Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Miha Zavrtanik

Teden cepljenja Logar: "Cepimo se, da ostanemo zdravi – ko enkrat zbolimo, je za cepljenje prepozno"

19.04.2024

"V Sloveniji imamo dober program cepljenja z veliko cepivi, na žalost pa ne dosegamo rezultatov, ki bi si jih želeli – da bi se vsi, ki jim je cepivo na voljo, tudi cepili," je pred svetovnim in evropskim tednom cepljenja dejal pediater Denis Baš.

Intervju Nina Gunde-Cimerman: znanstvenica, ki je našla povezavo med solinami, ledeniki in pomivalnim strojem

14.03.2024

Kariera Nine Gunde-Cimerman je polna nenavadnih hipotez in presenetljivih odkritij. Z izredno sposobnostjo povezovanja podatkov, vztrajnostjo in pogumom ji je iz ideje, ki je takrat veljala za nemogočo, uspelo uveljaviti novo znanstveno področje.

Stanovanjska problematika Bo nepremičninski davek pretrd oreh tudi za aktualno vlado?

11.03.2024

Čeprav je aktualna vlada ob nastopu mandata napovedovala uvedbo nepremičninskega davka, konkretnih predlogov o tem za zdaj še nima. Da je prevetritev področja potrebna, se sicer že dolgo strinjajo tako strokovnjaki kot politika. Kakšne so mogoče rešitve?

Informativni dnevi "Izbira srednje šole mladim ne zapečati celotne karierne poti, čeprav imajo pogosto takšen občutek"

16.02.2024

Na srednjih in višjih šolah ter fakultetah lahko v naslednjih dveh dneh bodoči dijaki in študentje najdejo informacije, ki jim bodo pomagale pri načrtovanju in izbiri izobraževalne in poklicne poti. Na kaj naj bodo pozorni pri sprejemanju odločitev?

Zdravje Zobozdravniki opozorili na "odtekanje javnega denarja v tujino", ZZZS: Takšne izjave so neutemeljene

13.02.2024

"Zobozdravniki imamo vedno večji občutek, da ZZZS daje prednost hrvaškim zobozdravstvenim stolom pred slovenskimi," ob naraščanju odhodov slovenskih pacientov na zdravljenje v tujino opozarja predsednik odbora za zobozdravstvo Krunoslav Pavlović.

Analiza dogajanja "SD plačuje tudi račun za odsotnost samorefleksije – drugo je le prerivanje za položaje"

06.02.2024

Potem ko je pravosodna ministrica premierju ponudila svoj odstop, je dan pozneje s položaja odstopil glavni tajnik stranke SD Klemen Žibert. Kako dogajanje, ki sledi izbruhu afere sodna stavba, vpliva na trenja v SD-ju in kako ogrožena je koalicija?

Zdravje V bolnišnicah številni umiki soglasij za nadurno delo, izjema bolnišnica v Trbovljah

02.02.2024

Delež zdravnikov, ki je v slovenskih bolnišnicah umaknil soglasje za nadurno delo, se po državi razlikuje. V večini se je sicer za to potezo odločil velik delež, izjema je trboveljska bolnišnica, kjer tega ni storil nihče.

Zdravje Zdravniška zbornica: "Število zdravnikov ne upada – težava je, ker ne raste s potrebami"

18.01.2024

Podatki o tem, da naj bi Slovenijo v zadnjem letu zapustilo več sto zdravnikov, ki so pred stavko zakrožili po medijih, ne držijo. Število se je namreč povečalo. A po opozorilih zdravniške zbornice rast ne sledi večanju potreb zdravstvenega sistema.

Gospodarstvo Razvoj farmacevtske industrije: kako je ločitev švicarskih podjetij odprla priložnost za Slovenijo

05.02.2024

V slovensko farmacijo se iz Švice steka vse več denarja, Slovenija pa se razvija v pomembnega igralca v tej industriji. Nov val investicij je spodbudila nedavna ločitev podjetij Novartis in Sandoz. Zakaj je Slovenija tako privlačna za švicarski kapital?

2023 Leto, ko je narava pokazala svojo moč, razdejala Slovenijo in – vsaj za trenutek – povezala ljudi

28.12.2023

Leta 2023 je dogajanje v Sloveniji najbolj zaznamovala avgustovska ujma, ki se bo v zgodovino zapisala kot najhujša naravna katastrofa doslej. Kot mnogokrat doslej sta v času najhujših stisk med ljudmi vzniknili tudi solidarnost in medsebojna povezanost.

Težave ukrajinskih beguncev "Kako naj se človek integrira, če mu banka ne omogoči pravice do osnovnega bančnega računa?"

14.11.2023

Več ukrajinskih beguncev ima v Sloveniji težave na slovenskih bankah. Samo zato, ker prihajajo iz območij, ki so pod rusko okupacijo, banke v nekaterih primerih namreč zavračajo poslovanje z njimi, kar jim zelo otežuje vsakdanje življenje in integracijo.

Zdravje Darovanje organov: Izkaz brezpogojne ljubezni, ki nima imena in priimka in je močnejša od smrti

14.10.2023

Čeprav se Slovenija po številu darovalcev organov uvršča visoko, je glede te tematike še vedno prisotnih veliko predsodkov. V društvu Slovenija Transplant poudarjajo, da gre za odločitev, s katero nekomu podariš možnost življenja, ko se tvoje izteče.

Stran 1 od 12
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov