Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Odbojka Cretu zelo čustven ob zadnjem plesu nekaterih njegovih varovancev

"Lažje je, ko vidiš družino in vse navijače, ki so nas podpirali. Lažje, ko dobiš kakšno lepo sporočilo in ko vidiš, da ljudje cenijo trud. Hvaležen si. Počasi bo prišlo tudi zavedanje, da smo naredili nekaj velikega."

33

Namizni tenis Felix Lebrun dobil poslastico proti Jorgiću, Francozi izločili Slovence

Slovenski namiznoteniški igralci so izpadli v uvodnem krogu ekipnega tekmovanja na olimpijskih igrah v Parizu. Francija je bila boljša s 3:0. Najbližje točki je bil Darko Jorgić, ki se je odlično upiral Felixu Lebrunu.

58

NLB Skladi: Nič neobičajnega Nihanje na borzah naj bi trajalo od nekaj dni do nekaj tednov

Avgust se je za borze po svetu začel slabo. Upad na evropskih borzah je sicer manjši. Tudi Ljubljanska borza se ni izognila padcu, SBITOP je izgubil štiri odstotke. Iz NLB Skladov sporočajo, da tovrstni padci niso nič neobičajnega.

83

Združeno kraljestvo Starmer napovedal odločen odgovor na nasilje desničarskih skrajnežev

Britanski premier Keir Starmer je po kriznem sestanku zaradi nasilnih izgredov v preteklih dneh napovedal odločen odgovor na nasilje desničarskih skrajnežev in ustanovitev "stalne vojske specializiranih policistov".

111

Atletika Valarie Allman in Armand Duplantis ubranila zlato iz Tokia

Armand Duplantis je tudi na olimpijskih igrah v Parizu dokazal, da nima pravega tekmeca v skoku s palico. Šved je edini preskočil šest metrov in se veselil druga zaporedne olimpijske zlate medalje.

3
Mobile
Desktop

Novice

Vrhunski športniki "Vse življenje te nekdo treplja po rami in hvali, nato pa tega kar naenkrat ni več"

V Slovenski hiši v Parizu je OKS priredil druženje nekdanjih vrhunskih športnikov. Izkušnje pred in med športno kariero ter po njej so delili judoistka Urška Žolnir Jugovar, košarkar Goran Dragić, smučarka Tina Maze in kajakaš Andraž Vehovar.

13

Alkalizator Bia Separations razvila rešitev za razvoj genskih zdravil

Zaposleni v ajdovskem visokotehnološkem podjetju Bia Separations so razvili inovativno rešitev za razvoj genskih zdravil za zdravljenje redkih bolezni. Za inovacijo se zanimajo tudi največja svetovna farmacevtska podjetja.

8

Bližnji vzhod Iran: Pravico imamo disciplinirati sionistični režim. Blinken: Odziv Irana je neizogiben.

Iran si ne želi stopnjevati napetosti, a meni, da je kaznovanje Izraela nujno za preprečevanje nadaljnje nestabilnosti, je dejal predstavnik iranskega zunanjega ministrstva Naser Kanani. Dodal je, da ima Teheran pravico braniti svojo suverenost.

149

Šport

Po porazu odbojkarjev Zadnje dejanje neverjetne generacije pospremil cmok v grlu

Rana ura je bila slovenskih odbojkarjev grob. Izjemni Poljaki so s skoraj brezhibno igro končali njihove sanje o olimpijski medalji. Uničili so jih s servisi in z učinkovitim napadom. Alen Pajenk: "Takšnih Poljakov še nisem videl."

169

Atletika Kristjan Čeh v finale težje od pričakovanj; zvrhana mera sreče za Tino Šutej

Kristjan Čeh v kvalifikacijah meta diska na olimpijskih igrah v Parizu ni izpolnil norme (66 m), a se je uvrstil v finale s 64,80 metra. To je bil deveti izid kvalifikacij. Skozi šivankino uho se je v finale skoka s palico uvrstila Tina Šutej.

212

Formula kite Vodišek nezadovoljen s peto regato, po kateri je zdrsnil na drugo mesto

Slovenski adut za medaljo Toni Vodišek v disciplini jadranje na deski s padalom je po drugem dnevu, v katerem je potekala samo ena regata zaradi pomanjkanja vetra, drugi v skupnem seštevku.

63

Prva liga Olimpija – Nafta 1903 2:0 (Motika 57.)

3. krog Prve lige Telemach se končuje s tekmo med Olimpijo in Nafto. Ljubljančani, ki bodo v četrtek v Konferenčni ligi gostili moldavski Šerif, so do zdaj dvakrat zmagali, Lendavčani pa enkrat.

11

Gimnastika Biles padla z gredi in dvakrat prestopila na parterju

Gimnastična junakinja pariških iger Simone Biles je v finalu vaje na gredi padla z orodja in ostala brez medalje. Zmaga je odšla v Italijo. Poraz je Američanka doživela tudi na parterju, kjer jo je premagala Rebeca Andrade.

105
Oglasno sporočilo

Pripravljeni, da se spet zaljubite?

Morda prvi pogled res ne razkriva obsega in pomembnosti vseh izboljšav in sprememb, toda prenovljena Octavia četrte generacije je zdaj povsem fit za svoje novo življenjsko obdobje.

Kajak/Kanu Savšek ostal brez polfinala krosa, Noemie Fox po poteh slavne sestre

V četrtfinalu kajakaškega krosa je Benjamin Savšek v svoji skupini zasedel tretje mesto in ostal brez uvrstitve v polfinale, kamor sta napredovala dva najboljša. Olimpijska zmagovalca sta postala Novozelandec Finn Butcher in Avstralka Noemie Fox.

26
Več

Kultura

Intervju z Matejo Bizjak Petit "Francozi so zadnje leto v kulturi subvencionirali samo dogodke, ki se ukvarjajo s športom"

"30 let v Franciji je minilo kot tlesk s prsti," pravi Mateja Bizjak Petit – umetnica, pesnica, lutkarica in neutrudna povezovalka slovenskega in francoskega sveta.

Muzej na prostem Poklon velikemu Kolumbijcu: bohotne skulpture Fernanda Botera zasedle rimske ulice in trge

"Prepričana sem, da bi bil moj oče zelo ganjen, saj je bila Italija zanj vedno kot druga domovina," je dejala hči Fernanda Botera, saj se pokojnemu kolumbijskemu umetniku poklanjajo z začasno postavitvijo njegovih skulptur v središču Rima.

Filmski festival Med dobitniki letošnjih častnih src Sarajeva tudi ameriška ljubljenka Meg Ryan

Ameriška igralka Meg Ryan bo na 30. Sarajevskem filmskem festivalu prejela častno srce Sarajeva, ki ji ga bodo podelili kot priznanje za izjemen prispevek k filmski umetnosti. 62-letnica bo v na festivalu vodila tudi enega izmed mojstrskih tečajev.

2
Več

Zabava in slog

Reportaža iz Pariza Kako so olimpijske igre postale igre lakote

Pariz – kulinarična Meka. Olimpijska menza v Parizu – gastronomsko razočaranje. Premajhne porcije, pomanjkanje beljakovinske hrane in še bi lahko naštevali. Čeprav se organizatorji trudijo, da bi zajezili pomanjkanje, se težave nadaljujejo.

53

Film in TV Deadpool in Wolverine na poti do rekordnega zaslužka med superjunaškimi filmi

Film Deadpool in Wolverine je na ameriškem trgu po zaslužku prehitel svetopisemsko zgodbo Mela Gibsona iz leta 2004 Kristusov pasijon in postal najdobičkonosnejši film vseh časov z oznako R na domačem trgu.

10

Ture avanture Etna ponovno izbruhnila, nekaj poletov odpovedanih

Najdejavnejši ognjenik v Evropi je po julijskem izbruhu spet premešal štrene v letalskem prometu. Čeprav izbruh na večino poletov ni vplival, jih je bilo nekaj odpovedanih, na letališču Catania pa imajo tudi triurne zamude.

2

Zanimivosti Oče Guilherme z elektronsko glasbo cerkev približuje mladim

Portugalski duhovnik Guilherme Peixoto je prepričan, da njegova strast do elektronske glasbe lahko pomaga prenesti sporočilo Cerkve. Zelo priljubljeni didžej nastopa po evropskih klubih in festivalih, v svojo glasbo pa je vpeljal tudi pridige papežev.

2

Utrinki Snoop Dogg, najzvestejši ameriški olimpijski navijač

Ameriški reper Snoop Dogg je postal prava olimpijska senzacija. Svoji vlogi posebnega pariškega dopisnika za NBC je dodal tudi vlogo najbolj gorečega navijača. Številni menijo, da ravno on ključno prispeva k izjemni gledanosti olimpijskih iger v ZDA.

15
Oglasno sporočilo

Peugeot 3008 HIBRID: Po mestu brez hrupa in polovico poti na elektriko

Peugeot s hibridom 3008 združuje najboljše dveh svetov, majhno porabo goriva in zabavo v vožnji, hkrati pa ob majhni bateriji, inovativnem menjalniku in električnem motorju obljublja veliko vožnje na elektriko.

Napovedujemo Čas je za Punk Rock Holiday: eden izmed vrhuncev z Rise Against že prvi dan

Na sotočje Tolminke in Soče letos znova prihaja Punk Rock Holiday festival. Glasbeno dogajanje z ogrevalnimi nastopi se bo začelo že danes, sicer pa bo festival potekal do petka.

4
Več

Uredniški izbor

Reportaža z Ljubnega Nekaterim se je že uspelo vrniti v stari tir, druge še razjeda negotovost. "Vse poteka prepočasi."

Leto dni po katastrofalnih poplavah je v Savinjski dolini še videti posledice ujme, bregovi jasno pričajo o tem, po drugi strani pa se je znova mogoče peljati po cesti, ki jo je odneslo, postavljeni so novi pločniki in ograje, vrnili so se turisti.

54

Leto po poplavah Kje so odpadki iz lanskih poplav in kakšne so posledice za okolje?

Lanske poplave so za seboj pustile kar 41.652 ton odpadkov, od tega 2200 ton mulja, ki so ga odpeljali v Avstrijo. Zaradi poplavljenih površin so kmetje ostali brez pridelka, pospešila pa se je rast tujerodnih invazivnih rastlin.

20

Ustavila je ni niti domača zvezdnica Prva medalja za Slovenijo: Andreja Leški z iponom do olimpijskega zlata!

Slovenija se veseli prve kolajne na OI v Parizu, judoistka Andreja Leški je osvojila zlato! Veliko delo je opravila že v polfinalu, v finalu kategorije do 63 kilogramov pa je z iponom premagala Mehičanko Prisco Awiti Alcaraz.

628

Rio Tinto Srbija projekta izkopavanja litija v dolini Jadar nikoli ni zares opustila

Srbska vlada je kljub večletnim protestom in kritikam obudila projekt izkopavanja litija v dolini reke Jadar. Projekta pravzaprav nikoli ni zaprla v predal in ga je na pobudo evropske industrije skrivaj nadaljevala.

101
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

55

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov