Trenutno po medijih kroži tudi vest, da se Baron Cohen pogaja za naslovno vlogo v priredbi filma The Secret Life Of Walter Mitty (1947), za katero so bili v preteklosti v igri že Mike Myers, Jim Carrey in Owen Wilson. Med letoma 1994 in 2007 je imelo scenarij v rokah že več kot ducat piscev; zadnji je bil Peter Morgan (Frost/Nixon, Kraljica), režiserja pa projekt še nima. Foto: EPA
Trenutno po medijih kroži tudi vest, da se Baron Cohen pogaja za naslovno vlogo v priredbi filma The Secret Life Of Walter Mitty (1947), za katero so bili v preteklosti v igri že Mike Myers, Jim Carrey in Owen Wilson. Med letoma 1994 in 2007 je imelo scenarij v rokah že več kot ducat piscev; zadnji je bil Peter Morgan (Frost/Nixon, Kraljica), režiserja pa projekt še nima. Foto: EPA
Brüno
Čeprav so ga najavljali s silnim pompom, Brüno ni presegel (ali vsaj ponovil) Boratovega uspeha. Foto: EPA
Sacha Baron Cohen in Isla Fisher
Z Islo Fisher, s katero imata tudi hčerko Olivio, sta se po osmih letih ljubezni marca v Parizu še poročila.

Nihče še ne ve, kako mu bo ime, skoraj gotovo pa je, da bo eden izmed njegovih atributov ... koza.

Britanski komik je od prodaje svojega naslednjega večjega projekta studiu Paramount pred nekaj dnevi bogatejši za 20 milijonov dolarjev (številka, ki lahko naraste tudi na 80 milijonov, če bo film uspešnica). Podrobnosti pogodbe sicer ostajajo tajne, določeni podatki v zvezi z zgodbo pa so pricurljali v javnost, ko je Cohen v družbi soscenaristov (ekipa, ki piše serijo Curb Your Enthusiasm) prejšnji teden projekt ponujal "šesterici velikih" hollywoodskih studiev.

Diktator na begu (in kozji pastir)
Baron Cohen bo menda igral dvojno vlogo: obenem bo kozji pastir in odstavljeni diktator neke obskurne dežele, ki je zatočišče našel v ZDA. Morda zveni nekam zelo "cohenovsko", a tokrat ne bo šlo za "lažni dokumentarec" (ang. mockumentary) v maniri prejšnjih, ampak za tradicionalno komedijo s fiksnim scenarijem, poroča britanski The Independent. Eden od komentatorjev je projekt označil za naslednik uspešnic iz osemdesetih, kakršni sta bili Coming to America in Trading Places.

Recesija? Kakšna recesija?
V pomanjkanju drugih novic torej za zdaj dviguje prah vest o Cohenovem honorarju: izboril naj bi si namreč "pogodbo 20-20", legendarni hollywoodski dogovor, po katerem zvezdnik dobi 20 milijonov dolarjev v naprej, potem pa še 20 odstotkov dohodka filma, katerega proračun bo 65 milijonov dolarjev. Če Paramount z vsem skupaj dobro zasluži, bo Cohenov delež še narasel, celo do 30 odstotkov prihodka filma. Komik ima obenem še zagotovilo, da bo imel končno odločitev pri vprašanjih, ki se tičejo kreativnega vidika projekta.

Vse te številke so še posebej pomenljive v času, ko naj bi filmska industrija skušala oklestiti groteskne honorarje in vnaprejšnja plačila zvezdnikom. Vse več igralcev je prisiljenih podpisati pogodbe, po katerih mastno zaslužijo le, če se film izkaže za uspešnico, občinstva pa so se menda naveličala filmov, ki v ospredje potiskajo tega ali onega zvezdnika, in se obračajo raje h "konceptualnim" spektaklom, v katerih so na prvem mestu posebni učinki ali določeno sporočilo.

Sicer pa tudi Baron Cohen ni popolnoma imun na recesijo: če je Borat (2006) zaslužil 261 milijonov dolarjev po vsem svetu, je bil Brüno v primerjavi z njim skoraj polomija: kljub obsežni, bizarni promociji se je končni izkupiček ustavil pri 138 milijonoh, kritiški odziv pa je bil mlačen.

Skrivnost je v malih pozornostih
Zasluge za izvrstno pogodbo, ki si jo je izboril, lahko igralec verjetno pripiše svoji sposobnosti samopromocije. Deadline Hollywood Daily poroča, da so bili po njegovi predstavitvi projekt pripravljeni financirati kar štirje od šestih večjih studiev, v končno "vojno" pa sta se spustila Paramount in Sony. Tehtnico je menda prevagalo to, da je izvršni šef Paramounta Brad Grey Cohenovemu agentu poslal živo kozo, oblečeno v majico z logotipom podjetja (ta jo je sicer dal odstraniti, ko se je žival podelala na hodniku, še piše omenjeni blog.)