dejavnost Narodne galerije, ustanovil Umetnostno zgodovinsko društvo in Zbornik za umetnostno zgodovino, urejal revijo Dom in svet in časopis Slovenec ter Slovenski biografski leksikon. Bil je med ustanovitelji slovenskega PEN-a. Pod psevdonimi je pisal leposlovna besedila in prevedel vrsto pomembnih romanov, med njimi Guliverjeva potovanja. Uredil je ter z uvodi opremil Zbrane spise Ivana Cankarja.
V filmu o Izidorju Cankarju spregovorijo dr. Tomaž Brejc, dr. Janko Kos, dr. Tone Smolej, dr. Špelca Čopič, dr. Janez Bogataj, Janez Stergar, dr. Andrej Smrekar, Angelika Hribar, dr. Lev Kreft, dr. Bogo Zupančič, Maja Hren Brvar, Breda Ilich Klančnik in mag. Andrej Aplenc.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov