Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 1. nov. 2020

Val 202 • Ned, 1. nov.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

06:02
Imported Break 06:02:00

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tri skladbe po vrsti z razlogom.

08:30
Novice

Kako glasbo in film povezuje in osmišlja pesnik Jurij Hudolin? Če je laž kralj je bila prva mladostna pesniška zbirka Jurija Hudolina, pesnika, pisatelja in kolumnista, ki v Filmogledu odgovarja na vprašanje Ali ste si zapomnili glasbo zaradi filma ali film zaradi glasbe?.
Jurij je poleg glasbe predan tudi filmski umetnosti. Napisal je petnajst scenarijev za dokumentarne filme, portreta Zlatka Zahoviča in makedonskega nogometaša Milka Djurovskega. Najbolj predan je prozi, saj je objavil osem romanov.

V dopoldanskem Navalu na šport bosta v ospredju formula 1 in kolesarska dirka po Španiji. Vozniki formule 1 so na Portugalskem, kolesarje pa na Vuelti čaka najzahtevnejši vzpon v letošnji sezoni.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

Ponekod mu rečejo tukla, tokc, tokovec ali kar mošt, v tujini pa je znan kot cider. Zapostavljeno pijačo, jabolčno vino, v pregovorno vinorodni deželi zdaj spet obujajo v Zgornjesavinjski dolini. Več o tokcu nam je povedal Jure Kolenc, lastnik kampa Menina v Rečici ob Savinji, ki pravi, da se k tej naravni pijači odlično poda tudi kostanj.
Kostanj je letos obrodil kot že dolgo ne. Tako tisti pravi ali domači kostanj, ki raste pretežno v gozdovih, kot divji, ki raste praktično le v urbanih okoljih, kot na primer v drevoredih, parkih, ulicah. Prvega uporabljamo v različnih oblikah za prehrano, drugi pa za uživanje za ljudi ni primeren, a je cenjen kot zdravilna rastlina. Kar niti ni tako presenetljivo, saj kostanja sploh nista v sorodu.

10:30
Novice

Čeprav diplomirani pravnik je profesionalno in znanstveno delo posvetil etnologiji in kulturni antropologiji. Več kot 20 let se je ukvarjal s preučevanjem življenja v ekstremnih razmerah, s koncentracijskimi taborišči. A teme raziskovanja doktorja Božidarja Jezernika so zelo raznovrstne. V knjigah, ki jih je napisal več kot dvajset, obravnava tako ljubljanske spomenike, junake v slovenski folklori, napisal je tudi knjigo o kavi, ki je na Kitajskem prejela nagrado za najboljšo knjigo o kavi na svetu v zadnjih dveh desetletjih. Blizu mu je razsvetljenska miselnost, da je znanje tisto, kar izboljša človeka, pomemben pa je tudi spomin: če nimamo spomina, ne vemo, kdo smo in od kod prihajamo, in če ne vemo tega, od kod prihajamo, ne moremo vedeti niti, kje smo, kaj šele, kam gremo. Je strasten zbiralec porcelana in keramike, še zlasti tiste, ki je nastala v Libojah, pa tudi razglednic, ki so povezane s temami, ki jih obravnava v svojem raziskovalnem delu.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

12:30
Novice

Praznično nedeljsko popoldne ponuja tudi pester športni utrip. Spremljali bomo dirki za svetovno prvenstvo motokrosistov in voznikov formule 1 ter se posvetili kolesarski dirki po Španiji, ki v 12. etapi ponuja najzahtevnejši vzpon v letošnji kolesarski sezoni. Ponudimo vpogled v nogometni vrvež, domači in mednarodni, in se posvetimo spremembam v ekipi ene najbolj nadarjenih slovenskih teniških igralk Kaje Juvan.

13:30
Novice

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

17:30
Novice

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

V večeru na Valu 202 pospremimo tekmo jadranske košarkarske lige med Olimpijo in Budučnostjo.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov