Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Seja Sveta RTV Slovenija

Renault V Revozu podpisali memorandum. Leta 2026 naj bi zagnali proizvodnjo električnega twinga.

V Novem mestu so predstavniki vlade in francoske družbe Renault podpisali memorandum o soglasju, ki bo podlaga za izdelavo prenovljene različice Renaultovega električnega twinga. Proizvodnja naj bi stekla leta 2026, izdelali naj bi 150.000 vozil letno.

71

Poročilo o vladavini prava Evropska komisija Slovenijo pozvala k ureditvi financiranja RTV-ja in zvišanju sodniških plač

Evropska komisija je v objavljenem letnem poročilu o vladavini prava Slovenijo pozvala k ureditvi financiranja Radiotelevizije Slovenija. Poziva jo tudi k dokončanju ukrepov za zvišanje plač sodnikov in tožilcev.

42

Evropska unija Palestinske družine v okviru prve zdravstvene evakuacije prepeljali v Španijo

Iz Egipta so v Španijo v okviru prve zdravstvene evakuacije Palestincev, ki jo je usklajeval EU, prepeljali 16 palestinskih otrok in njihovih družinskih članov.

2

ZDA Policija v Kapitolu aretirala judovske protestnike, ki so zahtevali mir v Gazi

Ameriška policija je en dan pred načrtovanim govorom izraelskega predsednika vlade Benjamina Netanjahuja v stavbi kongresa aretirala judovske aktiviste, ki so protestirali proti ameriški vojaški podpori Izraelu.

26

Športni SOS Pogačar zelo izstopa od zmagovalcev zadnjih 40 Tourov

Zmagovalci Dirk po Franciji so v desetletnem povprečju od leta 1991 naprej zbrali po dve etapni zmagi, kar je nov podatek, kako noro izstopa letošnja šestica Tadeja Pogačarja.

26
Mobile
Desktop

Novice

Slovenija NSi v predlogu sprememb zakona o osnovni šoli predlaga možnost izključitve zaradi nasilništva

Stranka NSi je v DZ vložila predlog sprememb zakona o osnovni šoli. V zakonu predlagajo, da bi bilo nasilnemu otroku mogoče odrediti začasno šolanje na daljavo, ga vključiti v vzgojni program za socializacijo ali pa ga celo izključiti iz šole.

21

Evropska unija Evropska komisija v EU-ju zaznala določene skrbi glede neodvisnosti pravosodja in javnih medijev

Evropska komisija je ob objavi petega letnega poročila o stanju vladavine prava ocenila, da je Unija pripravljena na izzive, vendar ugotavlja, da ostajajo določene sistemske skrbi na področju sodstva in v povezavi z neodvisnostjo javnih medijev.

8
Oglasno sporočilo

Kje Janja išče svojo popolnost?

Pogovora z Janjo Garnbret smo se veselili, hkrati pa priznamo, da smo imeli pred srečanjem z njo nemalo treme.

Šport

Olimpijske novice Ob Jamesu bo ameriško zastavo nosila še Coco Gauff

Vodstvo ameriške olimpijske odprave je že pred časom odločilo, da bo zastavo na odprtju nosil LeBron James, zdaj je jasno, da bo ob slovitem košarkarju zastavo nosila tudi teniška igralka Coco Gauff.

6

Prenos ob 18.00 Dan Tadeja Pogačarja: Od Kongresnega trga do Komende

Na Kongresnem trgu v Ljubljani bo danes ob 18.00 veliki sprejem za Tadeja Pogačarja, ki bo s svojimi navijači proslavil zmagi na Dirki po Italiji in Dirki po Franciji. Prenos boste lahko spremljali na TV Slovenija 2 in naši spletni strani.

18

Nogomet Danes začetek olimpijskega turnirja

Čeprav se bodo 33. olimpijske igre v Parizu uradno odprle šele v petek, bodo danes v Franciji na sporedu že prvi športni obračuni. Najprej bodo aktivni nogometaši, danes bo na sporedu vseh osem tekem prvega kroga.

15

Za spust po Streifu se je pripravljal tri leta Fabio Wibmer svet vidi kot kolesarsko igrišče

"Za uspeh ni dovolj sreča, ampak delo. Če si nekaj res želiš, moraš v to investirati veliko časa. Včasih tudi trening ni prav zabaven, a ga je vseeno treba opraviti, kar se na koncu gotovo pozna," o svoji filozofiji meni kolesarski virtuoz Fabio Wibmer.

18

Kolesarstvo Roglič po preiskavah: Vzel si bom čas za okrevanje

Primož Roglič je na družbenih omrežjih v torek zvečer potrdil, da je poškodba po padcu v 12. etapi Dirke po Franciji, zaradi katere je moral odstopiti, hujša, kot se je sprva zdelo.

142
Oglasno sporočilo

Pridobite doživljenjsko in pristno Microsoft Office 2021 ter Windows 11

Zbirka programov Microsoft Office ponuja izjemno kakovostne programe, ki jih uporabljajo podjetja, šole in posamezniki po vsem svetu. Ključni so predvsem za tiste, ki pogosto pišejo dokumente, preglednice ali elektronsko pošto.

Liga prvakov Celjani bodo drevi gostili slovaškega prvaka

Nogometaši Celja bodo ob 20.15 gostili prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij Lige prvakov, njihov tekmec je Slovan iz Bratislave. Če bi Celjani izločili Slovake, bi si že zagotovili šest tekem v jesenskem skupinskem delu enega izmed evropskih pokalov.

12
Več

Kultura

Glasba Umrl je John Mayall, boter britanskega bluesa

Umrl je John Mayall, ključna osebnost britanske bluesovske scene, ki je pomagal vzpostaviti glasbeno okolje, v katerem so se lahko profilirala nekatera največja imena 20. stoletja, tudi Eric Clapton in člani Fleetwood Maca. Star je bil 90 let.

4

Nova Gorica Letni kino Silvana Furlana sezono odpira z Rdečim boogiejem

Z restavriranim filmom Rdeči boogie ali Kaj ti je deklica se bo zvečer v Novi Gorici začel 12. Letni kino; z italijanskimi podnapisi bodo uvodni večer k ogledu povabili tudi sosede.

London Taylor Swift je odprla arhive: njeni kostumi so razstavljeni ob boku muzejskih umetnin

V londonskem Muzeju Viktorije in Alberta v soboto vrata odpira razstava Taylor Swift: Na sledi pesmarice. Bolj kot razstava je projekt instalacija, ki odpira dialog med stalno zbirko muzeja in ključnimi trenutki v karieri 34-letne glasbenice.

13
Več

Zabava in slog

Popraskaj in povohaj Na francoskih znamkah si je mogoče "pripraskati" vonj bagete

Francoska pošta se je odločila, da bo na poseben način ovekovečila znamenito bageto. Ustvarila je namreč znamko, ki jo mora kupec podrgniti z nohti, tako pa ta zadiši po hrustljavi palčki puhastega kruha.

1

Znani Chris Brown in njegovo spremstvo obtožena "brutalnega" napada v zaodrju

Ameriškega pevca Chrisa Browna in nekatere člane njegovega spremstva štirje obiskovalci glasbenikovega koncerta v Teksasu obtožujejo, da so jih v zaodrju hudo pretepli. Med drugim zahtevajo 50 milijonov dolarjev odškodnine.

Glasba Macron: "Fantastično bi bilo, če bi Celine Dion nastopila na odprtju olimpijskih iger"

Ker sta Lady Gaga in Celine Dion prispeli v Pariz, so ljudje začeli ugibati, ali bo katera izmed njiju nastopila na otvoritveni slovesnosti olimpijskih iger. Francoski predsednik ni razkril ničesar, a je nad idejo, da bi zapela Dion, navdušen.

8

Glasba Sotočje preplavili metalci – začenja se drugi Tolminator

Ob Sotočju v tolminski občini se začenja drugi festival metalske glasbe Tolminator, kjer bo v tem tednu na tri festivalske odre stopilo več kot 60 glasbenih skupin, med drugim tudi Behemoth, Asphyx in Sinister. Koncerti bodo potekali do vključno sobote.

9

Avtomobilnost Porsche ima težave s karoserijskimi deli iz aluminija

Nemški proizvajalec športnih vozil Porsche je sporočil, da ima težave z dobavo delov iz aluminija. Hkrati se sooča tudi z manjšo prodajo vozil, predvsem na Kitajskem.

15

Zanimivosti Morski psi ob brazilski obali na testiranju s pozitivnimi izvidi na kokain

Morski psi ob obali Brazilije so imeli na testiranju pozitiven izvid na kokain. Morski biologi so testirali 13 brazilskih ostronosnih morskih psov iz morja blizu Rio de Janeira ter v njihovem mišičnem tkivu in jetrih odkrili visoke ravni kokaina.

12

Znani Raper Snoop Dogg med nosilci bakle na olimpijskih igrah

Olimpijski ogenj bo pred petkovo večerno slovesnostjo ob odprtju po Parizu ponesel tudi Snoop Dogg. Priljubljeni ameriški raper bo eden od nosilcev bakle v predmestju Saint-Denis, kjer je olimpijski stadion, je povedal župan okrožja Mathieu Hanotin.

40
Več

Uredniški izbor

Okolje Zakaj se je načrtovani množični odlov nutrij na Ljubljanskem barju ustavil po le treh mesecih?

"Pristojnim mora postati jasno, da nutrij ni treba odstranjevati samo zaradi škode, ki jo povzročajo, ampak že zaradi evropske uredbe," opozarja predsednik ZLD-ja Ljubljana Lado Bradač. V KPLB-ju pozivajo k spremembi zakonodaje, a za zdaj neuspešno.

75

Intervju Pogačar je postal zrelejši, še vedno pa kdaj preseneti svoje stratege

"Po dveh drugih mestih na Dirki po Franciji je naredil korak naprej na vseh področjih, prihaja pa tudi v najboljša kolesarska leta," je izjemen uspeh Tadeja Pogačarja, tretjo zmago na Dirki po Franciji, komentiral Andrej Hauptman.

64

Zgodovinsko! Pogačar dobil kronometer, potrdil zmago na Touru in nasledil Pantanija

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je dobil še tretjo zaporedno etapo na Dirki po Franciji. Z veličastno zmago na kronometru je suvereno potrdil prevlado in končno zmago na letošnji Dirki po Franciji!

497

ZDA 2024 Biden sporočil, da se umika iz predsedniške tekme, in podprl Kamalo Harris

Predsednik ZDA Joe Biden je po več tednih pritiskov sporočil, da se umika iz predsedniške tekme. "Mislim, da je v interesu stranke in države, da se umaknem," je sporočil v pismu, objavljenem na omrežju X.

340
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

56

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov