Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 19. maj. 2022

TV Slovenija 2 • Čet, 19. maj.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Kaj je to milost? Na na videz zelo preprosto vprašanje lahko pogledamo z različnih vidikov. Religije opredeljujejo božjo milost predvsem kot »nezasluženo naklonjenost Boga do posameznika ali skupine ljudi«. Je torej milost le razmerje med Bogom ali višjo silo na eni in človekom na drugi strani ali pa lahko ureja tudi odnose med nami? Kako pa je z milostjo v praksi? Jo znamo opaziti in živeti? Tokrat se bomo v oddaji Sveto in svet pogovarjali o milosti.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Obiskali smo Rihemberk, enega najmogočnejših gradov na Primorskem, kjer so po 80 letih zapuščenosti odprli grajske sobane. V Dolini Soče smo preizkusili produkt z džipom Willisom, ki je usodno spremenil potek 2.svetovne vojne. Zakaj pred glavno turistično sezono priporočamo obisk Taborske jame pri Grosuplju?
Obiskali smo fotografsko razstavo o prezrtih obrazih turizma, ki so jo pripravili študentje treh višjih strokovnih šol turizma.

V Furlanski nižini, ob slovenski meji z Italijo, so bile v različnih zgodovinskih obdobjih zasnovane naselbine z idejo idealnega mesta.

V krogu štiridesetih kilometrov lahko spoznamo Oglej, Gradišče ob Soči, Palmanovo, Torviscoso in Novo Gorico.
Idealno mesto je utopičen model, znan že v stari Grčiji v času Platona, ki naj bi združeval slogovno dovršen urbanizem ter družbene in gospodarske razmere v harmonično celoto. Mesta so nastala po enotnem načrtu, z geometrijsko premišljeno mrežo cest, sredi neskončnih polj.
Rimljani so mesta ustanovili tako, da so s plugom označili bodoče obzidje. Iz vojaške postojanke je Oglej prerasel v eno največjih trgovskih mest imperija, sem so prihajale ladje z vseh koncev Sredozemlja. Še danes lahko občudujemo baziliko, pod travniki pa so skriti arheološki zakladi.
Ob koncu srednjega veka so za obrambo Beneške republike zgradili Gradišče ob Soči. Povabili so strokovnjaka za utrdbe Leonarda da Vincija, ki je predlagal varovanje meje s pomičnimi zajezitvami reke Soče. Poseben pečat kraju je s parkom v obliki elipse dal Maks Fabiani.
7. oktobra 1593 so Benečani ustanovili Palmanovo. Njena oblika pravilne zvezde z devetimi kraki je prototip idealnega renesančnega mesta. Ko se je spreminjala tehnika vojskovanja, so mesto razširili z dodatnimi devetimi kraki, Napoleonova vojska pa ga je obdala s še enim obročem utrdb.
Tovarniško mesto Torviscosa so po načrtih arhitekta Giuseppeja De Mina pod fašizmom zgradili prej kot v enem letu. Okoli tovarne so zrasli komunalne stavbe, športni objekti in naselje delavskih hiš različnih tipov, ki spominjajo na prostore z de Chiricovih slik.
Ko je leta 1947 Gorica pripadla Italiji, so kraji ob Soči na jugoslovanski strani meje potrebovali novo upravno središče. Izbrali so načrte Edvarda Ravnikarja in z udarniškim delom je začela nastajati Nova Gorica. Razvila se je v odprto, sodobno in svobodomiselno mesto.
Scenarist, režiser in montažer filma je Amir Muratović, direktor fotografije in snemalec Bernard Perme.

“V petek zvečer” je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Glasbeni gostje petkovega večera so Anžej Dežan, Urška Kužet in Nika Svetlin, Skater, Maraaya, Grega Skočir, Vivere, Ansambel Zeme, Prifarski muzikanti, Il Divji, Slovenski oktet ter Ana Ferme, Barbara Novak in Ana Golavšek. Vsi v družbi najboljšega petkovega benda - Diamantov - ter voditeljev Melani Mekicar in Blaža Švaba.
V zadnjem tekmovanju tretjega kroga za Najboljši kraj tekmuje Novo mesto ob boku srečnega poraženca iz drugega kroga. Ekipa Slovenj Gradca je bila tista, ki je med poraženci drugega kroga imela največ pravilnih odgovorov! Za Novo mesto nastopa legendarna ekipa v sestavi Sašo Đukić, Irena Yebuah Tiran, Primož Kobe in njihov kapetan Žiga.
Za ekipo Slovenj Gradca Andrej Breznik, Dunja Vrhovnik, Klemen Uršnik in njihov kapetan Miha.

Franzi je vabljena na zabavo, ki jo je Christoph pripravil za Tima. Ker nima primerne obleke, si "izposodi" obleko bogate Rusinje, ki biva v hotelu. Po prijetnem začetku pa se zabava za Franzi spremeni v pravo moro.
Michael se med radijsko oddajo spozabi in nadere Margit. Pozneje se ji sicer opraviči, Andréju in Nataschi pa noče priznati, da je povsem izgorel.
Eva in Robert praznujeta obletnico poroke z Valentino, Hildegard in Alfonsom. Christoph, ki veselo dogajanje opazuje v parku, postane otožen in o tem potarna svoji sestri.
Jessica, ki Evi iz vsega srca privošči srečo, se še sama ogreje za poroko in postavi Henryju odločilno vprašanje.



STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Dokumentarna oddaja razkriva osupljivo in presenetljivo zgodbo ikoničnega ameriškega oblačila. Hlače iz džinsa so namreč več kot le hlače. V to tkanino, obarvano modro, je vtisnjena zapletena ameriška preteklost – od njenih korenin v suženjstvu do Divjega zahoda, mladinske kulture, hipijev, visoke mode in hip hopa.

RIVETED: THE HISTORY OF JEANS / ZDA / 2022 / Režija: Michael Bicks in Anna Lee Strachan

V deževnih razmerah smo testirali gume nove blagovne znamke, ki jo je ustanovila stara, uveljavljena znamka avtomobilov. Trg rabljenih avtomobilov se bo v prihodnjih letih močno povečal, servisi, ki vzdržujejo vozila vseh znamk, pa naj bi v prihodnje skrbeli za kar sedem desetin vseh avtomobilov na cesti. Logično je, da hočejo veliki avtomobilisti imeti stvari pod kontrolo. Predstavljamo torej primer Motrio, iz Renaulta.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Sodobna hiša v idiličnem podeželjskem okolju najprej preseneti z dejstvom, da v dolžino meri kar 30 metrov. Ima pa med drugim tudi to posebnost, da se upira sodobni težnji po vse večji individualizaciji. V njej smo namreč našli prekrasen primer sobivanja dveh družinskih generacij. In kar je najbolje, vsi člani se med seboj odlično razumejo, kar se odraža tudi v odlični energiji, ki obiskovalca v hipu objame.
Poslovimo se z nepozabnimi prizori posestva nad Kamnikom z avtentično srednjeveško trdnjavo, staro več kot 6 stoletij, Da lahko še naprej pripoveduje svojo čarobno zgodbo, so zaslužni njeni lastniki, petčlanska družina, ki skrbi, da rustikalna pravljica še naprej traja. Del te pravljice prinesemo v domove gledalcev.

Brata Jiří in Otto Bubeníček, svetovno znana baletna umetnika, sta z Baletom SNG Ljubljana po eni najlepših ljubezenskih zgodb ruskega pisatelja Borisa Pasternaka postavila balet Doktor Živago.
Za TV smo iz baleta posneli tudi čudoviti duet Lare in Jurija Živaga v interpretaciji baletnih solistov Tjaše Kmetec in Lukasa Zuschlaga. Urednica je Danica Dolinar, režiser Vojko Vidmar.

Artbeaters sestavljajo štirje mladi, v tujini izobraženi jazzovski glasbeniki: Peter Ugrin (violina), Aleš Ogrin (klaviature), Jan Gregorka (električni bas) in Anže Žurbi (bobni). Ansambel v svojem repertoarju združuje vplive tradicionalnega jazza, new orleansa, swinga, pa tudi sodobni funk, reggae, drum'n'bas, house, afro beat in jazz rock. Njihovo avtorsko glasbo bi najbolje opisali kot fusion jazz, zlitje različnih glasbenih slogov s poudarkom na glavnem elementu jazza – improvizaciji. K njihovemu izvirnemu zvoku veliko prispeva violina, ki je med jazzovskimi zasedbami redko glasbilo. Zasedba je maja 2012 v Romuniji zmagala na mednarodnem jazzovskem tekmovanju (6th International Jazz Competition), na katerem je sodelovalo 170 glasbenih skupin z vsega sveta. Predvajali bodo posnetek, ki je nastal v slikovitem ambientu starega mestnega jedra Kranja. Urednik oddaje: Daniel Celarec.

V okviru Videonoči si boste lahko ogledali široko ponudbo slovenskih glasbenih videospotov vseh zvrsti. Z njimi noč ne bo tako dolga ...

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov