Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 25. apr. 2021

TV Slovenija 2 • Ned, 25. apr.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

V prvem prispevku predstavljamo dejavnost članov Čezvesoljske zombi cerkve blaženega zvonjenja v času epidemije. Da bi pripomogli k zajezitvi širjenja koronavirusne bolezni, verske obrede opravljajo doma. Med zanimivejšimi poskusi znanstvenega razumevanja sveta v zgodovini najdemo alkimijo. Temeljila je na preučevanju možnosti preobrazbe, predvsem kovin, v zlato. V drugem prispevku bomo spoznali tako znanstveno kakor tudi duhovno plat alkimije. Tretji prispevek predstavlja Izido in Ozirisa, najbolj znan božanski par starega Egipta. Sestra in brat, ki sta bila hkrati tudi žena in mož, sta imela pomembno vlogo v verskem in vsakdanjem življenju starih Egipčanov.

Raziskave Evropske potovalne komisije o namerah potovanj znotraj Evrope kažejo, da se delež Evropejcev, ki nameravajo potovati v naslednjih šestih mesecih, povečuje. Organizatorji potovanj in turistični agenti iz Avstrije, Nemčije in Švice so na nedavni virtualni turistični borzi v organizaciji Slovenske turistične organizacije izkazali veliko zanimanje za slovensko turistično ponudbo. Kje in kako pa bomo letos dopustovali Slovenci? In kako nam bo potovanje olajšalo "digitalno zeleno potrdilo"?

Živali lahko zavohajo hrano, nevarnost, drugo žival, pa tudi naša čustva, razstrelivo in bolezni, kot sta rak in covid-19. Voh je v živalskem svetu največkrat najpomembnejši čut. Kaj pa pri človeku? Zakaj lahko izgubimo voh, če se okužimo z novim koronavirusom?
Zakaj in kako se je voh sploh razvil? Voh naj bi tudi človeku pomagal najti najprimernejšega partnerja za nadaljevanje vrste. A naravni telesni vonj poskušamo dandanes prikriti z mili, dezodoranti in parfumi. Kako pomemben je voh za sodobnega človeka?

Sozvočja Slovenije je edinstven koncert, ki predstavlja prerez sodobne slovenske ljudske glasbe. Oblikovalca programa koncerta, Janez Dovč in Jasna Vidakovič, sta izbrala glasbenike in ansamble vseh generacij, ki prihajajo iz različnih krajev Slovenije in zamejstva. Nastopili so: Smledniški pritrkovalci, Paridolske korenine (Kozjansko), Trstenke in Jože Režek (Haloze), Fantje s Preske (Dolenjska), Kresnice iz Adlešičev, Sodevski tamburaši, Petračeva (Bloke), Bistrške škuorke (Ilirska Bistrica), Alpski godčevski sestav pri FS Ozara Kranj, Domači pevci iz Lokovca (Lokovec na Banjški planoti), Andi Sobočan (Murska Sobota), Ljudske pevke pri Zvezi Slovencev na Madžarskem, Marko Banda (Beltinci v Prekmurju), Ljudske pevke iz Žižkov (Žižki v Prekmurju), Tamburaši iz Črešnjevcev (Črešnjevci pri Gornji Radgoni), Zdovčeve dečve (Črna na Koroškem), Franc Roban (Robanov kot v Zgornja Savinjski dolini), Ljudski pevci Globoko (Globoko pri Brežicah),
Veronika Zajec (Videm na dolenjskem Dobrepolju), Ančka Lazar (Zagorica na dolenjskem Dobrepolju), Nediški puobi (Ščigla v Beneški Sloveniji), Citiravca (Andrej Eržen in Igor Oražem), Vruja (Bertoki, Koper), Pevci iz Luč (Luče ob Savinji), Volk Folk (Ilirska Bistrica) ter Janez Dovč in Boštjan Gombač.

Ob pripravah na Marinin umetniški projekt se izkaže, da imajo naši vrtičkarji skritih talentov v velikih količinah. Najboljši med najboljšimi bo seveda zaslužil prvo nagrado. In z nagradami je vedno problem - tudi na vrtičkih.

Anteina spletka, kako v zakon spraviti mamo in Rajca, je rezultat velikega uma majhnega otroka. Zdravko in Živa uživata na dolgih zdravstvenih počitnicah in vsi ju pogrešajo. Ali bosta tudi Diana in Miha skočila v zakonski stan?

Vrtičkarje zapustimo, ko Tone ugotovi, da je za uspešno podmornico potrebno tudi plavanje in ne samo potapljanje. Zdaj so vrtičkarji spet popolni, ker sta se Zdravko in Živa srečna vrnila z medenih tednov. Poroka med Rajcem in Helgo zahteva mnogo vaje in še ne gre vse tako, kot je bilo predvideno. Ali je res vsega konec?

Nova Zelandija ali Aotearoa, kot jo imenujejo prvotni prebivalci Maori, je bila druga postaja na potovanju velikega pomorščaka Jamesa Cooka, ki je v to otočno deželo priplul leta 1770. Voditelj oddaje Sam Neill spozna potomca prvega Maora, ki je padel pod streli Evropejcev in je bil žal le prva v dolgi vrsti žrtev kolonizacije. Evropskim raziskovalcem so sledili kitolovci, misijonarji in trgovci – ti so od domačinov odkupovali celo posušene človeške glave, ki so postale del zbirk v evropskih in ameriških muzejih, ti pa jih zdaj po več stoletjih vračajo v domovino prednikov.

Basel (Švica) gosti evropsko prvenstvo v športni gimnastiki. Na Televiziji Slovenija bomo v neposrednih prenosih spremljali vse finalne boje. Želimo si, da bi tudi kateremu od sedmerice slovenskih telovadcev uspel preboj med najboljše. Uigranemu komentatorskemu dvojcu Peter Kavčič-Ivan Čuk se bo tokrat pridružil Miha Mišič. Vabljeni k spremljanju najboljših evropskih telovadcev.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Ker smo globoko v pomladi, tokrat začenjamo z vrtom. Narava nas v tem času čedalje bolj navdušuje z bogastvom oblik in predvsem raznoraznih barv. Nekateri pa imajo svoj vrt raje uglašen na eno barvo. V Logatcu smo našli takega, in sicer beli vrt. Z njim je lastnica olepšala svojo hišo, v kateri prav tako prevladujejo beli toni. S tem pa je uresničila svoje mladostne sanje in si svoj raj uredila točno tako, kot godi njenemu očesu.
Les je skoraj brezčasna surovina, ki potrebuje ljubezen in zaščito, da nam zvesto služi dolga leta. Zato ga ponovno spoznajmo in predvsem ponovno uporabimo. Ko v svojem domu uporabite ponovno predelan les, ali vanj vnesete lesene izdelke in predmete iz že obdelanega lesa, vanj ne vnesete le okolju prijaznega materiala, ampak tudi dobro zgodbo, trajnostne narave, katere glavni protagonist tako postanete tudi vi. Spoznajte zgodbe mladih, ki so bili izbrani za ambasadorje ponovne uporabe zavrženega oziroma rabljenega lesa.
Ustvarjalci oddaje imamo v iskanju novih zglednih ambientov svoje lovke usmerjene v vse možne smeri. Za dobre primere radi vržemo oko tudi na družbena omrežja, kjer se da najti ljubiteljske opremljevalce, ki si zaslužijo še več pozornosti. Tu je primer stanovanja, ob katerem se lastnikom gotovo nasmeji vsakokrat, ko vstopijo vanj - tudi zato, ker denarnica ni preveč trpela.

Na juriš in the mood! – Od koračnic do swinga je oddaja o glasbi, ki se je poslušala in izvajala v obdobju boja proti fašizmu. Od glasbe predvojnega Berlina in Pariza, prek judovske, francoske in italijanske partizanske pesmi, swinga do slovenskih partizanskih pesmi. Večer je bil posvečen pozabljeni svetovni zakladnici pesmi iz druge svetovne vojne: časa, ko je glasba postala narodova last, zastopala stališča narodne buditve z vtkanimi protifašističnimi izhodišči in bila odraz ljudskega čustvovanja, tako trpljenja kot upanja. Večer je bil »v znamenju moči spomina, ki danes ta repertorij oživlja v glasbenem, idejnem in dokumentarnem bogastvu svetovne revolucionarne tradicije«. Redakcija Tina Princ, režija Aleš Žemlja.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

V poljudnoznanstveni dokumentarni seriji čisto od blizu spoznamo šimpanze, cesarske pingvine, leve, hijenske pse in tigre. Avtorji serije so tem živalskim družinam sledili kar štiri leta, vse od planjav v Zimbabveju do džungel v Indiji, od obronkov Sahare do ledene Antarktike in zabeležili dih jemajoče nadrobnosti.

4. del: Hijenski psi
Hijenski psi, ki živijo v srcu Afrike, spadajo med ene najbolj nerazumljenih in ogroženih živalskih vrst. Pridružili se jim bomo v trenutku, ko se razplamteva tekmovalnost med materjo in eno njenih hčera.

Sergio Mendes, pianist in skladatelj, pionir bosse nove, glasbenega sloga, ki sloni na sambi in jazzu, je eden izmed najuspešnejših brazilskih glasbenih umetnikov. Prejel je 3 grammyje in izdal več kot 35 albumov, precej jih je postalo zlatih, celo platinastih. Dokumentarni film je sprehod skozi Mendesovo življenje in ustvarjanje ter vključuje igriva srečanja s Harrisonom Fordom in Peléjem, pa tudi članom hiphopovske zasedbe Black Eyed Peas Will.i.am-om, Johnom Legendom in drugimi.

SERGIO MENDES - IN THE KEY OF JOY / Španija / 2020 / Režija: John Scheinfeld

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Tokratni Vikend paket gosti našega novega sodelavca, televizijskega voditelja oddaje Dobro jutro, sicer pa akademskega igralca Mateja Zemljiča. Izjemno veseli smo obiska Nuše Derenda, ki nam v duetu z Isaacom Palma predstavlja pesem Zaljubljena. Še ena naših glasbenih dam nas obišče, to je Alenka Godec s skladbo Akordi v očeh. Jože v družabni in družbeni maniri gosti Jerneja Kuntnerja, preko videopovezave pa se nam s Ptujskega konca oglasi Urška Vučak. Iz Magičnega studia nas bo očaral Magic Aleksander, o življenjskih modrostih modrujejo Modrostniki in tudi tokrat nas bo objela Srčna novica.

V sobotnem večeru boste lahko spremljali prvi daljši televizijski intervju z Izo Sio Login, ki se skupaj z možem Samom uvršča na prvo mesto lestvice uradno najbogatejših Slovencev. Iza bo brez zadržkov spregovorila o uresničevanju njune manifestacije: ustanovila sta podjetje Outfit7, skreirala zabavno aplikacijo Govoreči Tom in po sedmih letih podjetje v največji fazi rasti prodala za neverjetno milijardo dolarjev. Iza pravi, da je njuno poslovno zgodbo treba razumeti bolj s srcem kot z umom. Podjetje je bilo namreč že v začetku ustanovljeno z višjim poslanstvom: z zasluženim denarjem danes podpirata okoljevarstvene projekte, predvsem na področju zdrave in trajnostno naravnane prehrane.

Kako se poslavljajo ukrepi in epidemiologi, kako odprte terase vplivajo na vožnjo poslancev in kdo je za to kriv? Miran s šanka razloži pravo ozadje t. i. non-paperja, na terenu pa preverjamo, kako je ustanovitev superlige vplivala na domačo nogometno sceno. V PUP TV prihaja naš najboljši madžarski prijatelj, v goste pa poskočni Dejan Kranjc. Ta se nam bo seveda pridružil tudi na Mali Terasi, kjer bo Klapa Dogaja zapela o tegobah letošnjih maturantov.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov