Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Svet

ZDA Netanjahu ob aplavzu kongresnikov: "Svet je na razpotju. To je spopad med barbari in civilizacijo."

Ameriške kongresnike je ob stoječih ovacijah nagovoril izraelski premier Benjamin Netanjahu, ki so ga sicer pred stavbo kongresa pričakale množice protestnikov.

119

ZDA FBI: Pri napadu na Trumpa ostajajo "odprta vprašanja". Strelec brskal po spletu o atentatu na JFK-ja

Še vedno ostaja kar nekaj odprtih vprašanj glede poskusa atentata na Donalda Trumpa, kar je v pričanju pred kongresom priznal tudi direktor FBI-ja Christopher Wray.

51

Vojna v Ukrajini Ukrajina bo razvila rakete dolgega dosega. Moskovčanom 20.000 evrov za boj v Ukrajini.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je napovedal razvoj in gradnjo ukrajinskih raket dolgega dosega. Prebivalci Moskve, ki se prijavijo za boj v Ukrajini, pa bodo od mesta prejeli predujem 1,9 milijona rubljev (20.000 evrov).

182

ZDA 2024 Kamala Harris na prvem shodu napadla Donalda Trumpa: "ZDA se ne bodo vrnile v kaos"

Ameriška podpredsednica Kamala Harris je na svojem prvem volilnem shodu ostro napadla republikanskega kandidata Donalda Trumpa in novembrske volitve predstavila kot izbiro med nekdanjo tožilko in obsojenim zločincem.

140

Največja in najdražja preiskava do zdaj Nova Zelandija: Skoraj tretjina otrok v skrbništvu zlorabljenih

Prelomna preiskava je pokazala, da je bilo v zadnjih 70 letih na Novi Zelandiji tako v državnih kot v katoliških ustanovah zlorabljenih približno 200.000 otrok, mladih in ranljivih odraslih.

28

Evropa Ustavno sodišče BiH-a začasno razveljavilo volilni zakon Republike Srbske

Ustavno sodišče Bosne in Hercegovine je začasno razveljavilo volilni zakon, ki ga je aprila sprejel parlament entitete Republike Srbske.

2

Več novic iz sveta

Vojna v Ukrajini Vang Ji: Kitajska bo imela konstruktivno vlogo pri pogajanjih o miru v Ukrajini

Kitajski zunanji minister Vang Ji in njegov ukrajinski kolega Dmitro Kuleba sta se na srečanju na jugu Kitajske zavzela za mir v Ukrajini. Vang je ob tem dejal, da bo Peking še naprej igral konstruktivno vlogo pri morebitnih mirovnih pogovorih.

28

Vojna v Gazi V napadih na jugu Gaze ubitih 121 Palestincev. Prva zdravstvena evakuacija Palestincev v Španijo.

Iz Egipta so v Španijo v okviru prve zdravstvene evakuacije prepeljali 16 palestinskih otrok in njihovih družinskih članov. V Han Junisu je bilo ubitih 121 Palestincev, še na stotine pa ranjenih, odkar je Izrael v ponedeljek sprožil silovite napade.

12

Evropa Eksplozija avtomobila v Moskvi. Osumljenca aretirali v Turčiji.

V Turčiji so aretirali osumljenca, ki naj bi povzročil eksplozijo avtomobila na severu Moskve, v kateri sta bili ranjeni dve osebi.

4

Evropska komisija v EU-ju zaznala določene skrbi glede neodvisnosti pravosodja in javnih medijev

Evropska komisija je ob objavi petega letnega poročila o stanju vladavine prava ocenila, da je Unija pripravljena na izzive, vendar ugotavlja, da ostajajo določene sistemske skrbi na področju sodstva in v povezavi z neodvisnostjo javnih medijev.

10
Več

Evropska unija

Skrajna desnica ostala brez vodilnih položajev v odborih Evropskega parlamenta

Sredinske stranke so s t. i. sanitarnim kordonom preprečile članom skrajno desne skupine Domoljubi za Evropo, da bi zasedli katerega od vodilnih položajev v odborih Evropskega parlamenta. Med vodji odborov sicer ni tudi nobenega slovenskega evroposlanca.

127

Borrell: Avgustovsko zasedanje zunanjih ministrov ne bo potekalo v Budimpešti

Avgustovsko neformalno zasedanje zunanjih ministrov članic EU-ja bo v Bruslju, in ne v Budimpešti, je po rednem ministrskem zasedanju v belgijski prestolnici povedal visoki zunanjepolitični predstavnik Unije Josep Borrell.

109

Poklukar: Vračanje prebežnikov mora biti učinkovito in trajno

Vračanje prebežnikov mora biti učinkovito in trajno, je na neformalnem zasedanju Sveta EU-ja za pravosodje in notranje zadeve v Budimpešti dejal notranji minister Boštjan Poklukar.

15

Evropska unija odpravila vizume tudi za kosovske Srbe

Svet EU-ja je sprejel uredbo, s katero je odpravil vizume za vstop v Evropsko unijo za državljane Kosova s srbskimi potnimi listi. Brezvizumski režim bo tako veljal za celotno območje Zahodnega Balkana, so sporočili v Bruslju.

5
Več

Izbor

Afrika Bo Maroko postal most do evropskega in ameriškega trga za kitajske električne avtomobile?

Vodilni položaj Maroka v avtomobilski industriji Afrike želi skupaj z njegovimi trgovinskimi sporazumi z EU-jem in ZDA izkoristiti tudi Peking za prodajo kitajskih električnih avtomobilov in ključnih sestavnih delov evropskemu in ameriškemu trgu.

121

ZDA 2024 J. D. Vance: Še pred nekaj leti oster kritik Trumpa, zdaj njegov podpredsedniški kandidat

Pred osmimi leti, v času kampanje pred ameriškimi predsedniškimi volitvami 2016, je bil mladi senator iz Ohia J. D. Vance eden najostrejših kritikov Donalda Trumpa.

128

ZDA 2024 "Nobenega dvoma ni, da bodo Trumpovi strategi poskus atentata s pridom izkoristili"

Če so si v republikanskem taboru po strelskem napadu na Trumpa lahko oddahnili, pa se je zaskrbljenost povečala v demokratskem taboru, saj je poskus atentata spremenil predvolilno dinamiko, za MMC poudarja Edvard Žitnik, nekdanji dopisnik RTV SLO iz ZDA.

43

Med grškimi in turškimi interesi Ciper je razdeljen že 50 let. Kaj je rešitev – združitev otoka, dve državi ali kaj tretjega?

Pred 50 leti je grška vojaška hunta na Cipru izvedla državni udar in strmoglavila vlado takratnega predsednika republike. V odgovor je turška vojska zasedla severni del otoka. Ciper še danes ostaja razdeljen, rešitve pa ni na vidiku.

56

29 let od genocida v Srebrenici "Le soočenje s preteklostjo lahko omogoči začetek sprave"

"Politični predstavniki Srbije in Republike Srbske bi morali brez okolišenja in brezpogojno priznati to, da se je v Srebrenici zgodil genocid, in se družinam žrtev iskreno opravičiti," pravi Hasan Hasanović, kustos Spominskega centra Srebrenica.

75

Francoska čezmorska ozemlja Francija s spremembami zakona v Novi Kaledoniji obudila sanje o neodvisnosti

Francija je umaknila načrtovane spremembe volilne zakonodaje v Novi Kaledoniji, saj so na francoskem čezmorskem ozemlju izbruhnili nemiri. Kljub temu poteza ne bo rešila krize, saj temelji spora v nekdanji koloniji segajo desetletja v preteklost.

29

Globus Richard S. Slotkin: Ne morem reči, da smo se kaj naučili iz napak

"Ponovna izvolitev Donalda Trumpa na predsedniški položaj bi pomenila nepopravljivo škodo za nacionalne interese in državne institucije v ZDA," med drugim Slotkin zapiše v svoji zadnji knjigi Veliki nered – nacionalni mit in bitka za Ameriko.

54
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov