Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Novice RTVSLO.SI

DZ Klakočar Zupančič: Nezdružljivost funkcije ustavnih sodnikov naj presoja KPK

8.10.2024 13:59

Predsednica parlamenta Urška Klakočar Zupančič je vložila predlog novele zakona o ustavnem sodišču, ki bi nedvomno in jasno opredelila organ, pristojen za ugotavljanje nezdružljivosti funkcije ustavnih sodnikov.

Zanimivosti Na dražbi obleke Batmana in Jamesa Bonda ter palica Yode in čelada vojaka imperija

8.10.2024 13:35

Novembra bo pod dražbeno kladivce šlo več kot 1800 "spominkov" iz filmov in serij. Kronski dragulj dražbe bo prava redkost – čelada vojaka imperija iz filma Vojna zvezd: Novo upanje, ki naj bi bila vredna med 250.000 in 500.000 funtov.

Evropska unija Evroposlanci dokončno potrdili izplačilo Sloveniji iz solidarnostnega sklada

8.10.2024 13:32

V evropskem parlamentu so dokončno potrdili izplačilo sredstev iz evropskega solidarnostnega sklada Sloveniji za odpravo posledic lanskih poplav. Nakazilo v vrednosti približno 328 milijonov evrov je mogoče pričakovati do konca leta.

Zimski športi Izvor slovenske športne strasti je v smučanju!

8.10.2024 13:29

Zmeren optimizem vlada pri alpincih pred začetkom zime, a sledijo ključni dnevi pred Söldnom. Žan Kranjec bo tekmovalno formo iskal predvsem v Val Senalesu. Preostali zimski junaki imajo še čas, Jakov Fak je poleti slavil kar odmevno zmago na rolkah.

Preberite tudi Z novelo bo Slovenija v zakonodajo prenesla reformo trga z elektriko v EU

8.10.2024 13:14

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je v enomesečno javno razpravo poslalo osnutek predloga novele zakona o oskrbi z električno energijo, s katero bo Slovenija v nacionalno zakonodajo prenesla letos potrjeno reformo trga električne energije v EU.

Preberite tudi Osumljenec za izginotje deklice Madeleine oproščen obtožb spolnih kaznivih dejanj

8.10.2024 13:13

Sodišče v Nemčiji je danes glavnega osumljenca za izginotje deklice Madeleine McCann leta 2007, Christiana Brücknerja, v nepovezanem sojenju oprostilo obtožb treh posilstev in dveh primerov spolne zlorabe otrok.

Črna kronika Policisti zaradi streljanja v zrak prijeli 26-letnika

8.10.2024 13:10

Policisti so prijeli 26-letnega osumljenca kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, ki naj bi po prvih ugotovitvah policije v ponedeljek zvečer na območju naselja Kerinov Grm streljal v zrak.

Zdravje "Za krajšanje čakalnih dob je treba zdravnikom omogočiti dodatno delo pri katerem koli delodajalcu"

8.10.2024 13:10

Predsednik Slovenske medicinske akademije Pavel Poredoš je dejal, da sicer podpira, da zdravniki v prostem času izvajajo dodatne storitve pri primarnem delodajalcu v javnem sistemu, a bi morali biti za to primerno nagrajeni in imeti ustrezne pogoje.

Znanost in tehnologija Nobelova nagrada za fiziko znanstvenikoma za odkritja na področju strojnega učenja

8.10.2024 12:52

Nobelovo nagrado za fiziko bosta letos prejela ameriški znanstvenik John J. Hopfield in britansko-kanadski znanstvenik Geoffrey E. Hinton "za temeljna odkritja in izume, ki omogočajo strojno učenje z umetnimi nevronskimi mrežami".

Napovedujemo V Slovenj Gradcu izbrana slikarska dela s kolonij študentov ALUO-ja v Velenju

8.10.2024 12:47

Razstava ALUO, kaj pa to?, ki jo 8. oktobra ob 18. uri odpirajo v Koroški galeriji likovnih umetnosti (KGLU) v Slovenj Gradcu, prinaša pregled slikarskih del študentov ljubljanskega ALUO-ja, nastalih na kolonijah v Velenju med letoma 1990 in 2009.

Gorenjska V Begunjah zaskrbljeni zaradi izliva nevarnih snovi v Elanu

8.10.2024 12:46

V begunjskem Elanu so se konec septembra nevarne snovi izlile v jaške. Gasilci so v intervenciji iz jaškov izčrpali 800 litrov izteklega trdilca za epoksidno smolo. Krajane skrbi obravnava nesreč v Elanu in njihove posledice za okolje.

Drugo Natanko štiri mesece pred odprtjem posvet o EPK-ju: Kaj bo še nujno in kaj smiselno postoriti?

8.10.2024 12:35

V državnem svetu se je odvil posvet o prihajajoči Evropski prestolnici kulture (EPK), ki bo v prihodnjem letu povezala Novo Gorico s partnerskim mestom Gorico. Udeleženci so se seznanili s potekom priprav in izpostavili nekatere še nerešene izzive.

JEK2 Na KPK-ju prijava zoper Levičarja in Avšič Bogovič zaradi JEK-a 2

8.10.2024 12:20

Na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) so prejeli prijavo zoper državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Danijela Levičarja in poslanko Svobode Natašo Avšič Bogovič z očitkom konflikta interesov in nezakonitega lobističnega ravnanja.

Evropa Kosovo odpravilo prepoved uvoza blaga iz Srbije na mejnem prehodu Merdare

8.10.2024 12:16

Kosovska vlada je v ponedeljek odpravila prepoved uvoza blaga iz Srbije na mejnem prehodu Merdare. Prepoved je uvedla pred več kot letom dni, za to naj bi se odločila iz varnostnih razlogov po pridržanju treh kosovskih policistov.

Črna kronika Na sojenju v zadevi Trenta brali listinske dokaze. Janša: To je izgubljanje časa vseh udeležencev.

8.10.2024 11:52

Na celjskem sodišču se je z branjem listinskih dokazov nadaljevalo sojenje Janezu Janši in soobtoženima, nekdanjima direktorjema Eurogradenj in Imosa Klemnu Gantarju in Branku Kastelicu, zaradi domnevno spornih poslov z zemljišči v Trenti.

Vojna v Ukrajini V ruskem napadu na Harkov najmanj 11 ranjenih. Ruske sile pred Toreckom.

8.10.2024 11:50

Ruske sile so napadle severovzhodno ukrajinsko mesto Harkov in ranile najmanj 11 ljudi, tudi otroka, sporočajo tamkajšnje oblasti. Medtem je ruska vojska dosegla obrobje mesta Toreck na vzhodni bojni črti.

Glasba Taylor Swift okronana za najbogatejšo glasbenico na svetu

8.10.2024 11:30

Ameriška pevka Taylor Swift je po bogastvu prehitela Rihanno, tako pa se zdaj lahko ponaša z nazivom najbogatejše glasbenice na svetu. Pod palcem naj bi namreč imela vrtoglavih 1,6 milijarde dolarjev, za kar se ima zahvaliti predvsem svoji turneji Eras.

Dediščina Omejevanje dostopa do vodnjaka Trevi nemara tlakuje pot do uvedbe pristojbine za ogled

8.10.2024 11:00

Rimski župan je napovedal, da bodo pred začetkom jubilejnega oz. svetega leta 2025 omejili dostop do tamkajšnjega slavnega vodnjaka Trevi. Poteza je tudi del pilotne sheme, ki bo nemara vodila do uvedbe pristojbine za ogled te znamenitosti.

Ob osmih Karmen Švegl: Izrael je pod pritiskom, zdi se, da želi Iran umiriti strasti

8.10.2024 10:49

Celotna regija zadržuje dih, kaj se bo zgodilo, Izrael je pod pritiskom, pravi dopisnica RTV Slovenija Karmen Švegl.

Slovenija Ustavno sodišče zavrglo opozicijsko zahtevo za oceno sklepa o priznanju Palestine

8.10.2024 10:35

Ustavno sodišče je zavrglo zahtevo za oceno ustavnosti in zakonitosti sklepa o priznanju Palestine, ki sta jo na začetku julija vložili poslanke in poslanci opozicijskih strank SDS in NSi.

Športni SOS Pogačar se je prelevil v stroj za zmagovanje po pobegih

8.10.2024 10:31

Tadej Pogačar je večino letošnjih zmag dosegel po samostojnem begu, letos se je pred glavnino ob zmagah vozil kar 343,6 km, kar je več kot v prejšnjih petih letih skupaj.

Evropa Po zadnjih podatkih v poplavah umrlo najmanj 21 ljudi, številna trupla našli več kilometrov stran

8.10.2024 10:31

Pet dni po katastrofalnih poplavah v osrednji Bosni in Hercegovini še vedno iščejo pogrešane, a upanje, da bi bili še živi, iz ure v uro ugaša. Po zadnjih podatkih je umrlo 21 ljudi, od tega 16 v okolici Jablanice, iščejo jih še devet.

Angleško nogometno prvenstvo Pri Cityju zadovoljni s prvo odločitvijo

8.10.2024 10:16

Manchester City je dosegel pomembno pravno bitko z vodstvom Premier league. Športno razsodišče v Londonu je sponzorski pravilnik lige, ki omejuje klube pri sponzorskih pogodbah, razglasilo za protipraven.

Slovenija Novi minister Logaj ob prevzemu poslov napovedal iskanje rešitev z vsemi deležniki v šolstvu

8.10.2024 10:15

Novi minister za vzgojo in izobraževanje Vinko Logaj je na sedežu ministrstva od svojega predhodnika Darja Felde prevzel posle. Državna sekretarka na ministrstvu ob tem ostaja Janja Zupančič, so sporočili z ministrstva.

Stran 33 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov