Foto:
Foto:

Adolf Hitler bo postal ena izmed okoli 70 voščenih lutk v novem muzeju Madame Tussaud, ki bo svoja vrata odprl 9. julija.

Z namenom, da ne bi dajali vtisa, da ga poveličujejo, so se snovalci muzeja odločili, da nacističnega diktatorja predstavijo kot "zlomljenega moža" v bunkerju, kjer je preživel svoje zadnje dneve in kjer si je 30. aprila 1945 vzel življenje, je za AFP pojasnila tiskovna predstavnica muzeja v središču Berlina,

"Ko smo pripravljali razstavo, smo na ulici izvedli anketo, v kateri smo spraševali prebivalce Berlina in turiste in dobili zelo jasen odgovor, da je Hitler med osebnostmi, ki si jih ljudje želijo videti," je pojasnila Ruossova in dodala, da ga je zaradi vloge, ki jo je imel, težko izključiti iz zgodovine.

Berlinski muzej Madame Tussaud je osmi na svetu in tretji v Evropi. Na ogled bodo postavili okoli 70 nemških osebnosti, med njimi Angelo Merkel, Steffi Graf, Marlene Dietrich in papeža Benedikta XVI. pa tudi nekatere tuje osebnosti kot so Elvis Presley, Leonardo di Caprio in Bono.