Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Noč zmaja Dragić in Dončić določila prvi peterki; na dobrodelni dražbi zbrali 94 tisoč evrov

Dan pred poslovilno tekmo je Goran Dragić na dobrodelni gala večerji z gosti zbiral denar za mlade športnike, ki potrebujejo podporo na poti do uspeha, z Lukom Dončićem pa sta izbrala tudi igralce, ki bodo nastopili na sobotnem spektaklu v Stožicah.

72

Slovenija Jušić: Policisti spodbujamo k doslednemu prijavljanju kaznivih dejanj in prekrškov

Trdim, da so prebivalci Ribnice in Kočevje varni. Policija izvaja vse aktivnosti, z dodatnimi patruljami, z dodatnimi policijskimi silami, kot so vodniki službenih psov, okrepljena je prisotnost dela kriminalistične policije, je dejal Senad Jušić.

65

Gospodarstvo Predsednik ameriške centralne banke: Čas je, da začnejo ZDA nižati obrestne mere

Predsednik ameriške centralne banke Federal Reserve (Fed) Jerome Powell je dejal, da je napočil čas, da začnejo ZDA nižati obrestne mere.

68

ZDA 2024 Nekdanji demokrat Robert F. Kennedy mlajši prekinil kampanjo – in podprl Trumpa

Neodvisni ameriški predsedniški kandidat Robert F. Kennedy mlajši je v ključnih desetih zveznih državah prekinil predvolilno kampanjo in podprl republikanskega kandidata Donalda Trumpa.

19

Okolje Švedski lovci v dveh dneh odstrelili več kot 150 rjavih medvedov. Lovce mora spremljati policija.

Švedski lovci so prva dva dneva odstrela rjavih medvedov ubili že več kot 150 teh živali. Okoljevarstveniki opozarjajo, da gre za "čisto morijo", ki bo obenem ogrozila preživetje celotne populacije rjavih medvedov v Skandinaviji.

38

Novice

Slovenija Raziskava: Spletno nasilje se širi med mlajše najstnike

Obseg spletnega nasilja med osnovnošolci se je v zadnjih šestih letih občutno povečal, med dekleti 18-odstotno in med fanti 12-odstotno, ugotavlja raziskava Točke osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v sklopu fakultete za družbene vede.

28

Okolje Kljub povečanemu odvzemu se je v zadnjih desetletjih jelenjad razširila v Julijskih Alpah

Začela se lovna doba za jelene, ki bo trajala vse do konca leta. Lovna doba za košute se začenja septembra. Zaradi razširjenosti in posledično škode v kmetijstvu so na podlagi načrtov upravljanja v zadnjih dveh desetletjih odvzem povečali kar za 10-krat.

6

Onesnaženje Prebivalci naselij Močila in Gorenje Polje lahko znova pijejo vodo iz vodovoda

Občina Kanal ob Soči je popoldne prejela rezultate analiz pitne vode za naselji Močila in Gorenje Polje, ki so pokazali, da je voda neoporečna in tako primerna za pitje, s čimer je prenehala veljati prepoved uporabe pitne vode iz vodovoda.

3

Šport

Dirka po Španiji Van Aert po zaslugi Kussa drugič dobil sprint na letošnji Vuelti

Wout van Aert je dobil razgibano 7. etapo Dirke po Španiji. Primož Roglič je bil 18. v času zmagovalca. V skupnem seštevku ni posebnih sprememb, je pa Roglič dobil šest sekund odbitka, ker je prvi prikolesaril na edini gorski cilj dneva.

365

Vuelta obrnjena na glavo Nemška ekipa se posipa s pepelom: "Stvari so ušle izpod nadzora"

"Saj veste, kaj sem rekel včeraj: ne moreš nadzorovati vsega," je izgubo rdeče majice komentiral Primož Roglič, ki ga skupaj z ekipo zdaj čaka 15 etap in priložnosti, da ujamejo pet minut zaostanka za Benom O'Connorjem. "Bomo videli na koncu."

287

Bundesliga Leverkusen začel novo sezono v slogu lanske - Wirtz odločil v 101. minuti

Na uvodni tekmi 62. sezone Bundeslige je Borussia iz Mönchengladbacha izgubila proti Bayerju iz Leverkusna z 2:3. Odločilni zadetek za aktualne prvake je dosegel Florian Wirtz v 101. minuti.

Noč zmaja KZS bo upokojil Dragićev reprezentančni dres s številko 3

V čast in poklon nekdanjemu kapetanu slovenske reprezentance Goranu Dragiću bo Košarkarska zveza Slovenije upokojila reprezentančni dres z njegovo številko 3, so sporočili s KZS-ja.

6

Konferenčna liga Šimundža: Švedi so nas presenetili z igro na preskok

"Izkazalo se je, da je Djurgarden ekipa, ki ima rep in glavo," je po porazu v Stockholmu povedal trener Maribora Ante Šimundža in priznal, da so njegove varovance presenetile 'dolge žoge' nasprotnika.

34
Oglasno sporočilo

Opremite svoj računalnik z doživljenjsko licenco Microsoft Office 2021 in Windows 11

Imeti zanesljiva in napredna orodja na dosegu roke je ključnega pomena za ohranjanje produktivnosti tako pri delu kot doma.

Odzivi z Reke Sanchez: Ključno je bilo, da smo po zaostanku ohranili mirne živce

"Zmajoti, kar v hižico" je pisalo na transparentu, ki so ga sinoči na Reki razvili domači navijači. Toda nogometaši Olimpije se niso predali vnaprej, na prvi tekmi končnice Konferenčne lige so pokazali zobe favorizirani Rijeki in iztržili ugodni izid 1:1.

58
Več

Kultura

Film in TV Srce Sarajeva za najboljši film za Tri kilometre do konca sveta

Srce Sarajeva za najboljši film je na letošnjem 30. Sarajevskem filmskem festivalu prejel romunski film Trei kilometri pana la capatul lumii (Tri kilometre do konca sveta) režiserja Emanuela Parvua.

Film in TV "Pomislila sem, da laže." Kako je izogibanje resnici spodbudilo nastanek filma o Leni Riefenstahl.

Režiserka Leni Riefenstahl, ki se je v zgodovino zapisala kot "prva dama nacistične propagande", je snemala svoje telefonske klice, tudi pogovore z nacisti. Dvajset let po njeni smrti so bili ti vir za dokumentarec o tej kontroverzni nemški režiserki.

6

Dediščina Danski študent arheologije naletel na pravcati vikinški zaklad

Na Danskem je študent arheologije z detektorjem kovin naletel na dragoceno arheološko najdbo – odkril je sedem srebrnih zapestnic iz vikinškega časa. Gre za izjemno najdbo, ki kaže na razvejanost trgovskih povezav Vikingov, sporočajo iz Muzeja Mosegaard.

3
Več

Zabava in slog

Noč zmaja Kakšen je bil meni gala večerje, na kateri je Dragić gostil svetovne zvezde košarke

Nocoj, na predvečer dobrodelnega spektakla Gorana Dragića Noč zmaja, je slovenski košarkarski as na gala večerji v Areni Stožice gostil svoje zvezdniške kolege.

45

Zanimivosti Španci slavijo brazilskega migranta, ki je rešil otroka z balkona, kot junaka

V španskem mestu Alicante pozdravljajo kot junaka brazilskega migranta, ki je tvegal lastno življenje, da bi rešil otroka, ki je visel z roba balkona v drugem nadstropju stanovanjske stavbe.

4

Znani Težave Bena Afflecka in JLo naj bi se začele že na medenih tednih

Zakonske težave Bena Afflecka in Jennifer Lopez naj bi se začele zelo kmalu – že na medenih tednih na Comskem jezeru v Italiji, navajajo viri blizu nekdanjega para.

15

Zanimivosti Morski levi zasedli plažo v Kaliforniji

Na stotine kalifornijskih morskih levov je zasedlo plažo San Carlos Beach v Montereyu na severu Kalifornije, zaradi česar so oblasti območje zaprle za javnost.

10

Ture avanture 80 odstotkov turističnih prenočitev julija ustvarili tuji turisti

V Sloveniji je bilo julija nekaj več kot milijon prihodov turistov, ki so ustvarili skoraj 2,9 milijona prenočitev. Tako prihodov kot prenočitev je bilo po podatkih statističnega urada za odstotek manj kot julija lani.

16
Oglasno sporočilo

Konec avgusta vrata odpira Rustjeva hiša kruha

Prenova Rustjeve hiše v središču Ajdovščine se zaključuje, konec avgusta bo pod okriljem Društva ljubiteljev pašte svoja vrata na stežaj odprla Rustjeva hiša kruha.

Avtomobilnost Avtomobilske barve so postale visokotehnološke

Barve so pomemben del prodajne strategije vsakega proizvajalca vozil. Pri Mazdi so pojasnili ozadje kovinske barve takuminuri, ki ustvarja močan kontrast med svetlobo in senco.

3
Več

Uredniški izbor

Zdravje Na URI-ju Soča se bo predvidoma že jeseni nadaljevala rehabilitacija poškodovanih otrok iz Gaze

Slovenija bo nadaljevala projekt rehabilitacije palestinskih otrok iz Gaze, ki je bil prekinjen med epidemijo covida-19. Že jeseni naj bi na URI-ju Soča prišlo od osem do deset poškodovanih otrok v spremstvu enega družinskega člana.

5

Statistika 80 let statističnega urada: od štetja prebivalcev do obsežnih zbirk podatkov

Te dni 80 let delovanja praznuje statistični urad. Njegova vloga se je v osmih desetletjih močno spremenila – če je bila na začetku glavna naloga štetje prebivalstva, je danes zbiranje verodostojnih podatkov, na katere se lahko opirajo država in podjetja.

22

Afrika "Združeni arabski emirati bi lahko postali največji vlagatelj v Afriki"

Združeni arabski emirati so četrti največji vlagatelj v Afriki, a bi lahko postali celo vodilni, če se bo naložbeni trend nadaljeval, je prepričan politični analitik Corrado Čok, ki izpostavlja njihove naložbe v obnovljive vire energije in pristanišča.

66

Slovenija Zakaj kljub novim voznim redom potniki (še vedno) ostajajo brez prevozov?

S prvim julijem je začel veljati nov potniški vozni red, ki naj bi tako s številom prihodov in odhodov avtobusov kot s prilagoditvijo njihovih tras potnikom olajšal uporabo medkrajevnega potniškega prometa. Se je to res zgodilo?

117
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Sifan Hassan ali nizozemska lokomotiva

Zakaj sem tako navdušen nad Sifan Hassan, Nizozemko, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu tekmovala na 5000 in 10000 metrov ter v maratonu? Vznemirjeno sem se spraševal, kako ji bo šlo.

12

Tomo Kočar Janko in Metka med resničnostjo, mitologijo in religijo

Jakob in Wilhelm Grimm sta v literarno zgodovino sicer res zapisana kot najslavnejša zbiralca pravljic, vendar je prava moč njune zbirke ravno v elementih, zaradi katerih bi ju kot zbiralca morali celo diskvalificirati.

10

Slavko Jerič Judo in plezanje slovenski klasiki, skrbijo trendi v atletiki in plavanju

Slovenski športniki se iz Pariza vračajo s tremi medaljami, kar je sicer najmanj v tem stoletju na poletnih olimpijskih igrah, vseeno pa so lahko zadovoljni s svojim izplenom. Malo bolj skrbijo trendi.

109

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

55
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov