Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 2. mar. 2021

Val 202 • Tor, 2. mar.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Od astroturfinga do ocene na tripadvisorju. Prejšnji teden se je pokadil zanimiv digitalni spodrsljaj: političarka je na lastnem primeru pokazala, na kak način se ob pomoči digitalnih alter egov ustvarja javno mnenje. Toda to počnejo in počnemo vsi. Mnogi imamo dva ali več profilov, s katerimi se medsebojno promoviramo. To počnejo trgovci z digitalnimi ocenami, filmarji z IMDb, oštirji z googlovimi ocenami, woltovimi ocenami in tripadvisorjem, glasbeniki s kupovanjem ogledov na YT, politiki z digitalnimi armadami oboževalcev, ki jih v resnici ni.... Povejte, prosim, kje ste vi zasledili kaj podobnega? Koliko sploh date na digitalno javno mnenje? In kako - vedoč, da je manipulirano - pristopate do mnenj in ocen, ki jih naplavijo digitalije? Imate kake posebne kriterije?

08:30
Novice

Mihi brska po poljanah slovenske spletne inteligence in prebira modrosti anonimnežev. Tokrat se je forum vnel ob debati, kolikšna menjava spolnih partnerjev predstavlja optimalno razmerje med izkušnjami in obrabo.

Pestra ponudba zimskih športov ponuja znova program dveh svetovnih prvenstev. Deskarji se bodo na Rogli pomerili v paralelnem slalomu, na nordijskem svetovnem prvenstvu pa bo Anamarija Lampič po dveh bronastih kolajnah pomerila na 10 kilometrski preizkušnji v drsalni tehniki.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Tokrat o poslovni praksi portala mojeznanje.si. Več uporabnikov je preizkusilo njihovo 15-dnevno brezplačno preizkusno obdobje, ki so ga pozabili prekiniti. S tem so samodejno postali celoletni naročniki, kar jih je stalo skoraj 240 evrov. V podjetju pravijo, da so splošni pogoji jasni, uporabniki pa menijo, da gre za zavajajočo prakso spretnega skrivanja pogojev.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Tudi rabljena stanovanja v Ljubljani se hitro dražijo. V primerjavi z letom 2015 so cene v povprečju višje za 35-45%. Ponudba pa se je v epidemiji še skrčila. Kaj se dogaja na trgu nepremičnin – na nakupni in najemni strani? Kaj različne bivanjske razmere pomenijo za družbo in različne generacije? V vročem mikrofonu bomo gostili nepremičninsko posrednico Zarjo Mavec in sociologa Klemena Ploštajnerja.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:40
Šport

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Na Rogli se je končalo svetovno prvenstvo deskarjev na snegu, v Oberstdorfu pa prva končna odločitev drugega tedna nordijskega svetovnega prvenstva. Poleg odzivov s prizorišč se ogrejemo za večerno tekmo košarkarjev Olimpije v evropskem pokalu.

V oddaji Mini koncert bomo poslušali del koncertnega albuma Live North America, ki ga je leta 2016 izdal ameriški glasbenik Gary Clark Jr.

Na drugem samostojnem albumu Je kaj novega je glavno področje, s katerim se ukvarja kantavtor Jure Lesar, ljubezen. Prisluhnite mu v oddaji Na sceni ob 20.00. Uro kasneje bo z vami v Toplovodu Miha Šalehar.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Na drugem samostojnem albumu Je kaj novega je glavno področje, s katerim se ukvarja kantavtor Jure Lesar, ljubezen. Zanima ga odnos med moškim in žensko v vseh pojavnih fazah, ki so, vsaka zase, izredno pomembne za naše bitje in bivanje. Jedro sodelavcev je ostalo enako kot na prejšnjem albumu, tokrat so možje še globlje posegli v podajanje idej in not. Organskost zvokov je tako zagotovljena in je še kako primerna za trenutno stanje duha.

V košarkarskem evropskem pokalu bo Olimpija za potrditev napredovanja v četrtfinale gostila Bologno. Italijani v letošnji sezoni še niso izgubili tekme in so že med osmerico najboljših. Tekmo pospremimo v večeru na Valu 202.

Mihi vas izziva ob torkih zvečer, pokličite 01 475 2 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov