Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 26. sep. 2022

TV Slovenija 2 • Pon, 26. sep.

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!
Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro. Sobotno jutro je Najboljše jutro!

35-letni Andraž Andrejc si je dolga leta zanikal, da slabo sliši, dokler ni ugotovil, da ne sliši hčerinih prvih besed. Končno je pridobil slušni aparat, brez katerega si danes ne predstavlja več življenja. Uporablja tudi številne tehnične pripomočke, ki mu lajšajo vsakdan. V tokratni oddaji smo preverili, kakšne novosti prinaša dopolnjeni Pravilnik o tehničnih pripomočkih in prilagoditvi vozila. Glejte nas v soboto, 24. septembra, ob predvidoma 14.40 na prvem programu Televizije Slovenija.

V oddaji Na lepše smo raziskovali Sirarske tematske poti v Dolini Soče in v bohinjskih planinah, ki so bile ustanovljene kot turistični produkt leta 2013, do danes pa številne ne delujejo več. Skozi doživetje mlečnih planine se prikazuje sirjenje in sirarska tradicija ter etnološka tradicija pašništva. Hkrati pa se skozi aktivni turizem pohodništva in kolesarjenja promovira tudi zaščitene sire v turistično ponudbo, s čimer se mlečne planine vključuje v turizem destinacije.
Bili smo na glavnem kulinaričnem dogodku septembra in preverili, kaj nove Michelinove zvezdice pomenijo v slovenski gastronomiji? Z ekipo pa smo obiskali tudi goriški kras, kamnito puščavo, ki se po največjem požaru v zgodovini Slovenije, skozi turizem znova odpira obiskovalcem.

Sadjarji so se v letošnjem letu morali soočiti z dolgotrajno sušo. Obiskali smo kmetijo Škof v Beli Krajini, kjer je suša vsaj nekaterim legam prizanesla. Oceno sadjarske sezone nam bo podala mag. Zlatka Gutman Kobal, specialistka za sadjarstvo s KGZ Maribor. Na trgatvi pri Zverovih na Murskem vrhu so tudi letos grozdje obrali ob veselem druženju s prijatelji in znanci. O spravilu in kakovost grozdja v Vinorodni deželi Podravje se pogovarjamo s Simono Hauptman, vodjo JSKS na KGZ Maribor. Na terenu smo obiskali dva vinograda v katerih še danes uspevajo stare sorte vinske trte.

Edinstvena oddaja o življenjskem slogu, ki vas popelje v svet lepote, trendov, estetike, mode, avtomobilizma, dizajna in raznovrstnih nasvetov, ki poskrbijo za višjo kakovost življenja in bivanja. V oddaji gostimo znane obraze, ki jih spoznate na drug način; skozi oči stila in njihovih življenjskih vodil. Poleg estradnikov gostimo strokovnjake s področja psihologije, osebnega razvoja, dizajna in interierja, astrologije, zdravja, lepote in estetike ter mnogih drugih področij. Svetujemo tudi o modi in kulturi oblačenja, odgovarjamo na dileme in pisma gledalcev ter se s kolegi oddaje Avtomobilnost podamo v avtomobilistične vode.
Vaši sobotni gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.

Franzi v bolnišnici obišče Dirka in hoče vedeti, ali je res prepričan, da ga je napadel Tim. Dirk se obotavlja, zato Franzi že upa, da bo preklical svojo izjavo. Ne sluti pa, kdo pritiska nanj.
Eva v svoji raztresenosti skoraj povozi Christopha. Hildegard ji svetuje, naj stisko zaupa Robertu.
Christoph svojo rešiteljico, ki ga je očarala, povabi na večerjo, Lindi pa zatrdi, da ga ženske do nadaljnjega ne zanimajo.
Lucy in Bela gresta v cirkus, kjer pa Lucy več časa prebije pred šotorom, kjer stoji poni, saj se ji ta v dno srca zasmili. Ko naslednji dan od Paula izve, da je poni pobegnil, se odloči, da ga bo poiskala.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Po podatkih najobsežnejše raziskave o nasilju nad ženskami v Evropski uniji je vsaka druga ženska, starejša od petnajst let, doživela eno od oblik nasilja. Najpogósteje so žrtve psihičnega in fizičnega nasilja.
Zaradi družinskega nasilja policija vsak dan prejme kar štiri klice na pomoč. V zadnjih letih naraščajo družinske tragedije z najhujšim izidom, za polovico več je ubojev, za tretjino več umorov. Slovenijo pretresajo primeri družinskih tragedij, katerih priče so otroci.

Na dan evropskih jezikov spoznavamo prevajalko in profesorico iz Slovenije, on je pisatelj iz Mehike. Zbližal ju je jezik, ljubljanske ulice in knjižne platnice, danes sta sopotnika na pisateljski in življenjski poti. O pomenu učenja jezikov pa klepetamo tudi z Deano Jezeršek, ki nam svetuje, kako premagovati tremo v pogovoru znotraj tujega jezika.

Simon Reeve se je odpravil na svoje najambicioznejše potovanje doslej. V prvem delu je prepotoval Severno in Srednjo Ameriko. Prvo etapo je začel v narodnem parku Denali na Aljaski, kjer si je lahko ogledal grozovite posledice podnebnih sprememb, nevarno hitro krčenje ledene odeje. Kanada, kjer je nadaljeval etapo, velja za veliko bolj zeleno deželo, vendar Britanska Kolumbija razkriva tudi njeno drugo plat. Vancouver, raj za premožne hipsterje, pa se spopada s hudo opioidno krizo.

NORTH AMERICA WITH SIMON REEVE / BBC / 2019
Scenarij: Simon Reeve
Režija: Eric McFarland

Poletne oddaje Podjetno naprej predstavljajo zgodbe o okolju prijaznih rešitvah, inovativnih idejah ali pa kreativnih mladih, ki se pogumno podajajo na samostojno podjetniško pot na različnih področjih. Obiskali smo številna zagonska podjetja tako v Sloveniji kot tudi drugih evropskih državah, bili smo denimo v Estoniji, Grčiji, Albaniji in na Finskem. V okviru projekta INFO4EU smo tako v sezoni 2021/2022 pripravili 60 prispevkov in 30 zgodb o uspehu.

EUSAIR: V Tirani, v Albaniji, je potekal sedmi forum strategije Evropske unije EUSAIR, katere namen je povečati konkurenčnost in povezanost Jadransko-Jonske regije. Hkrati je potekalo tudi mednarodno tekmovanje POPRI International, kjer mladi predstavljajo svoje podjetniške ideje. Videli smo, kam usmerjajo svojo prihodnost.

Popri: Da vse več mladih želi spremeniti svet na bolje lahko vsak teden vidimo v naši oddaji Podjetno naprej, ki sodeluje v medijskem evropskem projektu INFO4EU, s katerim TV Slovenija spodbuja pametne, zelene in povezujoče ideje za prihodnost. Tako je v sodelovanju s Primorskim tehnološkim parkom potekal tudi dogodek POPRI Slovenija. Poglejmo nekaj izvirnih idej, najprej o patentu osnovnošolk za nogavice, sledita pas za slabovidne dveh gimnazijcev in kozmetika iz slovenskega medu študentk iz Novega mesta.

DZUNGLA PLANTS: V času epidemije covida19 so se stvari marsikomu postavile na glavo, a kljub temu ali pa prav zato so se rojevale tudi nove ideje. Spoznali smo zgodbo prijateljic, ki sta v tem času prepoznali svojo tržno nišo, ko sta se zaprti med štirimi stenami spraševali, zakaj si ne bi za boljše počutje sredi stanovanja ustvarili prave zelene džungle? Začeli sta s prodajo rastlin najprej na spletni strani Džungla plants, nato pa sta odprli še fizično trgovino. Kako se je ideja rodila in uresničila, kakšen je preplet prijateljstva in dela ter kakšne »zelene« trende med Slovenci sta opazili v naslednjem prispevku.

KORENIKA: V Šalovcih, v osrčju Krajinskega parka Goričko, se je nekdaj zapuščena kmetija prelevila v uspešno socialno podjetje, ki ne le da ponuja delo ranljivim družbenim skupinam, razrešuje tudi socialne, gospodarske ter okolijske težave, ki pestijo lokalno skupnost. Poleg ponudbe storitev za mlade kot so počitniški tabori, ter za starejše kot je večgeneracijski center Štorklja, socialna kmetija Korenika deluje tudi na področju turizma in kulinarike.

Ljubezenski trikotnik med upokojeno igralko, njenim možem novinarjem in njenim ljubimcem, upokojenim kapitanom dolge plovbe, razburka strasti tako med udeleženci kot med opazovalci. Glede na dejstvo, da so vsi trije protagonisti že krepko v zrelih letih, se postavlja vprašanje, ali so tovrstne erotične in ljubezenske peripetije pri teh letih sploh še primerne? Ali pa, nasprotno, opozarjajo, da življenje ne varčuje s presenečenji, čeprav niso zmeraj za vse prijetna? Ne navsezadnje nas duhovita dramska predstava o ljubezenskem ognju v zrelih letih se sprašuje tudi o našem odnosu do življenja, ki ga vse preveč radi jemljemo kot samoumevno rutino.
Igrajo: Milena Zupančič, Ratko Polič, Boris Cavazza, Alojz Svete in Nina Valič / Režiser gledališke igre: Dušan Jovanović

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov