Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 3. avg. 2022

TV Slovenija 2 • Sre, 3. avg.

V poletnih izborih štajerskih oddaj Dobro jutro vas bomo popeljali po zanimivih izletniških točkah SV konca Slovenije in predstavili skrite kotičke Maribora in okolice, ki se jih splača obiskati v vročih poletnih dneh. Danes bomo spoznali, kako je nekoč potekalo družabno življenje, spomnili se bomo na izvirnega bobnarja, obiskali grad Ptuj in svetovali, kako poskrbeti za kužke v vročih dneh. Vabljeni k ogledu.

Legendarni slovenski glasbenik Čarli Novak je nastopil na koncertu v Mokronogu s svojim ansamblom, ki ga sestavljajo: Čarli Karel Novak (bas kitara), Miro Božič (orglice), Sergej Ranđelović Runjoe (bobni), Miha Meglič (kitara) in Andraž Mazi (kitara, pedal stil). Koncert je potekal v okviru 17. mednarodnega festivala ustnih harmonik Ah, te orglice. Na koncertu Čarlija Novaka in Čarlijevih angelov so zvenele zimzelene slovenske popevke v zanimivih priredbah ansambla.

Spremljali boste poslušljivo glasbo, ki smo jo posneli na slikovitih notranjih in zunanjih lokacijah. Kitarista z mnogimi koncertnimi izkušnjami sta se za skupno muziciranje odločila iz veselja do glasbe in v želji, da bi igrala sijajna dela iz repertoarja za kitarski duo. Urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Klemen Dvornik.

Gino je popotnik in gurman, ki se bo tokrat odpravil na italijansko obalo Jadranskega morja in nam ob lepotah narave in kulture, ki se je razvila s civilizacijo, razkril nekaj receptov za odlične in hitro pripravljene jedi iz tamkajšnjih krajev. Najprej se bo odpravil v Benetke, kjer bo po kanalih zaplul z gondoljerjem, pokusil tradicionalne beneške prigrizke in se ustavil na otoku Burano, kjer v ribiški vasici barvitih hiš že stoletja izdelujejo čipke. Gino se bo skozi labirint beneških uličic že zarana odpravil na beneško tržnico in med kulisami bogate kulturne dediščine pripravil okusne rezance z rakovicami, olivami, češnjevimi paradižniki in penino.

GINO'S ITALIAN COASTAL ESCAPE / Velika Britanija / 2018

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Skoraj neverjetno preobrazbo je doživelo stanovanje v središču Ljubljane! Nekdanje pisarne so se spremenile v sodobno, svetlo, barvito in prostorno stanovanje lastnice, ki si je znala ustvariti čudovit dom tudi zato, ker je projektantka notranje opreme. Tako je dokazala, da pregovor o bosi kovačevi kobili ne drži vselej…
Eva in Ana oziroma duet Wood&Blonde ne iščeta popolnega kosa lesa, ampak kakršnega koli, ki bo po njuni obdelavi nekoč lahko morda držal lučko kakšnemu paru v spalnici. In iz njunih ust se beseda štor v resnici sliši kot kompliment.
Imate majhen vrt in ne veste, kako bi ga uredili? Zanimivo rešitev smo odkrili v Ljubljani ob mogočni novi hiši, ki smo jo to sezono že predstavili v Ambientih. Posebnost tega vrta, ki se razprostira na barjanskih tleh, je ta, da je z različnimi strukturami, odtenki zelenja in premišljeno geometrijo pridobil izrazit karakter.

Nedeljsko popoldne je oddaja z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi izzivi in dobro glasbo.
Bernarda in Jože gostita zmagovalca letošnje Eme, ki v oddaji predstavlja tudi svojo zmagovalno pesem. Pred začetkom nove sezone kviza Joker prihaja v goste voditelj Mario Galunič, ki letos obeležuje tudi častitljivo 30-letnico televizijskega ustvarjanja. Tekmovalni par, ki se tekom oddaje pomeri v štirih zabavnih igrah, sta tokrat sodelavca pri oddaji Kaj dogaja? Tilen Artač in Alenka Marinič. Z operno arijo Habanera se na glasbenem odru predstavlja tudi pevka Raiven. Terenski dopisnik Gianni pa je tokrat na obisku v Tržiškem muzeju, kjer je med drugim stalna razstava o tržiških šuštarjih.

Michael ne more verjeti, da obdukcija ni dala želenih rezultatov. Paul pa težko sprejme, da so zaman zmotili Romyjin večni počitek. Annabelle se odvali kamen od srca. Zdaj je prepričana, da je ne bodo preganjali zaradi Romyjinega umora. Napaka. Christoph se spomni njene izpovedi, ki jo je slišal, ko je bil v komi. Hildegard in Alfons se lotita obupanega poskusa pobega iz divjine in vrnitve v civilizacijo. Ko morata bežati pred skupino divjih svinj, zaideta še globlje v gozd. Nadjo mori, da se Tim ne zmeni zanjo, zato v restavraciji naredi dramo. Tim mora priznati, da se zadnje dni do nje ni vedel kot kavalir.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Z nami bo »Slovenskega naroda sin« oziroma kantavtor Tomaž Domicelj, ki se na sceno vrača s svojim dvojnim albumom, na katerem je ta in še številne druge skladbe, ki so že ponarodele. Vsestranski glasbenik in ustvarjalec je bil na svoji poklicni poti tudi prevajalec, saj je študiral slovenski jezik in angleščino, zato ni nič nenavadnega, da ga je glasbena pot odnesla tudi v London, kjer je deloval vrsto let. Manca Špik je prav tako vesela svojega novega albuma, ki pa je tokrat v znamenju duetov. Seveda pa pogledamo tudi na tuje.

Violončelist Stjepan Hauser iz svetovno znanega dua 2Cellos je v težavnih časih pandemije podaril gledalcem glasbeni pobeg in tolažbo z igranjem v čudovitih okoljih Hrvaške. Svoj priljubljeni repertoar je za videoposnetek zaigral sam, brez občinstva. Izkušnjo biti sam in vendar povezan in skupaj bo v slikoviti puljski areni delil z vrhunskimi interpretacijami skladb Benedictus Karla Jenkinsa, Bachove Arije na struni G, Carusa Lucia Dalle in Puccinijeve arije Nessun dorma.

Ob 400 letnici smrti Williama Shakespeara, leta 2016 je šest televizijskih hiš, članic EBU (RTV Slovenija, avstrijska ORF, britanska BBC, norveška NRK, Radiotelevizija Italijanske Švice in francoska France Television) pripravilo 7 zanimivih glasbenih videospotov, ki jih je navdihnila Shakespearova umetnost – od odlomkov iz drame Macbeth do različnih sonetov.

Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj TV Slovenija je v projektu sodelovala z video upodobitvijo, ki jo je navdihnil sonet 130 Ne, ona nima žametnih oči (v prevodu Janeza Menarta). Scenaristka in režiserka Barbara Zemljič je zapisala: Shakespearov sonet 130 opeva lepoto ljubljene osebe, a se ne nagiba k romantičnemu pretiravanju, zato smo se odločili ob žlahtnosti in globini Shakespearove poezije poudariti diskrepanco ženskega subjekta v današnjem času, ki nima stika z realno živo žensko.
Glasbo je napisal Janez Dovč, izvajajo jo Gregor Volk, Trio Reverie (Mojca Jerman, Katarina Leskovar, Tanja Činč, Goran Krmac). V spotu sodelujeta tudi dramska igralka Polona Vetrih in plesalka Staša Tušar. Urednica je bila Danica Dolinar.

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

V ladjedelnici v Gdansku je leta 1980 stavkajočim delavcem pod vodstvom Lecha Wałeşe uspelo ustanoviti prvi neodvisni sindikat. Zahtevali so korenite politične in družbene spremembe. Po letih boja je Solidarnost prispevala k padcu berlinskega zidu in koncu komunističnega režima za železno zaveso.

SOLIDARNOSC – HOW SOLIDARITY CHANGED EUROPE / Nemčija / 2019 / Režija: Ania Szczepanska

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov