Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Medkrajevni linijski promet "Odpravljanje težav potnikov" prineslo nove težave – pristojni napovedujejo sprotno prilagajanje

Ob napovedih, da bodo spremembe medkrajevnih avtobusnih linij upoštevale vse dosedanje težave potnikov, v prvih dneh nekateri opozarjajo tudi na negativne posledice. Poleg tega brez kartice IJPP še vedno ni mogoč hiter nakup vozovnice po spletu.

58

Usklajevanje Na vrhu Nata Golob še ne bo podpisal varnostnega sporazuma z Ukrajino

Predsednik vlade Robert Golob na vrhu zveze Nato prihodnji teden v Washingtonu ne bo podpisal varnostnega sporazuma z Ukrajino, saj je ta še v usklajevanju na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve (MZEZ).

109

DZ Preiskovalna komisija o ukradenih novorojenčkih bo porodnišnice prosila za podatke

Preiskovalna komisija DZ-ja o odvzemih otrok, ki naj bi v porodnišnicah potekali od leta 1965, se je dogovorila, da od društva Izgubljeni otroci Slovenije in ministrstva za zdravje dobi podatke iz takratnih porodnišnic.

Slovenija Računsko sodišče je po reviziji šestih političnih strank mnenje s pridržkom podalo le za SDS

Računsko sodišče je v revizijah pravilnosti poslovanja šestih političnih strank izdalo pozitivno mnenje NSi-ju, Levici, SLS-u, SD-ju in Svobodi, SDS-u pa mnenje s pridržkom. Štiri stranke so se v letu 2022 skupno zadolžile za več kot dva milijona evrov.

34

Poplave Za rušenje v poplavah uničenih hiš in gradnjo nadomestnih vlada pooblastila družbo DSU

Vlada je v interventnem zakonu družbi DSU dala pooblastila tako za upravljanje uničenih hiš tistih, ki se bodo odločili za odškodnine, kot tistih, ki se bodo odločili za nadomestne gradnje.

2

Stavka na upravnih enotah bo prekinjena predvidoma v ponedeljek

Vladni predlog stavkovnega sporazuma je podprlo 40 upravnih enot. Podpis sporazuma bo v petek, prekinitev stavke pa predvidoma v ponedeljek.

18

Več novic iz Slovenije

Sodba, ki je Grahu Whatmoughu pritrjevala, da je bil z RTV-ja razrešen nezakonito, je razveljavljena

Višje delovno in socialno sodišče je razveljavilo razsodbo prvostopenjskega sodišča, ki je ugotovilo, da so Andreja Graha Whatmougha nezakonito razrešili z mesta v. d.-ja generalnega direktorja RTV Slovenija.

47

Dominika Švarc Pipan: Investicijska dokumentacija je bila nepopolno pripravljena in prirejena

Nekdanja pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan se strinja z ugotovitvami Računskega sodišča, da niso bile pravilno izpeljane vse faze postopka pred sklenitvijo pravnega posla, na kar je sicer tudi sama opozarjala.

309

Prvi poskus iskanja soglasja o uvedbi preferenčnega glasu na volitvah v državni zbor

Za spremembo volilnega sistema z uveljavitvijo preferenčnega glasu na volitvah v DZ je potrebna dvotretjinska večina v DZ-ju, ki je koalicija nima. NSi predlaga povečanje števila volilnih enot in izvoljenih poslancev. SDS predlogom nasprotuje.

41

NSi in SDS zahtevata presojo ustavnosti priznanja Palestine

Poslanci SDS-a in NSi-ja so na ustavno sodišče vložili zahtevo za oceno ustavnosti in zakonitosti sklepa o priznanju Palestine. Koaliciji očitajo, da je kršila ustavo in poslovnik DZ-ja. V Levici in Svobodi menijo, da so ravnali v skladu s poslovnikom.

116
Več

Lokalne novice

Gorenjska KGZS protestira proti prepovedi vožnje za traktorje na novi cesti Britof-Hotemaže

Prepoved vožnje s traktorji po novi cestni povezavi Britof-Hotemaže je nerazumna, so prepričani na Kmetijsko gozdarski zbornici. Na ministrstvo za infrastrukturo bodo zato poslali zahtevo, da se znaki za prepoved vožnje v naslednjem tednu odstranijo.

1

Gorenjska Pristojni prepovedali promet po nedokončani obvoznici v Železnikih, ki jo je občina odprla

Potem ko je Občina Železniki prejšnji konec sprostila promet po še nedokončani obvoznici, so pristojni cesto ponovno zaprli. Projekt nima ne komisijskega ne tehničnega pregleda kot tudi ne dovoljenja za predajo ceste v promet oziroma v uporabo.

5

Občina Brežice Policija je glede nasilja na OŠ Velika Dolina podala kazenski ovadbi zoper dva mladoletnika

Policija je v povezavi z nasiljem v OŠ Velika Dolina v občini Brežice na pristojno tožilstvo podala kazenski ovadbi zoper dva mladoletnika. Oba mlajša mladoletnika sta osumljena kaznivega dejanja nasilništva, eden pa še neupravičenega slikovnega snemanja.

Več

Izbor

Dan državnosti "Duh domoljubja še ni odšel iz Slovenije. Imamo samo eno domovino ... je raj na zemlji"

"Na svoji strani smo imeli slovenski narod, zato smo se čutili močne. Lahko bi rekel, da smo se čutili nepremagljive," je za MMC ob prazničnem dnevu državnosti dejal veteran osamosvojitvene vojne in doktor zgodovine Tomaž Teropšič.

248

Slovenske avtoceste Avtovlečne goljufije: voznikom v težavah ponudijo ugodno pomoč, nato izstavijo veliko višji račun

Pojavlja se vse več opozoril, da so predvsem tuji vozniki, ki zaradi okvare vozila obtičijo na slovenskih avtocestah, večkrat žrtve goljufij avtovlečnih služb, ki so pri njih pred pooblaščenimi izvajalci. AMZS, Dars in policija pozivajo k previdnosti.

159

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

212

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

76

Okrogla miza "Nasilje se je preselilo iz fizičnega v digitalni prostor"

Fizičnega nasilja med otroki in mladostniki je manj. Vse več pa je spletnega nasilja, ki se odvija v prostem času, ko so mladi doma, zato ga šole, čeprav se dogaja med njihovimi učenci, težko preprečujejo. Starši znake pri otrocih prepoznajo le izjemoma.

71

Prostovoljstvo Kralji ulice: "Prostovoljstvo našim uporabnikom osmisli življenje in jim pomaga najti pravo pot"

Prostovoljstvo pri Kraljih ulice je drugačno, kot ga poznamo v drugih organizacijah. Velikokrat so prostovoljci namreč tudi uporabniki dnevnega centra. Najbolj znan je časopis, ki ga prodajajo njihovi člani. Poleg tega je v društvu še veliko aktivnosti.

24

Slovenija Težave samozaposlenih: "Enakovreden član družbe sem postal šele s prvo redno zaposlitvijo"

V Sloveniji samozaposleni predstavljajo 10,8 odstotka delovnega prebivalstva, a jim ne pripadata dopust in bolniška. V večini primerov niso kreditno sposobni. Kadar gre za prikrita delovna razmerja, si jih ne upajo prijaviti.

217
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov