Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Novice RTVSLO.SI

Preberite tudi Vrhovno sodišče v Georgii spet prepovedalo splav po šestem tednu nosečnosti

8.10.2024 10:14

Vrhovno sodišče ameriške zvezne države Georgie je v ponedeljek ponovno prepovedalo splav po šestem tednu nosečnosti, dokler ne bo sprejelo dokončne odločitve o nedavni razveljavitvi državnega zakona o prepovedi splava na sodišču nižje stopnje, poroča NBC.

Preberite tudi 8. oktober je dan slovenskih carinikov

8.10.2024 9:42

Danes je dan slovenskih carinikov, ki so bili pomemben del procesa osamosvajanja, saj so ob prelomu v samostojnost Slovenije odigrali ključno vlogo pri zaščiti ekonomskih interesov novoustanovljene države.

Evropa V Tirani množičen shod albanske opozicije. Protestniki so se spopadli s policijo.

8.10.2024 9:36

Albanska opozicija je v ponedeljek v Tirani organizirala množičen shod proti vladi socialista Edija Rame, ki ga krivijo za nedavno obsodbo vidnega člana desnosredinske Demokratske stranke. Protesti so mestoma prerasli v nemire.

Znani Umrla je Cissy Houston, legendarna pevka in mama Whitney Houston

8.10.2024 9:36

Pri 91 letih je umrla Cissy Houston, mama Whitney Houston, ki je trpela za Alzheimerjevo bolezen. V več kot 70-letni karieri je grammyjevka, ki je veljala za "močno in mogočno" figuro, sodelovala tudi z Elvisom Presleyjem, Aretho Franklin in Beyoncé.

Vojna v Gazi V izraelskih napadih v Gazi ubitih 43 ljudi. "Gazo brišejo pred našimi očmi."

8.10.2024 9:23

V današnjih izraelskih napadih na okupirano Gazo je bilo po podatkih zdravstvenih virov ubitih 43 ljudi. Palestinska tiskovna agencija Vafa poroča, da je bilo samo v begunskem taborišču Bureidž ubitih najmanj 12 ljudi, še 25 je ranjenih.

Razstave Spekulativni arhiv umetniške prakse: kaj to sploh je in kako lahko tak arhiv oblikujemo?

8.10.2024 9:21

Platforma Pita Projekt, ki jo tvorita vizualni umetnici Nina Goropečnik in Rea Vogrinčič, je namenjena razstavljanju in raziskovanju lastne prakse prek katere prevzemata in raziskujeta različne vloge znotraj umetnostnega sistema.

Gospodarstvo V Gorenju napovedali zaprtje proizvodnega obrata v Rogatcu

8.10.2024 9:07

Gorenje bo konec avgusta 2025 zaprlo obrat v Rogatcu, kjer izdelujejo komponente za hladilno-zamrzovalne aparate, proizvodnjo pa bodo na tej lokaciji močno zmanjšali že konec letošnjega leta. Vsem 120 zaposlenim bodo ponudili delo v velenjskih tovarnah.

Črna kronika Cariniki na tovorni ladji v Kopru odkrili večjo količino prepovedanega kratoma

8.10.2024 8:34

V koprskem pristanišču so cariniki v enem od zabojnikov, ki so 1. oktobra prispeli s tovorno ladjo, s hitrim testom odkrili prepovedano substanco kratom. Med tovorom so našli 120 škatel mamila v skupni bruto teži nekaj več kot 3000 kilogramov.

Beremo Marjan Žiberna: Nesojena kučma

8.10.2024 8:05

Knjigo pisatelja, novinarja, scenarista, avtorja turističnih vodnikov ter revijalnega in knjižnega urednika Marjana Žiberne Nesojena kučma sestavlja osem besedil.

Bližnji vzhod Netanjahu Libanonu grozi z "uničenjem in trpljenjem, kot ga vidimo v Gazi"

8.10.2024 8:01

Libanon bi lahko doletelo enako uničenje kot Gazo, je izjavil predsednik izraelske vlade Benjamin Netanjahu. Prebivalce Libanona je pozval, naj svojo državo osvobodijo jarma gibanja Hezbolah, proti kateremu Izrael vodi intenzivne vojaške operacije.

Avtomobilnost Na razkritju novega Škodinega električnega križanca

8.10.2024 7:57

V Avtomobilnosti smo se v Pragi udeležili razkritja škode elroq, kompaktnega mestnega električnega križanca v velikosti modela karoq.

Zdravje Pomanjkanje dermatologov: Večina jih iz javnega zdravstva odhaja zaradi velikih obremenitev

8.10.2024 7:52

Dermatologija ima najdaljšo čakalno dobo v javnem zdravstvu – že nekaj zadnjih let bolniki z napotnico zelo hitro na prvi pregled čakajo skoraj pol leta. Predstojnica dermatološke klinike opozarja, da je treba dermatologom izboljšati pogoje za delo.

Kolesarstvo Dirka po 60 km zaradi dežja odpovedana

8.10.2024 7:46

Dirko po treh dolinah Vareseja so najprej zaradi slabega vremena skrajšali za dva kroga, po približno 60 kilometrih pa zaradi močnega dežja najprej ustavili, nato pa dokončno odpovedali.

Evropska unija V Evropskem parlamentu so razpravljali o posledicah odločitve Nemčije, da uvede nadzor na mejah

8.10.2024 7:33

Ker je Nemčija sredi septembra za pol leta uvedla nadzor na svojih notranjih mejah z vsemi sosedami, so poslanci Evropskega parlamenta včeraj v Strasbourgu dobro uro razpravljali o posledicah te odločitve.

Liga NFL v ameriškem nogometu Kansas prvič v sezoni ob koncu ni trepetal za zmago

8.10.2024 7:19

Nogometaši Kansasa so na zadnji tekmi 5. tedna Lige NFL pred svojimi gledalci premagali New Orleans s 26:13 in so tako ob Minnesoti edina neporažena ekipa v tej sezoni.

Liga NBA Dončić na klopi opazoval uvodni poraz Dallasa

8.10.2024 6:50

Košarkarji Dallasa so na prvi pripravljalni tekmi pred začetkom sezone v Ligi NBA izgubili proti Memphisu s 121:116. Slovenski zvezdnik Luka Dončić pričakovano ni zaigral.

Podkast Noah Charney: ZDA niso več država, v kateri bi si želel živeti

8.10.2024 6:36

"Ali si republikanec ali demokrat, je odvisno od tvojega socialno-ekonomskega položaja, izobrazbe in kraja, kjer živiš. Torej, če mi poveš, ali si študiral in kje si odrasel, lahko takoj povem, ali si demokrat ali republikanec," pravi Noah Charney.

Slovenija Bi Slovenija lahko pridobivala elektriko zgolj iz obnovljivih virov energije?

8.10.2024 6:35

Profesor fakultete za elektrotehniko Andrej Gubina je za MMC predstavil projekt, ki je preverjal možnost stoodstotne preskrbe Slovenije z obnovljivimi viri. Ta je izvedljiva, a bi zahtevala veliko prilagajanj in sprememb našega načina življenja.

Nogomet Šeško in Oblak v top formi, hkrati pa ne manjka vprašanj in lukenj

8.10.2024 6:31

Obračun z Norveško je dvoboj za vrh skupine B3 v Ligi narodov in hkrati neposredni obračun za drugi boben prihajajočih kvalifikacij za SP. Trije ključni nosilci Slovenije igrajo vrhunsko, a zato škriplje v vseh treh linijah zaradi poškodb ali forme.

Slovenija Novi šolski minister Logaj: Vsi smo za spremembe, ko se pa začnejo dogajati, je kup težav

7.10.2024 22:55

Novi minister za vzgojo in izobraževanje Vinko Logaj je napovedal prenovo učnih načrtov, a obenem poudaril, da so po navadi na začetku vsi za spremembe, ko pa se te začnejo izvajati, se pojavijo težave in nezadovoljstvo.

Preberite tudi Poplave v Indiji in Bangladešu zahtevale številne žrtve

7.10.2024 21:58

V poplavah in zemeljskih plazovih v Indiji in Bangladešu je zaradi naraslih vodotokov iz Himalaje od petka umrlo najmanj 20 ljudi, več tisoč jih je moralo zapustiti domove. Narasle vode so medtem že začele upadati.

Afrika Saied prepričljivi zmagovalec predsedniških volitev v Tuniziji

7.10.2024 21:27

Na nedeljskih predsedniških volitvah v Tuniziji je bil za nov mandat izvoljen sedanji predsednik Kais Saied, ki je prejel 90,7 odstotka glasov, medtem ko je bila volilna udeležba le 28,8-odstotna.

Film in TV Tri leta po tragični smrti snemalke bo premiera filma Rust novembra na Poljskem

7.10.2024 21:20

Po obsodbi orožarke in nepričakovani ovržbi primera proti Alecu Baldwinu bo svetovna premiera vesterna Rust prihodnji mesec na mednarodnem festivalu Camerimage na Poljskem. Ob premieri bo potekala tudi posebna razprava z ustvarjalci filma.

Primorje Sindikati Terme Čatež pozivajo, naj dajo prednost zaposlenim pred kovanjem dobička

7.10.2024 20:53

V Termah Čatež so se po dveh neuspelih poskusih prodaje Aquapark Žusterna odločili za prenovo zastarelega in dotrajanega hotela. Dela naj bi začeli konec meseca, o čemer je bilo 23 zaposlenih obveščenih šele 1. oktobra. Odpuščenih bo devet zaposlenih.

Stran 34 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov