Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 10. nov. 2021

TV Slovenija 2 • Sre, 10. nov.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Az adás témája az ősz. A gyerekek szüretelnek és tököt magoznak, valamint szárított almát és őszi dekorációt készítenek.

Tema oddaje je jesen. Otroci bodo trgali grozdje in čistili buče, sušili jabolka in izdelali jesensko dekoracijo.

Ana Tavčar in Lorella Flego vas prebujata ob sredah. Čas bo za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, posvetili pa se bosta tudi psihološkim temam in modnim trendom.

Vrhunec 1. Mednarodnega simpozija o skladatelju Marjanu Kozini leta 2001 je bila uprizoritev koncertne izvedbe njegove operete Majda. Nov libreto je napisal dr. Igor Grdina, pod vodstvom dirigenta Zdravka Hribarja pa so jo izvedli Simfonični orkester glasbene šole Marjana Kozine in pevci: Marjetka Podgoršek Horžen, Ursula Langmayr, Irena Akweley Yebuah, Saša Ivaci, Robert Vrčon, Marjan Trček in Milivoj Juras.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
V središču Škofje Loke nas vsakič znova navdušijo srednjeveške stavbe, ki svojo obliko ohranjajo skoraj nespremenjeno že zadnjega pol tisočletja. Natančneje od leta 1511, ko je bil večji del mesta obnovljen po hudem požaru. V eni od teh 500-letnih »zrelih dam« na Spodnjem trgu ali Lontrgu, kot mu pravijo Ločani, je radijska in TV voditeljica Monika Tavčar s tenkočutnostjo in zvrhano mero potrpežljivosti uredila podstrešno stanovanje.
Stanovanje, staro 50 let na prvi pogled ni izražalo potenciala, ki ga je zaslutila arhitektka, avtorica prenove. Odpiranje prostorov, ukinjanje hodnikov in še marsikatera strokovna začimba so pripeljali do odličnega rezultata.
Pogosto so vrtovi jeseni že precej prazni in pusti, brez barv. Dobro zasnovani, strokovno načrtovani pa so lahko barviti in zanimivi prek celega leta. Tak vrt smo našli na Gorenjskem in se ga naužili z načrtovalko, ki mu je dala končno podobo.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
V Bernardino družbo prihaja Mitja Ferenc, pevec in vodja ansambla Prifarski muzukanti, ki za konec novembra pripravljajo tradicionalni koncert v Cankarjevem domu, tam bo tudi TV Slovenija. Bernarda gosti še igralko Tino Gorenjak in plesalca Arneja Ivkoviča, ki ju je v sodelovanju povezala gledališka komedija Večno samska.
Za Jožetovo komentatorsko omizje prihajata pevka Katarina Mala, ki se po nekaj letnem premoru vrača na glasbene odre, in komik ter psihoterapevt Nejc Šmit. V čarodejsko šolo Magic Aleksandra se je tokrat odpravila Katarina Mala, ki nastopa tudi na glasbenem odru, tam pa svojo novo pesem predstavljajo tudi Prifarski muzikanti.

Portret znamenitega arhitekta slovenske moderne arhitekture, prodornega in inovativnega avtorja, je tudi zgodba o usodi njegovih stavb.

Savin Sever (1927–2003) sodi med najpomembnejše slovenske arhitekte povojne generacije. Ustvarjal je v dobi, ko se je končal prvi val obnove porušene domovine in je bil čas za optimizem in razmišljanje o prihodnosti kulture bivanja. Načrtoval je objekte za vsakdanjo in splošno rabo: številne različice izjemno domišljene garažne hiše Triplex, garažno hišo na Ambroževem trgu, dve veleblagovnici, Astra in Merkur v Ljubljani, štiri tiskarne (Učne delavnice zavoda za gluho mladino, Tiskarna Mladinska knjiga, Tiskarna Jože Moškrič, Tiskarna Soča v Novi Gorici), Tehnični center AMZS v Ljubljani, vhodni objekt predora Karavanke in številne druge. Vsi ti objekti sodijo med vrhunce slovenske arhitekture. Poleg vrednotenja arhitekturnega opusa in analitične predstavitve procesov dela ter avtorjevih tehnoloških in konceptualnih inovacij se film ukvarja s perečim vprašanjem varovanja in revitalizacije modernistične arhitekture. Prav Severjeve Učne delavnice so boleč primer neustrezne zaščite. Ko je bila dejavnost v njih opuščena, so stavbo – kljub prizadevanju stroke – ob koncu tedna brez dovoljenja podrli, da bi na njenem mestu postavili trgovino. O bolečih vprašanjih valorizacije objektov sodobne slovenske moderne arhitekture v filmu spregovorijo številni na tem področju angažirani strokovnjaki.
Savin Sever je umrl kmalu po tistem, ko so podrli njegovo konstrukcijo za Gorenjski sejem v Kranju. Nekaj let zatem so podrli tudi Tiskarno Jože Moškrič. Namesto obeh izjemno fleksibilno načrtovanih in za trgovsko dejavnost zelo primernih objektov so postavili montažne uniformne trgovske centre Hofer, enake kot povsod po deželi. Slovensko arhitekturno dediščino so trgovske korporacije zravnale do tal. Podrli so tudi Stavbo tehničnih pregledov AMZS, Tehnični center AMZS pa je danes do neprepoznavnosti zakrit z oglasnimi panoji. Nekoliko bolje se godi Poslovno trgovskemu kompleksu Astra, ki je bil delno obnovljen, vendar so namesto nekoč odlične veleblagovnice v njem naključni najemniki, njihova dejavnost pa je prepuščena životarjenju. Ohranjena so tudi okna obeh stolpnic z inovativnim prezračevanjem, ki jih je Savin Sever načrtoval leto dni.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

V ciklu glasbenih oddaj Moj klasični hit boste lahko znane Slovence spoznali na prav poseben način, s klasično glasbo. Iz sveta medijsko najbolj prepoznavnih osebnosti se v drugi sezoni oddaj predstavijo štiri zanimive osebe različnih poklicev, ki spregovorijo o svojih najljubših klasičnih delih. To so Iztok Mlakar, Stanislav Zore, Marjan Batagelj in dr. Peter Čeferin. Ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore je ustvarjalcem oddaje zaupal svojo zanimivo glasbeno zgodbo. Idejna zasnova, scenarist in urednik oddaj Daniel Celarec, režiser Aleksander Šmuc, mojster montaže Andrej Modic, direktor fotografije Uroš Hočevar.

Kavalir z rožo Richarda Straussa je najpomembnejša opera Salzburškega festivala. Leta 1960 je v popolnoma novi salzburški veliki festivalski dvorani opero dirigiral legendarni Herbert von Karajan. Opera je bila posneta na 35-milimetrskem filmu, operna zvezda – sopranistka Elisabeth Schwarzkopf – pa je s to vlogo ustvarila največjo vlogo svojega življenja.

Po zadnjih podatkih Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) za september se je Slovenija s 3,9-odstotno brezposelnostjo uvrstila med gospodarsko in socialno najuspešnejše države sveta. Brezposelnost v Sloveniji se zmanjšuje že osmi mesec zapored. S pomanjkanjem delavcev se srečujejo v gradbeništvu, zdravstvu in gostinstvu. Kako se z iskanjem zaposlenih spopadajo v podjetjih in kako jim uspe obdržati dobre delavce? O tem v tokratni oddaji Moje mnenje, ki jo vodi Vida Petrovčič.

Noaha je v nekem članku več žensk obtožilo nadlegovanja in spolnih zlorab. Njegova družina je zgrožena in žalostna. Grozi mu tudi, da ne bodo izdali njegove knjige. Whitney je na letalu govorila z eno od njegovih žrtev zlorabe. Ko pomisli še na svojo slabo izkušnjo z njim, se postavi proti očetu. Njena mama, Noahova bivša žena, še vedno brani Noaha. Whitney znori tudi nad materjo in noče, da oče pride na njeno poroko. Noah gre iskat rojstni list. Helen pride za njim. Toda območje, kjer živi, zajame požar, zato se Helen odpelje, Noah pa noče oditi.

THE AFFAIR (V.) / ZDA / 2019
scenarij: Sarah Treem, Hagai Levi
režija: Colin Bucksey, Steve Fierberg, Toa Fraser, Eva Vives, Silas Howard
v glavnih vlogah: Dominic West, Maura Tierney, Julia Goldani Telles, Jadon Sand, Jake Siciliano, Abigail Dylan Harrison, Anna Paquin, Omar Mewally, Emily Browning, Sanaa Lathan, Kathleen Chalfant, John Doman, Claes Bang

»Moje stališče do filmske vzgoje je, da gledalec naredi film. Ne režiser. Režiser da samo osnovo, gradivo, gledalec pa naredi film.«

Portretni dokumentarni film režiserke Maje Weiss pripoveduje življenjsko zgodbo o filmski pedagoginji in publicistki Mirjani Borčič. Naracija nas popelje na začetek filmske vzgoje na Slovenskem in v čas, ko se je izoblikovalo gibanje za filmsko kulturo. Osnovno vprašanje, na katerega iščejo odgovor tako portretiranka, režiserka kot mnogi danes izpostavljeni slovenski filmski ustvarjalci je, kaj je bistvo vzgoje na tem področju in kako naj bo ta vzgoja zastavljena tudi v družbenem kontekstu. Hkrati se nam razkrivajo tudi mozaične slike o učnih pripomočkih, filmskih klubih, pomembnosti področne vzgoje pri otrocih s posebnimi potrebami pa tudi o tem, kako in zakaj je v Ljubljano prišel sloviti nemški filmski režiser Werner Herzog.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov