Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 23. jun. 2021

Val 202 • Sre, 23. jun.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

07:34
Kviz napovednik

Ob 8.00 vam na spletni strani val202.si zastavimo 5 vprašanj. O letu 1991. Od statističnih podatkov do popkulture. Tisti, ki bo najhitreje in najbolj pravilno odgovoril na največ vprašanj, si bo prislužil mesto v velikem finalu. Iz slušalke v slušalko z Andrejem in Mihijem ga čakajo 3 vprašanja, zmago in večno slavo prinašata dva pravilna odgovora.

08:30
Novice

Ko je praznik, je praznik za vse. Samo enkrat je 30-letnica naše države! Od 22. do 24. junija Miha in Andrej gostita Festival fejst domoljubnih pesmi. Vsako jutro z najbolj domoljubnim hišnim bendom ­– zakladnica pesmi, zapečenih v kolektivnem spominu slovenskega naroda sinov, hčera in širše. Nismo majhni, ker smo ponosni.

V dopoldanskem Navalu na šport se posvetimo odbojkarski ligi narodov in evropskmu prvenstvu v nogometu. Slovenski odbojkarji bodo zvečer odigrali še zadnjo tekmo predtekmovanja na poti do sklepnega turnirja, na evropskem prvenstvu v nogometu pa se je razpletlo predtekmovanje v skupini Češke, Hrvaške, Škotske in Anglije.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Že lani smo bili priča velikemu porastu obiskovalcev v slovenskih gorah, letos je stanje ob začetku poletne sezone podobno. V ta namen je Planinska zveza Slovenije prejšnji teden v planinskem domu v Kamniški Bistrici pripravila tiskovno konferenco, na kateri je predstavila nekaj napotkov, kako v trenutnih razmerah varno v gore, pa tudi o omejitvah v gorskih kočah, ki nas čakajo v prihajajočem poletju.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Osamosvojitev Slovenije je terjala veliko državljanskega poguma, ne samo odločevalcev. Kako je z aktivnim državljanstvom trideset let pozneje, zakaj se je vredno angažirati, kako v sramotilnem vzdušju družabnih omrežij pozitivno pomagati pri razvoju demokracije 21. stoletja?

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Borna Turner ni v sorodu s Tino je pa nov obraz na domači glasbeni sceni. Zgovorna 20-letnica je konec maja izdala svojo prvo skladbo z naslovom Vinilka – spoznajte jo v družbi Notic in Neje Jerant.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Vnovič se bomo sprehodili po najzanimevjših poteh s Spomenko Hribar, Katarino Rešek in z Dragom Ivanušo.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah se preselimo v Innsbruck, kjer je na generalki pred olimpijskimi igrami zbrana smetana svetovnega športnega plezanja. Tudi Janja Garnbret lovi olimpijsko formo. Odbojkarji se ogrevajo pred zadnjo tekmo predtekmovanja v ligi narodov, nogometaši pa zaokrožujejo skupinski del evropskega prvenstva.

Če je kdo poseben, potem je to H.E.R. Resnično redki so izvajalci, ki najbolj odmevno glasbeno nagrado grammy osvojijo dobri dve leti pred izdajo prvega albuma. Pevkino prvo delo, naslovljeno kar H.E.R. je bilo tiste kompilacijske vrste oziroma normirano kot mikstejp. Skoraj analogna je tudi pevkina pojavnost v naših valovskih režimi. Zanimivo, pred meseci ste H.E.R. s popevko Fight For You izbrali za našo popevko tedna. Pri tem ta uspešnica sploh ni zavedena na album Back of My Mind, pač pa je del glasbene porcije iz filma Judas And The Black Messiah.
H.E.R., s pravim imenom Gabriella Wilson, je kot veteranka, pa čeprav je še vedno novinka. Po tej Cederami slednje že ne bo držalo več. Je torej izjemna H.E.R. R&B pevka iz Kalifornije s svojim dolgopričakovanim velikim avtorskim zamahom dosegla visoka pričakovanja. Zagotovo jih je. In ne samo to. Artizem bodoče velikanke R&B-ja, torej njen izraz skupaj z njeno podobno je z novostjo Back of My Mind postal še bolj vpliven.

Slovenski odbojkarji v Rimminiju igrajo zadnjo tekmo predtekmovanja odbojkarske lige narodov. Tekmo z Bolgarijo pospremimo v večeru na Valu 202.

Večer na Valu 202 bo v znamenju odbojke. Najprej bomo pospremili zaključek zadnje tekme rednega dela lige narodov, ob 21.00 pa bodo o zadnjih uspehih reprezentance spregovorili predstavniki različnih generacij slovenske odbojke.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Slovenski odbojkarji v Rimminiju igrajo zadnjo tekmo predtekmovanja odbojkarske lige narodov. Tekmo z Bolgarijo pospremimo v večeru na Valu 202.

V tokratni športno pogovorni oddaji v središče postavljamo slovenske odbojkarje, ki so izjemno odigrali predtekmovanje v ligi narodov. Slovenija bo kot prva debitantka v tem tekmovanju, oziroma predhodnji svetovni ligi, zaigrala v polfinalu. Kako dojemajo slovenski uspeh različne generacije slovenske odbojke, izveste v večeru na Valu 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov