Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 19. avg. 2020

Val 202 • Sre, 19. avg.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Povod za jutranjo glasbeno zgodbo je Nate Dogg, ki bi danes praznoval 51. rojstni dan. Član rap tria 213, v katerem je začel tudi Snoop Dogg. Kakšna je bila njegova vloga v sceni zahodne ameriške obale ter kako se je ta razvijala in popularizirala, v pogovoru z Borjo Močnikom.

08:01
Nate Borja Final

08:30
Novice

Celjski nogometaši se prvič podajajo v kvalifikacije za ligo prvakov. V prilagojenem sistemu tekmovanja bodo edino tekmo za preboj v drugi krog odigrali v Budimpešti. Kako so aktualni prvaki pripravljeni na snidenje z evropsko konkurenco izveste v dopoldanskih športnih minutah.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Eno zanimivejših področij v razvoju avtomobilske industrije je povečevanje števila funkcij, ki jih vozila danes ponujajo, pa seveda tudi načini upravljanja teh funkcij. Po tej plati lahko ločimo analogno in digitalno obdobje. Eksperimentiranje z uvajanjem enega ali drugega načina je pogosto prav zanimivo; nekateri se potem, ko so se že prepustili digitalnemu načinu, spet odločijo za uvedbo gumbov ali ročic za upravljanje nekaterih funkcij. K razmisleku o tem, kaj lahko prinesejo posledice upravljanja na zaslonih na dotik, je Andreja Brgleza navedla nedavna nesreča avtomobila Tesla Model 3 v Nemčiji oziroma razsodba tamkajšnjega sodišča v zvezi s tem.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Kaj govori skrb vzbujajoče dejstvo, da je kar 200 priporočil varuha človekovih pravic iz preteklih let še vedno neuresničenih? Kako premagati sistemsko neodzivnost državnih organov in ali je epidemija prinesla tudi erozijo naših temeljnih svoboščin, bo v studiu Vala 202 pojasnil varuh človekovih pravic Peter Svetina.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Vroči novinci slovenske rock scene so na radijski strehi Koncerta doma odigrali šest skladb, danes vam ponujamo tri izmed teh.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Letos je pri avstrijski založbi Drava izšla prva nemška biografija o svetovni popotnici Almi M. Karlin z naslovom Alma M. Karlin - Mit Bubikopf und Schreibmaschine um die Welt. Knjiga, ki jo je v nemščini napisala prevajalka Jerneja Jezernik, se je uvrstila med 30 finalistov seznama Hotlist 2020 - najboljših 30 knjig neodvisnih nemških, avstrijskih in švicarskih založb.

Jerneja Jezernik, raziskovalka Almine zapuščine, je avtorica treh Alminih biografij, prevajalka 14 njenih del v slovenščino in ima največ objav, tudi mednarodnih, s to temo ter se z raziskovanjem dediščine Alme Karlin neodvisno ukvarja že več kot 25 let. O svetovni popotnici se je z njo pogovarjala Veronika Gnezda.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Polfinalni tekmi lige prvakov bosta v Lizboni izluščili finalista letošnjega specifičnega zaključka. Obe polfinalni tekmi bosta nemško francoski. Po prvi tudi s Kevinom Kamplom in pred večernim obračunom Bayerna in Lyona ponudimo zanimivosti v popoldanskih športnih minutah.

Festivala Reading in Leeds bi se v primeru izvedbe tudi letos simultano odvila na različnih lokacijah. Festival Reading velja za najstarejši festival s popularno glasbo na svetu, letos pa bi skupaj s festivalom Leeds gostil zasedbo Rage Against The Machine po več kot 10 letih koncertnega premora.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

V večeru na Valu 202 spremljamo tekmo slovenskih nogometnih prvakov v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Preskočil je osnovno in srednjo šolo kolesarstva in se iz nadarjenega smučarskega skakalca v nekaj letih prelevil v izjemnega kolesarja. Primož Roglič je eden športnih fenomenov. Nastopil je na petih tritedenskih dirkah in na prav vsaki zmagal v vsaj eni etapi. V šestih sezonah profesionalnega kolesarja se je prek novomeškega kluba zavihtel na vrh svetovne kolesarske lestvice. Osredotočenost in ciljna usmerjenost sta ga leta 2017 pripeljali tudi do prve slovenske etapne zmage na dirki po Franciji. Poskrbel je za slovensko kolesarsko evforijo, slovenske zastave so ga spremljale v Italiji in Franciji, ta hip je tudi eno najbolj vročih imen v svetu kolesarstva. Kako se je ekspresno znašel v vrhunskem kolesarstvu? Kaj so njegove vrline? Kako se je skupaj z njegovimi uspehi razvijalo njegovo nizozemsko moštvo in česa je še sposoben v nadaljevanju kariere? V pogovoru z Daretom Ruparjem in zgodbo iz leta 2017 vrtimo tokratno športno časovno kolo z najboljšim slovenskim kolesarjem.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov