Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 3. jul. 2024

Val 202 • Sre, 3. jul.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Slovenski košarkarji so olimpijske kvalifikacije začeli proti reprezentanci Hrvaške. V Pireju se bodo jutri pomerili še z Novo Zelandijo, po kateri bodo sledili polfinalni tekmi in finale. Le zmagovalka turnirja se bo uvrstila na turnir v Parizu.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Kviz s pravilnimi odgovori, ki vam verjetno ne bodo prišli prav, razen ob sredah zjutraj.

08:30
Novice

Premeierno predvajanje nove slovenske glasbe.

Na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji so se končali dvoboji osmine finala. Turnir bo nadaljevala le še osmerica reprezentanc, v prvem četrtfinalu se bosta v petek pomerili Španija in gostiteljica prvenstva Nemčija. Slovenski košarkarji pa so v Grčiji olimpijski kvalifikacijski turnir začeli s tekmo proti Hrvaški. V Pireju bo naslednja nasprotnica Nova Zelandija.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

»Nič zato, če gre za le en dan, nekdo je nekaj podaril zato, da smo lahko en dan z otroki nekje na lepšem. In bodimo hvaležni za vsako minuto, ki jo lahko tam preživimo,« o možnosti, da v okviru akcije Čarobno poletje s svojima otrokoma odide na enodnevno doživetje, razmišlja samohranilka, ki zaradi skrajšanega delovnika in nizke plače z otrokoma komajda preživi mesec. Zato je pomoč akcij, ki jim lepšajo počitnice, sploh edina, ki jo imajo za preživljanje kakovostnih počitniških dni. Letovanja otrok, ki jih omogočajo različne humanitarne organizacije, so za otroke neprecenljiva izkušnja, a to niso doživetja, ki bi jih izkusili skupaj z družino. In čeprav je to morda le enodnevni izlet, obisk bazena, prireditve, ogled predstave, za družine pomeni več, kot bi si lahko predstavljali. To se je velikokrat pokazalo v akciji Čarobna zima, zato bo to poletje akcija dobila še poletno različico. S sredstvi, zbranimi za Čarobno poletje, bodo vsaj en brezskrbni dan doživetij lahko izkusile družine z vseh koncev Slovenije.

Mama z dvema otrokoma v finančni stiski,
Tina Lamovšek, koordinatorica projektov Botrstva

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Po podatkih Mednarodnega združenja estetskih kirurgov je bil lani najpogostejši kirurški poseg liposukcija, sledila sta ji povečanje dojk in operacija vek. Najpogostejša nekirurška posega sta bila uporaba botulin toksina oziroma botoksa in polnil s hialuronsko kislino. V Sloveniji registra estetskih posegov sicer nimamo, a tudi pri nas se vse več ljudi odloča za estetske posege različnih vrst. Kjer pa je povpraševanje, je tudi črni trg, predvsem na področju nekirurške estetike, torej vbrizgavanja hialuronskih polnil in botoksa. Kdo pri nas lahko izvaja tovrstne posege in kakšne so lahko posledice nestrokovno opravljenih, smo preverili v tokratnem Vročem mikrofonu.

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

V novi rubriki Glas mednarodne ulice sprašujemo tujce, kaj menijo o aktualnih družbenih polemikah. Prva epizoda je še posebej turistična: platforme za kratkoročno oddajanje nastanitev da ali ne? Kje prenočujejo ljubljanski turisti? Katere so prednosti in slabosti takega najema? Kako bi se znašli, če bi storitev prepovedali? In kakšne so izkušnje domačinov iz držav, kjer na ta način namestitve ni več mogoče najeti?

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Shasha Liao je v Slovenijo prišla pred osemnajstimi leti. Sem jo je pripeljala ljubezen na prvi pogled, kot rada poudari. V Ljubljani vodi turistično agencijo, dvakrat na leto obišče Kitajsko, kjer neznansko uživa v karaokah. Pravi, da če si v Sloveniji zaželi kitajsko hrano, mora v restavracijo poklicati kak dan prej, da ji pripravijo pravo kitajsko hrano, saj je ta po večini prilagojena okusu Evropejcev. Rodila se je v času politike enega otroka, zdaj pa pravi, da na Kitajskem rodnost upada, tudi poroke so vse redkejše, nepremičnine pa bistveno dražje kot tu. Ljubljana ji je všeč, ker je vse na dosegu roke, naš način življenja pa omogoča kakovostno druženje z otroki.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Peta etapa kolesarske dirke po Franciji ponuja novo priložnost za sprinterske specialiste. Ob razpletu etape v oddaji podrobneje še o zaključku hokejske lige NHL in sezoni slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, ki vso kariero igra za klub iz Los Angelesa.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V oddaji ponujamo najnovejši del nogometnega podkasta Žoga je okrogla, v kateri so valovski športni novinarji potegnili črto pod boje osmine finala evropskega prvenstva, na katerem ostaja le še osmerica ekip. Pot se je v Nemčiji končala tudi za slovensko reprezentanco, ki je na prvenstvu pustila dober vtis in bila proti Portugalski pred zgodovinskim uspehom, a premalo zbrana pri izvajanju 11-metrovk.

Izbrana nova dela rokovskih, metal in blues glasbenikov ter brskanje po arhivu albumov, ki so bili objavljeni pred desetletji. Zanimivi pogovori s tujimi in domačimi izvajalci, napovednik koncertnih dogodkov in še in še.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov