Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Svet

Kritične razmere Bosno in Hercegovino zajele silovite poplave. Umrlo najmanj 19 ljudi, številne pogrešajo.

Obilne padavine, ki so zajele Bosno in Hercegovino, so povzročile obsežne poplave in več zemeljskih plazov, v katerih je umrlo okoli 20 ljudi, več deset jih pogrešajo. Vlada entitete Federacije BiH-a je razglasila stanje naravne nesreče.

59

Slovenka v Libanonu "Trenutna situacija otrokom jemlje vero v človeštvo"

"Libanonsko zdravstvo je trpelo že pred stopnjevanjem nasilja. Več kot 20 odstotkov zdravnikov in drugega zdravstvenega osebja je državo zapustilo zaradi gospodarske krize. Od oktobra lani pa je še huje," razlaga Simona Mencinger, ki živi v Bejrutu.

25

Bližnji vzhod Bolnišnice v Libanonu začasno prekinile delo. Tarča izraelskih napadov naslednik Nasrale.

Izrael še naprej obstreljuje libanonsko prestolnico Bejrut, pri čemer je po navedbah tujih tiskovnih agencij odjeknilo več silovitih eksplozij tik ob mednarodnem letališču na jugu mesta. Cilj naj bi bila poslopja gibanja Hezbolah.

175

Bližnji vzhod Karmen W. Švegl v Bejrutu: Milijon in pol beguncev je veliko breme za Libanon.

Dopisnici RTV Slovenija Karmen Švegl se je po več poskusih po kopnem vendarle uspelo prebiti v oblegani Bejrut z evakuacijskim letalom. V mestu je, kot pravi, ogromno beguncev, vendar z novinarji ne želijo govoriti.

53

Evropa Avstrijski predsednik z vodjo svobodnjakov Kicklom na pogovorih o oblikovanju vlade

Avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen je z vodji strank začel pogovore o oblikovanju nove vlade po nedeljskih parlamentarnih volitvah. V svojem uradu na Dunaju je kot prvega sprejel zmagovalca volitev, vodjo svobodnjakov (FPÖ) Herberta Kickla.

13

Vojna v Ukrajini Zelenski se je srečal z vojaki, ki se borijo v Kursku: Ukrajinci so lahko močnejši od sovražnika

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je sporočil, da je obiskal Sumsko oblast ob meji z Rusijo in se srečal z vojaki, ki sodelujejo v ofenzivi v ruski obmejni Kurski oblasti.

117

Več novic iz sveta

Bližnji vzhod V Gazi ubitih 29 ljudi. Izrael na okupiranem Zahodnem bregu uporabil bojna letala.

V izraelskih vojaških napadih na območju Gaze je bilo v petek ubitih najmanj 29 Palestincev. Na jugu Izraela so se kot odgovor na raketno obstreljevanje iz Gaze oglasile sirene.

37

Zdravje Britanci razvijajo prvo cepivo za raka na jajčnikih, ki bi lahko "izkoreninilo" bolezen

Prvo cepivo proti raku na jajčnikih bi lahko to bolezen izkoreninilo, so sporočili znanstveniki z Univerze Oxford. Cepivo OvarianVax imunski sistem nauči prepoznavati in napadati raka na jajčnikih v zgodnji fazi.

20

Podkast Barbara Šurk: Nič ni še odločeno, daleč od tega

V 25 letih so se razredne razlike v ZDA še poglobile, bolj izrazito kot nekoč pa je, da so te razlike postale še bolj sprejemljive, je v podkastu dejala novinarka Barbara Šurk, ki je v ZDA študirala in je z njimi profesionalno povezana vso kariero.

67

Milanović ne podpira sodelovanja Hrvaške v Natovi misiji podpore Ukrajini

Ukrajinski predsednik se bo udeležil vrha Ukrajina-jugovzhodna Evropa, ki ga bo prihodnji teden v Dubrovniku gostila hrvaška vlada, ki pa ji gostoljubje kvari predsednik države Zoran Milanović.

22
Več

Evropska unija

Sodišče EU-ja: Spremembe spola in imena v eni od članic EU-ja druga članica ne sme zavrniti

Država članica EU-ja zakonite spremembe imena in spola v drugi članici ne sme zavrniti, je odločilo Sodišče EU-ja. Sodba temelji na primeru romunsko-britanskega državljana, ki mu je Romunija zavrnila spremembo rojstnega lista.

6

Evropska unija bo uvedla dodatne carine na kitajske električne avtomobile, Slovenija glasovala proti

Predlog Evropske komisije za uvedbo dodatnih carin na uvoz kitajskih električnih vozil je prejel zadostno podporo držav članic, so sporočili iz Bruslja, ki bo tako očitno uvedel carine v vrednosti od 7,8 do 35,3 odstotka.

232

Nemčija naj bi glasovala proti evropskim carinam na kitajska električna vozila

Nemčija naj bi v petek glasovala proti uvedbi carin Evropske unije na kitajska električna vozila, ki jo je predlagala Evropska komisija. Španija poziva h kompromisu s Kitajsko.

23

Odbor od Marte Kos in večine drugih kandidatov za komisarje zahteva dodatna pojasnila

Odbor Evropskega parlamenta za pravne zadeve (JURI) od 23 komisarskih kandidatov, vključno z Marto Kos, zahteva dodatna pojasnila v povezavi z njihovimi izjavami o interesih, ki jih je obravnaval dopoldne, poroča Politico.

58
Več

Izbor

Bližnji vzhod Libanon, nekdaj "bližnjevzhodna Švica", iz gospodarske in politične tone še v humanitarno krizo

Libanon je bil stoletja pomembno trgovsko središče na Bližnjem vzhodu, v 60. letih so v Bejrut na počitnice prihajali slavni in bogati. A stare slave ni več, v zadnjih letih državo pretresata gospodarska in politična kriza, zdaj pa še izraelski napadi.

90

Globus "Kickl najverjetneje ne bo novi avstrijski kancler, a se dogajajo tudi presenečenja"

Po avstrijskih parlamentarnih volitvah, na katerih je prepričljivo zmagala skrajno desna Avstrijska svobodnjaška stranka pod vodstvom Herberta Kickla, še ni jasno, komu bo avstrijski predsednik Van der Bellen najprej podelil mandat za sestavo vlade.

24

Bližnji vzhod Šterbenc: Izrael hoče sprovocirati Hezbolah, saj si želi širše vojne

Izrael je z ubojem vodje Hezbolaha Hasana Nasrale pokazal, da lahko dela, kar hoče, in si z zaostrovanjem razmer želi širše vojne, je dejal poznavalec Bližnjega vzhoda Primož Šterbenc.

38

Nahajališča litija v Srbiji "Očitno je, da bodo breme evropskega 'zelenega prehoda' nosili ljudje iz doline Jadar"

"Zgodba, da si želijo odprti dialog, ni resnična," o namerah srbske vlade in podjetja Rio Tinto, ki želita v Srbiji odpreti rudnik litija, pravi aktivistka Jelena Bunić iz gibanja Marš sa Drine, ki opozarja na vse večjo represijo srbskih oblasti.

79

FOCAC "Kitajska želi zgraditi zavezništvo z Afriko in skupaj z njo oblikovati mednarodno ureditev"

Letošnji kitajsko-afriški vrh, ki je v Pekingu potekal ta mesec, je pokazal, da si želi Kitajska še okrepiti odnose z afriškimi državami in skupaj z njimi vplivati na mednarodno ureditev, je dejal analitik Christian Geraud Neema.

211

Bližnji vzhod Izrael o sabotaži brezžičnih naprav še vedno molči. Načrt naj bi izdelala obveščevalna enota 8200.

Po navedbah izraelskih in zahodnih medijev naj bi pri načrtovanju operacije, v kateri so v pozivnike pripadnikov Hezbolaha namestili majhno količino razstreliva, sodelovale izraelska obveščevalna služba Mosad, izraelska vojska in obveščevalna enota 8200.

134

Ob 10. obletnici "Referendum za neodvisnost leta 2014 je bil neke vrste škotska politična pomlad"

Na referendumu o neodvisnosti 18. septembra leta 2014 so se Škoti odločili, da ostanejo pod okriljem Združenega kraljestva, a glasovanje je vseeno prebudilo njihovo politično zavest, ugotavlja Alenka Jelen z univerze v Stirlingu na Škotskem.

12
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov