Koliko časa bo Etien Velikonja še nosil belo-modri dres? Foto: www.prvaliga.si
Koliko časa bo Etien Velikonja še nosil belo-modri dres? Foto: www.prvaliga.si
Etien Velikonja in Milan Osterc
Velikonja v napadu dobro sodeluje z Milanom Ostercem. Foto: MMC RTV SLO
Maja Bratkič in Etien Velikonja
Maja Bratkič je maja Etiena spremljala tudi v naši spletni klepetalnici. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek
Kakšno vlogo bo Velikonji prihodnjo sredo namenil Matjaž Kek? Foto: MMC RTV SLO
Gorica povozila Domžale

"Nisem bil nervozen. Vedel sem, da se mi bo enkrat odprlo, saj sem ves čas zelo dobro treniral. Dobra forma se je zdaj pokazala še na tekmi. Vesel sem, da se je to zgodilo. Zaradi poškodbe v Mariboru nisem igral, proti Olimpiji sem bil še na pol poškodovan, pa tudi vratar je bil dobro razpoložen, s petkovo predstavo pa sem zelo zadovoljen. Še bolj kot zaradi zadetkov zaradi svoje igre. Zadnje pol ure je bila tudi igra ekipe zelo dobra," nam je povedal lani najboljši strelec državnega prvenstva v nogometu, ki je v petek v Domžalah zabil prvi (67.) in zadnji gol (87.) ob visoki zmagi Hita Gorice s 4:1. Zadetka je posvetil mami, ki je prav na ta dan praznovala rojstni dan.

"Lahko popravimo prehod iz obrambe v napad"
Prejšnjo sezono je končal pri številki 17. Cilja, koliko bi jih rad dosegel letos, si ni zadal. Trudi se, da bi na vsaki tekmi zadel čim večkrat, vendar ne razmišlja o številkah. "Vem, da bom nagrajen z zadetki, če bom dobro igral," pomen dobre igre še enkrat poudarja Velikonja. Kaj pa ekipa, kje so njene rezerve? "Mislim, da lahko popravimo prehod iz obrambe v napad, ki ga moramo izvajati bolj hitro. To smo tudi počeli proti Domžalam v zadnje pol ure in smo bili zato uspešni."

Še enkrat se je pokazalo, da gostovanja v domžalskem športnem parku ustrezajo Novogoričanom, saj so tam obakrat slavili že lani. Velikonja meni, da je tako predvsem zato, ker se Domžale bolj odprejo, več prostora v napadu pa je voda na mlin udarnemu napadu vrtnic, ki ga 20-letni Velikonja tvori s 14 let starejšim Milanom Ostercem. Pred dobrima dvema tednoma je na prvi tekmi proti Lahtiju dobil udarec v kolk, naredil se mu je hematom in je s težavo tekel, a je zdaj spet vse v redu. Malce sicer še čuti bolečine, toda ta je minimalna.

O ponudbah ne rad govori
Trener Miran Srebrnič je pred tekmo proti Domžalam dejal, da so tudi vsi dogodki okrog morebitnega prestopa bržkone pustili kakšno manjšo posledico, da se Etien do petka ni vpisal med strelce. Se s to oceno strinja tudi sam? "Vsekakor je dogajanje malce vplivalo na mene, a poskušam vse izklopiti in sem osredotočen le na treninge in tekme. Zavedam se, da je najbolj pomembno, da sem pravi na tekmah, vse ostalo bo prišlo s tem," trezno razmišlja novogoriški napadalec, za katerega se je prejšnji mesec resno zanimal nemški prvoligaš Bochum, a je prestop naposled padel v vodo. "Ne pogovarjam se o teh stvareh. Nekaj ponudb je, a o tem ne bi rad govoril," odgovarja na vprašanje, ali se zanj še zanima kaj snubcev.

Stavkali niso
V zadnjih dneh se je veliko govorilo tudi o opozorilni 15-minutni stavki, ki naj bi jo nogometaši izvedli pred tekmami 3. kroga. Za to potezo so se na koncu odločili "le" v Kopru in Celju. Glede na neurejene razmere v Novi Gorici, kjer nekateri igralci niso pristali na znižanje pogodbenih zneskov, je marsikdo pričakoval, da bodo stavko podprli tudi v taboru vrtnic. "Nekaj se je govorilo o tem, a mi nismo stavkali. Na avtobusu na poti v Domžale smo glasovali o stavki. Izid je bil krepko na strani odgovora "ne". Tudi Domžalčani se niso odločili za stavko, zato se je tekma začela ob predvideni uri," zanimiv "referendum" pred petkovim srečanjem opisuje Velikonja.

"Vpoklic sem si zaslužil"
Danes je dočakal tudi prvi vpoklic v člansko reprezentanco. S selektorjem Matjažem Kekom se še ni slišal, a nad uvrstitvijo na seznam za kvalifikacijsko tekmo proti San Marinu prihodnji teden ni presenečen. "Vem, da sem si to zaslužil. Mislim, da bom dobil priložnost, da pokažem, da lahko igram tudi na tem nivoju, pa še tekmec je primeren. To je spodbuda za naprej, da ne bom popustil niti za milimeter," samozavestno razlaga mladenič, ki do zdaj o reprezentančnem vpoklicu ni razmišljal, a je vedel, da se bo ta slej ali prej zgodil. Bo pa zaradi nastopa za člane "prikrajšan" za torkovo srečanje na štiri oči z vse boljšim soigralcem iz Hita Gorice Goranom Galešićem v Velenju, kamor prihaja mlada reprezentanca Bosne in Hercegovine. Za izbrano vrsto do 21 let je Velikonja na 12 tekmah dosegel 7 golov.

Maja tretja na DP-ju
Ker je v Domžalah igral že v petek, je imel konec tedna kot nalašč dovolj časa tudi za podporo dekletu Maji Bratkič na državnem prvenstvu v atletiki v Mariboru. V troskoku je zasedla 3. mesto za Marijo Šestak in še eno "ženo nogometaša" Snežano Rodič. Z izidom 13,06 je sicer zaostala za 20 cm za svojim osebnim rekordom.

Gorica povozila Domžale