Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 16. apr. 2021

Val 202 • Pet, 16. apr.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Na Portugalskem se je začelo evropsko prvenstvo v judu tudi s slovenskimi kandidati za najvišja mesta. V dopoldanskem Navalu na šport se preselimo v Lizbono in se pred nadaljevanjem prvenstva posvetimo spremembam v mariborskem nogometnem klubu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V današnji oddaji o rekreaciji bomo nekoliko povečali zahtevnost, v primerjavi s prejšnjo oddajo. Jure je namreč odšel na izlet v hribe z avtorjema vodnika Z otroki v hribe Urško in Andrejem Stritarjem. Zaljubljenca v gore svojo strast zdaj v glavnem delita z vnuki, tokrat jo predstavita tudi nam. Nina pa je na krajši sprehod povabila našega najuspešnejšega himalajca Vikija Grošlja.

Medtem ko v številnih državah po svetu cepljenje proti covidu-19 že poteka, se v drugih še ni začelo, ne vedo niti, kako in kje bodo dobili cepivo. To velja predvsem za države tako imenovanega globalnega juga. So pa nekatere države, ki se želijo "znajti" po svoje, med njimi je Kuba.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se podajamo v razsežna prostranstva ruskih notranjih in zunanjih kriz. Z našo moskovsko dopisnico Vlasto Jeseničnik razmišljamo o ruski cepilni diplomaciji, počasnem cepljenju in nepopolnih podatkih o žrtvah epidemije na domačih tleh, o gladovni stavki opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega zaradi težkih razmer v zaporu ter o zbiranju več deset tisoč ruskih vojakov ob ukrajinski meji in grožnji novega krvavega konflikta. Obiščemo pa tudi zaledenelo površino, večjo od Slovenije.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Kaj priporoča Nejc Krevs, novinar, voditelj, esejist, ki je nedavno izdal knjižni prvenec Besedna artilerija?

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna: Glasovanje za Popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Tomaž Gerden.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Pred judoisti so uvodni boji za kolajne letošnjega evropskega prvenstva, košarkarji Krke so odigrali odločilno tekmo za obstanek v jadranski košarkarski ligi, v popoldanskih športnih minutah pa se preselimo še na tekmo domačega nogometnega prvenstva med Aluminijem in Mariborom.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

19:30
Popevka tedna

Dvojec Bas in Glas se vračata po daljšem premoru. S starim razgibanim besednjakom o družbeno-političnih in identitetnih vprašanjih ob spremljavi prenovljene zvočne podobe. Skladbo sta naslovila Črta, več pa Nejc in Jaša v pogovoru z Nejo Jerant.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Velikan umetelne elektronske muzike James Lavelle je med pandemičnim odmorom pridelal nov album. Projekt UNKLE se je pred tedni podvizal z naslovom Ronin I. Ta vsebuje remikse songov, ki jih v predalih pionirja žanra nikoli ne zmanjka. Lavelle trdi, da gre za novejše skladbe, toda njihovi kroji, čeprav nato remiksani, subjekta UNKLE ne oddaljujejo od zanj tako zelo značilnega zlitja big beata, trip-hopa in trancea, če pa ne tega, pa pač housa.

S še enim novim komadom nastopi Dwon iz Medvod. Edina do zdaj še ne spuščena po galerijskih kotih z albumom Theatrum podpre naznanitev, da Skova prihodnji teden svoj prvenec in obenem eno najboljših domačih hiphopovskih del premierno predstavi na velikem odru. Z novimi komadi nastopita tako Róisín Murphy kot tudi zadruga Brockhampton. V Galeriji že dolgo ni bilo londonskega super-sonično-ritmičnega-driblerja Bobbyja Tanka. Do zdaj.

Petkov večer na Valu 202 bodo tudi tokrat zaznamovale novosti iz sveta elektronske glasbe, na tujem bomo med drugimi slišali tudi nov singel nemškega ustvarjalca high-tech minimal elektronike Borisa Brejche, novo stvaritev t. i. kralja afterpartijev Solomuna, na domačem bomo predstavili VIP remiks novega singla slovenskega dvojca Bombyx Lori, v tokratnem podaljšku pa nas bo s polurnim miksom plesnih ritmov razvajal star znanec slovenskih klubskih odrov Silver J.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov