Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 13. mar. 2023

TV Slovenija 2 • Pon, 13. mar.

Vsi smo poklicani k svetosti.

Začela se je meteorološka pomlad. Da bodo semena vzklila, mora njihov ovoj počiti. Kot narava tudi mi v sebi čutimo neverjetno dinamično moč, doživljamo pa tudi trenutke tesnobe in obupa. Odložimo, kar nas utesnjuje, maske, strahove, zlaganost. Ustvarjeni smo za svobodo, za svetost, pravi Drugi vatikanski koncil. Ali ni svet le Bog? Zakaj je svetost povezana z odpovedjo in borbo za dobro? Svetniki so bili ljudem dani za zgled krščanskega življenja skozi vsa stoletja.
Zaradi dolgoletne načrtne politike kraja – tako župna kot direktorja zdravstvenega doma imajo vsi pacienti osebnega zdravnika. Župnijski animatorji in molivci za duhovne poklice so se zbrali v Olimju. V lendavski sinagogi so odprli razstavo z zgodbami lendavskih judovskih družin, ki imajo v kraju tlakovce spomina.

Pogovarjali smo se z gluhimi delavci, njihovimi slišečimi sodelavci in nadrejenimi. Vsi so z delom gluhih zaposlenih zelo zadovoljni, saj so kljub svoji invalidnosti odlični in spretni delavci.

Dan začnite s ponedeljkovo oddajo Dobro jutro, da bo prehod v nov delovni teden bolj prijeten! Voditelja Ljubica Mlinar in Boštjan Romih vas popeljeta skozi pozitivne in dobre novice. Po pregledu dnevnega tiska in aktualne teme vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju in odkrivanju dejstev o manj znanih temah v rubriki (Ne)znano. Ob ponedeljkih vas povabimo tudi v Domačo lekarno, vas motiviramo z navdihujočo Osebno zgodbo, nato pa vas v ritmih glasbe prepustimo novemu dnevu naproti.

Izpostavljamo neizkoriščen turistični prostor, ki je zazeval po padcu meje s sosednjo Hrvaško. Meja, ki je ločevala in povezovala hkrati, je odličen produkt s katerim se odpira prostor za novo obmejno turistično destinacijo in ustvarjanje skupnih partnerstev. V oddaji smo obiskali obmejne vasice na obeh straneh rek Dragonje in Sotle. Številne izmed njih so se v zadnjih treh desetletjih zaradi tranzita do morja ali bolj zvenečih turističnih destinacij, izpraznile, vez turizma s kmetijstvom je šibka, so pa žive številne kolesarske in pohodniške poti prav tako se niso pretrgale prijateljske vezi med sosedi na obeh straneh meje.
V oddaji tudi več o stranpoteh naše najbolj turistične jame. Obiskali smo rov Male jame, ki je bil tekom zgodovine zaznamovan z visokim cesarskim obiskom Franca Jožefa 1 in Elizabete. Rov je zadnjih nekaj desetletij zaprt za redni obisk, zato v njem ni vidnih posledic turizma. Smo pa zato priča zanimivemu razvoju novih kapniških oblik - jamskih biserov - kroglic iz sige v velikosti frnikol.

Predstavljamo turistično kmetijo Gartner, kjer v manjši sirarni predelujejo domače mleko v sir, maslo in nekatere druge mlečne izdelke. Čez poletje se po stari planšarski tradiciji s kravami selijo na planino Laz. Zavod Seneno bo 25. marca v Biotehniškem centru Naklo pripravil prvi Seneni festival, namenjen pridelovalcem in privržencem senene prireje. Okoli 5000 slovenskih kmetijskih gospodarstev ima registrirano eno ali več dopolnilnih dejavnosti na kmetiji. Predstavljamo dopolnilne dejavnosti na kmetiji Miklavžina v Šaleški dolini. Ponovno opozarjamo, kdaj morajo vozniki širokih kmetijskih vozil upoštevati omejitve in kako pravilno opravimo izredni prevoz.

Edinstvena oddaja o življenjskem slogu, ki vas popelje v svet lepote, trendov, estetike, mode, avtomobilizma, dizajna in raznovrstnih nasvetov, ki poskrbijo za višjo kakovost življenja in bivanja. V oddaji gostimo znane obraze, ki jih spoznate na drug način; skozi oči stila in njihovih življenjskih vodil. Poleg estradnikov gostimo strokovnjake s področja psihologije, osebnega razvoja, dizajna in interierja, astrologije, zdravja, lepote in estetike ter mnogih drugih področij. Svetujemo tudi o modi in kulturi oblačenja, odgovarjamo na dileme in pisma gledalcev ter se s kolegi oddaje Avtomobilnost podamo v avtomobilistične vode.
Vaši sobotni gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.

Šolski center Rogaška Slatina je edini v Sloveniji, kjer se mladi izobražujejo v programu tehnik optik. Kako mladi spletajo splet? V podjetju Optiweb dihajo, vidijo in čutijo digitalno.

glasba in besedilo Marko Brecelj

Buldožer je slovenska rockovska skupina, ustanovljena spomladi leta 1975, ki je koncertirala na področju celotne Jugoslavije. Skladba Rastemo sicer nastopa kot “obilni dodatek” na Breceljvem albumu Cocktail, vendar stoji tudi na samem začetku zgodbe slovenske avantgardne skupine Buldožer: “Začela je tleti ideja o novi zasedbi, vključno z imenom Buldožer, vzetem iz parodije na pesem Ivana Minattija Nekoga moraš imeti rad (pa čeprav je to Buldožer), ki se je je domislil prijateljski pesnik Ivan Volarič Feo."

Družina plačala gradnjo lesene hiše, obrtnik pobral denar, del pa nikoli ni dokončal. Stranke naročile in plačale okna, a jih niso nikoli dobile. Podjetje, ki jih je opeharilo, pa še vedno posluje, in to brez odprtega bančnega računa. To sta le dva primera, ko potrošniki niso dobili ne naročenega in ne povrnjenega denarja. Čeprav so storilce ovadili policiji, obstaja velika verjetnost, da bodo ostali praznih rok. S strokovnjakoma v studiu bomo govorili o tem, zakaj je kaj takega sploh mogoče. Je kriva preohlapna zakonodaja, morda slab nadzor? Zakaj se postopki na sodiščih vlečejo tako dolgo? Kaj naj potrošniki preverijo, preden obrtniku ali podjetju zaupajo svoj denar?

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Varnostni pas rešuje življenja. Njegova uporaba dokazano zmanjša tveganje za smrt za polovico, za hude poškodbe pa skoraj toliko. Stroko pa skrbi, da vozniki vse manj pripenjajo mlajše otroke na zadnjih sedežih.
Spet bo treba avto zapeljati do vulkanizerja za menjavo zimskih pnevmatik. A s tem opravkom ni treba hiteti, saj je vreme še zelo nepredvidljivo.

V Magnetu pogledamo na podelitev oskarjev, ki se je sinoči odvila v Los Angelesu, in z našimi igralci spregovorimo o tem, kako gre ljubezen skozi želodec. Pevka Nina Pušlar nam razkrije, katera velika želja se ji bo še letos uresničila.

4. del: Vse za ljubezen
Joel se odpravlja na težko pričakovan dopust v New York. V mesto pripotuje nadomestni zdravnik, ki ga meščani v hipu vzljubijo, Joelu pa to ni pogodu. Maggie prestrašijo nenavadne sanje, v katerih Joel umre v letalski nesreči na poti domov, in ni prepričana, ali naj mu zaupa svoje strahove. Maurice se sestane s poročeno oboževalko astronavtov, s katero si vsako leto privoščita nekaj skupnih romantičnih dni.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1991
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Študentu Darku Zuljanu so partizanske pesmi tako všeč, da se odloči pesmi obuditi, svojo idejo pa kar se da praktično unovčiti. Skupaj s tremi prijatelji, člani improvizirane pevske skupine, se znajde na slavnostni partizanski komemoraciji v Goriških Brdih, ki jo domačini vsako leto priredijo v spomin žrtvam ubitim v napadu med drugo svetovno vojno. Vpričo obujenega časa se Darko naenkrat zave, kako neznana in tuja mu je stvarnost, ki je skrita v pesmih nekoga drugega.
Režija: Gregor Božič

Mlada socialna delavka vodi svoj prvi samostojni primer. A primer ni enostaven. Narkomanska mati je pred dilemo: dati svojega otroka v rejo ali svoji mami. Nerazčiščen odnos med materjo in hčerjo se dotakne tudi osebnega odnosa socialne delavke z njeno lastno materjo.
Scenarij je nastal po dramski predlogi Podpišite tukaj Katje Markič.
Režija: Aljaž Bastič

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov