Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 17. maj. 2022

TV Slovenija 2 • Tor, 17. maj.

Ob torkih se z vami prebuja Mojca Mavec. Prva ura druženja prinaša pregled črne kronike z dr. Damijano Žišt, rubriko V središču z Moniko Tavčar in športne minute z Anžetom Bašljem. V jezikovnem kotičku se lotevamo slovničnih vprašanj in dilem, s tujci, ki živijo v Sloveniji, spoznavamo svet, s Špelo Močnik na terenu pa Slovenijo. Rubrika Moj RTV prinaša zanimive vsebine iz naše hiše, Kuharski ABC pa hitro in enostavno pripravo hrane. Oddajo ob torkih zaključujemo v družbi z znanimi družinami. Z nami so jutra lepša!

Bi namesto novega avtomobila kupili obnovljenega? Torej, rabljenega, ki pa ga je proizvajalec vzel nazaj in ga po tovarniških standardih popravil, da kljub nekajletni rabi deluje kot nov. Avto je zato nekoliko cenejši, a garancija je tovarniška. Blizu Pariza je Renault staro tovarno predelal ravno s takšnimi nameni in pravijo, da je potencial že zdaj velik, z naraščanjem cen avtomobilov pa se bo samo še večal.

Uro pred začetkom prenosa finalnega izbora v soboto, 14. maja, na TV SLO 1 si boste lahko ogledali posebno oddajo Vse o Evroviziji 2022. Gre za reportažo iz Torina, kjer bomo od blizu spremljali dogajanja dveh tednov vaj, generalk, prireditev, pogledali boste lahko tudi v zaodrje ter spremljali LPS na njihovih vajah. Spoznali boste tudi ustvarjalce letošnje Pesmi Evrovizije in ostale udeležence tekmovanja. Novinar reportaže je Janko Petrovec, dopisnik RTV Slovenija iz Italije, snemalec, montažer in režiser pa Niko Karo.

V velikem evrovizijskem finalu bo nastopilo 25 držav – dvajset najboljših iz dveh predizborov ter predstavniki ˝velike peterice˝ Italija (lanskoletna zmagovalka), Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija. Zmagovalno skladbo bodo izbrali gledalci prek telefonskega glasovanja in petčlanske strokovne žirije v vseh 40-ih državah udeleženkah. Točke glasovanja slovenske žirije bo v Torino sporočila Lorella Flego. Voditelji letošnje Pesmi Evrovizije so Laura Pausini, Alessandro Cattelan in Mika. Komentator prenosa je Andrej Hofer.

Ko Paul opravi izpit, si z Lucy olajšano padeta v objem. Toda Bela sumi, da se med njima nekaj plete in jima to tudi pove. Franzi z nelagodjem sprejme ponudbo za rešitev kmetije, a
pri tem ne sluti, da se Christoph dogovora ne namerava držati. Bo kmalu obžalovala svojo odločitev? Natascha si ne zna razložiti, zakaj je Michael tako razdražljiv. Ta šele po Fabienovem klicu sklene, da mora nekaj ukreniti. André draži Alfonsa glede njegove lončarske umetnine, Hildegard pa moža še naprej spodbuja, naj nadaljuje s svojim konjičkom.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Dolgo je veljalo, da so človekovi možgani poveljujoče središče celotnega telesa in da drugi organi le sledijo njihovim ukazom. A nova znanstvena dognanja kažejo, da je lahko tudi obratno in da naše telo deluje kot pravo družbeno omrežje. Med različnimi deli, sistemi in organi poteka nenehna in učinkovita izmenjava informacij. Organi komunicirajo med seboj in uravnavajo svoje delovanje tudi brez posredovanja možganov.

THE BODY, MIRACLES OF THE INNER SOCIAL NETWORKS / NOTRE CORPS, CE RÉSEAU SOCIAL / Francija, Japonska / 2020 / Režija: Pierre-Francois Gaudry

Uspešna 40-letna nemška zdravnica Rike je utelešenje evropskega oziroma zahodnjaškega modela sreče in uspeha: izobražena, samozavestna, odločena in predana svojemu poklicu. Vidimo lahko njeno vsakodnevno življenje, preden si izpolni dolgoletno željo o jadranju čez Atlantski ocean. Njen cilj je osamljen vulkanski otok Ascencion v južnem Atlantskem oceanu. Vendar je njene morske pustolovščine konec, ko po neurju med valovi naleti na poškodovano ribiško barko. V vodi je na stotine ljudi, ki bodo vsak čas utonili. Rike v skladu s pomorskim pravom pokliče na pomoč. Vendar njena prošnja ne naleti na hiter odziv in prisiljena je sprejeti usodno odločitev.

STYX / KOPRODUKCIJA / 2018
Režija: Wolfgang Fischer / Scenarij: Ika Künzel, Wolfgang Fischer / Igrajo: Susanne Wolff, Gedion Oduor Wekesa, Kelvin Mutuku Ndinda, Inga Birkenfeld, Alexander Beyer ...

Malo malo vode je najnovejša pesem mladega kantavtorja Marka Stankovića. V našem studiu jo je ob kitari zapel v slovenščini in srbščini. Marko osvaja s svojim razkošnim talentom in karizmo. Kako mu je glasba pomagala pri učenju slovenščine? V oddaji spoznajte tudi hrvaško pisateljico iz Osijeka Ivano Šojat ter Edina Behrića, vodjo programa reciklaže komunale na Vrhniki, ki je postala zgled ravnanja z odpadki za vso Slovenijo. Ne prezrite niti novega recitala iz Gorskega venca Petra Petrovića Njegoša.

Kar 80 odstotkov smrtnih kazni na svetu izrečejo na Kitajskem; tam na leto usmrtijo več tisoč ljudi. Vlada nikoli ne poskrbi za sirote usmrčenih, nedolžni otroci pa nosijo pečat obsodbe staršev. Stigma smrtne kazni se nato kot virus prenaša iz roda v rod. A neka ženska se je kljub temu sklenila boriti. Vodi devet sirotišnic za otroke obsojenih na smrt, ki jih po kitajskih zakonih ni mogoče posvojiti.

CHILDREN OF SHAME / CHINE, LES ENFANTS DE LA HONTE / Francija / 2014 / režija: Elodie Pakosz

V okviru Videonoči si boste lahko ogledali široko ponudbo slovenskih glasbenih videospotov vseh zvrsti. Z njimi noč ne bo tako dolga ...

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov