Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 8. jul. 2020

Val 202 • Sre, 8. jul.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Glasbene zgodbe, obletnice, premiere in živi nastopi slovenskih glasbenikov.

08:30
Novice

Celjski nogometaši ohranjajo možnosti za naslov državnega prvaka. Kako razmišljajo o tekmah z neposrednima tekmecema Mariborom in Olimpijo ob koncu prvenstva, boste izvedeli v dopoldanskih športnih minutah.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Reportaža o obročkanju labodjih mladičev na Koseškem bajerju.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Gost oddaje bo novinar in publicist Boštjan Videmšek, ki je pred dnevi izdal novo knjigo z naslovom Plan B. V njej je strnil tri leta novinarskega raziskovanja in spremljanja pionirjev boja s podnebno krizo od Silosa, popolnoma samooskrbnega otoka v Sredozemlju, škotskih Orkeyjskih otokov, ki izkoriščajo energijo morja, dobrih evropskih praks pri zajemanju ogljikovega dioksida iz ozračja, Islandije, ki se spreobrača v geotermalno silo, in številnih drugih. Spopadanje s podnebno krizo je po njegovem zelo težka naloga. Če ji ne bomo kos, lahko postane naša zadnja.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

V obdobju samoizolacije smo v dnevne sobe prenašali koncerte iz našega studia. V seriji Koncert doma je nastopil tudi kreativni duo skupine Fed Horses, Jure in Urša Mihevc. Ker si koncertni odri še niso popolnoma opomogli, bomo ponovili tri skladbe.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Izbor pogovorov s sopotniki in sopotnicami sredinih popoldnevov.

Izbor pogovorov s sopotniki in sopotnicami sredinih popoldnevov.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Judoisti nadaljujejo priprave na nadaljevanje sezone, ki je še v rokah mednarodne zveze. Kakšna je pripravljenost borcev in kako jo preverjajo, boste izvedeli v popoldanskih športnih minutah.

V tokratni epizodi Festivalsko poletje bomo predstavili festival Ultra Europe oz. evropsko različico zloglasnega festivala Ultra Music Festival, ki že vse od leta 2013 gostuje v Splitu na Hrvaškem.
Ultra Europe vsako leto postreže z jagodnim izborom vodilnih v mainstreamovski elektronski glasbeni industriji; lansko edicijo je tako zaznamoval nastop ponovno sestavljenega švedskega trojca Swedish House Mafia, leta 2015 pa sta na stadionu Poljud ob Tiestu, Davidu Guetti, Hardwellu, Martinu Garrixu in številnih drugih nastopila tudi člana dua The Chemical Brothers.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

Vodilna trojica v prvi ligi ohranja status quo. Olimpija ima še vedno štiri točke prednosti, potem ko je Triglavu nasula sedem golov. Trener Maribora Sergej Jakirović pravi, da je treba Marcosu Tavaresu postaviti kip na zahodni tribuni, slovenski Brazilec je znova rešil vijoličaste. Gost oddaje pa je bil trener Celja Dušan Kosič. Slišite lahko, kaj motivira Celjane, da ohranjajo stik z velikima, več pa tudi o preobrazbi kluba. Pred leti so imeli v knežjem mestu precej težav z nezanesljivimi lastniki, potem pa so z dobro vzgojo in uspešnimi nakupi postali precej trdnejši klub. Podrobno smo se lotili tudi Liverpoola in prvega ligaškega naslova Rdečih po 30-ih letih. Kdaj je bilo v teh treh desetletjih za navijače tega angleškega velikana najteže in kaj je najbolj pripomoglo k vzponu kluba? O tem navijač kluba in novinar MMC Mitja Lisjak, ob voditelju Luki Petriču pa so se zbrali še člani radijske športne redakcije Boštjan Janežič, Jože Pepevnik in Marko Cirman.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov