Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Radio Koper

Novice Pričel se je projekt Koper-Capodistria 1500

03.12.2019

V galeriji pokrajinskega muzeja v Kopru pravkar odpirajo razstavo o pomembnih koprskih osebnostih v času med letoma 1954 in 2019. Z njo začenjajo večletne aktivnosti v sklopu projekta Koper-Capodistria 1500.

Novice ZD Ajdovščina s tremi novimi ambulantami

03.12.2019

Zdravstveni dom Ajdovščina bo prihodnje leto dobil tri nove ambulante. Financirali jih bodo s presežki letošnjega leta. Investicije so predvidene le na sedežu zdravstvenega doma v Ajdovščini.

Novice Turizem bo mlade vrnil v Rezijo

03.12.2019

Italijanska dolina Rezija pod Kaninom, ki je dom tudi pripadnikom slovenske narodne skupnosti, svojo zgodovino, kulturno dediščino in neokrnjeno naravo obiskovalcem predstavlja v dveh muzejih in naravnem parku Julijskih Predalp.

Novice Predstavili idejno zasnovo novega reševalnega centra v Kobaridu

02.12.2019

Kobariški župan Marko Matajurc je že v svoji predvolilni kampanji opozarjal na neustrezne razmere tamkajšnjega gasilskega doma in se zavzemal za gradnjo novega reševalnega centra. Pred dnevi je s predstavitvijo idejne zasnove projekt že dobil nov zagon.

Novice Ustanovili Društvo mladih Slovencev v Italiji

02.12.2019

Mladi Slovenci v Italiji imajo svoje društvo. Ustanovili so ga na pobudo skupine mladih, prizadevali pa si bo za ohranjanje slovenskega jezika, spodbujanje participacije mladih in sodelovanje med različnimi organizacijami.

Glasba Bort Ross: "Tekst za skladbo sem napisal v desetih minutah"

02.12.2019

Zmagovalec tokratne rubrike Pesem in pol je dolenjski glasbenik Bort Ross. Skladba "Do takrat" napoveduje nov album, ki bo predvidoma izšel v maju prihodnje leto.

Osebnost Primorske Kdo bo Osebnost Primorske meseca novembra?

30.11.2019

Kandidati so Tullio Simeoni, Marko Peljhan, Vanja Korenč, Matjaž Gergeta in Boris Šuligoj. Glasovanje se bo končalo opolnoči med sredo in četrtkom, 5. decembra.

Novice Rezijanska narečja so slovenskega izvora

29.11.2019

Raziskovalca Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša sta v Rusiji našla pozabljene zapise slovenskih narečij iz 19. stoletja. Najdba potrjuje, da so rezijanska narečja slovenskega izvora, v kar nekateri politiki še vedno dvomijo.

Zgodbe Vlasta Jeseničnik: "Rusija se spreminja"

28.11.2019

Slovenski prvak v dvoranskem nogometu Dobovec, je v Moskvi sodeloval na turnirju lige prvakov. Na prizorišču je tekmovanje spremljal Sandi Škvarč, ki je obisk ruske prestolnice izkoristil tudi za srečanje z dopisnico naše RTV hiše Vlasto Jeseničnik.

Novice Istrabenzove zgodbe (še) ni konec

26.11.2019

Na današnji skupščini holdinga Istrabenz delničarji niso sprejeli sklepa uprave in nadzornega sveta o prenosu premoženja družbe na slabo banko, zato je bil sklep o likvidaciji družbe umaknjen z dnevnega reda.

Novice Spomin na šempetrsko nogometno društvo Železničar še živi

26.11.2019

Razvoj športa po koncu druge svetovne vojne na Goriškem, predvsem osemnajstletno obdobje nogometa v Šempetru pri Gorici, je v najnovejši monografiji zabeležil priznani športni delavec, trener in pedagog iz Vrtojbe Vojko Orel.

Novice Slovenec, ki je preletel stoletje

26.11.2019

Primorci so bili od nekdaj inovatorji letalstva. Eden manj znanih je pilot in izumitelj Jurij Kraigher. Njegovo neverjetno življenjsko zgodbo je ujel novi dokumentarni film »Slovenec, ki je preletel stoletje«.

Stran 36 od 266
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov