Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Generalna skupščina ZN Golob v ZN-u pozval Izrael h koncu vojne, Netanjahu pa uporno: "Izrael bo zmagal"

Premier Robert Golob je med nastopom na splošni razpravi svetovnih voditeljev ob začetku 79. Generalne skupščine do zdaj najostreje obsodil Izrael zaradi vojne v Gazi in izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja pozval, naj vojno nemudoma konča.

37

Okolje Opozorilo Arsa za SZ države: Začasno zaprt most čez Sočo pri vasi Volarje

Reke so ponoči marsikje po državi močno narasle in še vedno naraščajo. Tolminka, Učja in Soča v zgornjem in srednjem toku se razlivajo. Velike pretoke imajo tudi Sava s pritoki na Gorenjskem in posamezne reke na Idrijskem, Savinjskem in v Podravju.

8

Bližnji vzhod Izrael ne popušča z napadi na Libanon. Več kot 30.000 Libanoncev zbežalo v Sirijo.

V izraelskih napadih na Libanon je bilo v četrtek ubitih najmanj 92 ljudi, od ponedeljka pa skupaj več kot 700. Glede pozivov k premirju je Izrael sporočil, da cenijo prizadevanja ZDA in se bodo o tem še naprej pogovarjali.

16

Črna kronika Na eni od ljubljanskih šol je policija ukrepala zaradi groženj z orožjem

Na eni od ljubljanskih osnovnih šol je v četrtek eden od učencev grozil, da bo danes v šolo prišel z orožjem, kar pa se ni zgodilo. Otrok pri sebi ni imel orožja, je ravnateljica šole pojasnila v dopisu staršem. Policija je pripravila prve ukrepe.

Film in TV Umrla je britanska igralka Maggie Smith

Umrla je Maggie Smith, legendarna britanska igralka, ki je svoj neizbrisni pečat pustila v franšizi filmov o Harryju Potterju, v zadnjem obdobju pa v seriji Downton Abbey. V svoji karieri je osvojila dva oskarja in številna druga priznanja.

14

Novice

Gospodarstvo Delodajalci zadovoljni s podaljšanjem poenostavljenega zaposlovanja tujcev

Delodajalci so zadovoljni s podaljšanjem poenostavljenega zaposlovanja tujcev do konca leta. Gre za pravi korak, saj je interventni zakon o ukrepih za optimizacijo določenih postopkov na upravnih enotah prinesel določene pozitivne premike v praksi.

Evropa Finska bo vzpostavila poveljstvo kopenskih sil Nata blizu ruske meje

Finska namerava novo poveljstvo kopenskih sil Nata v državi namestiti manj kot 200 kilometrov od meje z Rusijo, s čimer svoji vzhodni sosedi "pošilja sporočilo", je objavilo finsko obrambno ministrstvo.

17
Oglasno sporočilo

Kaj povezuje Borisa Beckerja in Ano Roš

Na konferenci Destinacija: Uspeh, ki jo je na Bledu organizirala skupina Vzajemci, so zbrani poslušalci imeli priložnost slišati izkušnje in lekcije številnih uglednih mednarodnih govornikov.

Šport

SP v kolesarstvu Niklas Behrens prvak med mlajšimi člani, Slovenci brez vidnih uvrstitev

Na svetovnem kolesarskem prvenstvu v Zürichu je na cestni dirki mlajših članov zlato medaljo osvojil Nemec Niklas Behrens, ki je po sprintu ugnal Slovaka Martina Svrčka. Slovenska trojica je hitro izpadla iz bojev za najvišja mesta.

56

Derrick Rose "Superjunak" iz Chicaga, ki je z 22 leti stopil ob bok Jordanu

"Prevelik, premočan, prehiter, predober," je po eni izmed sijajnih akcij Derricka Rosa, najmlajšega MVP-ja Lige NBA do zdaj, opisal komentator tekem Chicaga na ESPN-u Stacey King.

8

Tragedija v Zürichu Muriel Furrer podlegla hudim poškodbam glave

Mlada švicarska kolesarka Muriel Furrer ni preživela posledic hudega padca na četrtkovi cestni dirki mladink svetovnega prvenstva v Zürichu in je podlegla poškodbam glave.

89

Motokros Gajserjev edini cilj, da dobi vse tri vožnje

Sezona svetovnega prvenstva v motokrosu se bo končala v nedeljo v Cozarju v Španiji. Tim Gajser je po predzadnji dirki na Kitajskem izgubil vodstvo v seštevku elitnega razreda MXGP, za Jorgejem Pradom pa zaostaja sedem točk.

2

Kolesarstvo Evenepoel potrdil, da ostaja pri ekipi Soudal QuickStep

Remco Evenepoel bo tudi v naslednji sezoni dirkal za ekipo Soudal QuickStep. S tem je konec ugibanj, da naj bi se odlični belgijski kolesar preselil k Rogličevi ekipi Red Bull Bora Hansgrohe.

2
Oglasno sporočilo

Botrstvu namenili več kot milijon evrov

Sodelovanje Zveze Anita Ogulin & ZPM in HOFERja sega že v leto 2014. V tem času je HOFER skupaj s kupci programu Botrstvo v Sloveniji namenil več kot milijon evrov.

SP v kolesarstvu 2025 V Ruandi za naslov svetovnega prvaka skoraj 5500 višinskih metrov

Letošnja dirka na svetovnem prvenstvu v Zürichu bo s 274 km in 4470 višinskimi metri izjemno zahtevna, a prihodnje leto čaka kolesarje v Ruandi najtrši oreh v moderni zgodovini. Na 267 km bodo morali opraviti kar s 5475 višinskimi metri.

73
Več

Kultura

Cankarjev dom Iz sveta Cankarjevega doma je odstopil Aleš Čerin. Med razlogi tudi postopek izbire novega vodstva.

Iz sveta Cankarjevega doma je odstopil Aleš Čerin, med razlogi pa navedel tudi postopek izbire novega vodstva CD-ja, prav tako, da so odločitve sveta in strokovnega sveta CD po njegovem mnenju bolj za okras.

10

Glasba The Cure po 16 letih napovedali nov album. Za naslovnico so izbrali kip Janeza Pirnata.

Kultna britanska skupina The Cure je po 16 letih izdala nov singel Alone, ki ga spremlja video z vrtečim se kipom priznanega slovenskega kiparja Janeza Pirnata iz leta 1975.

24

Intervju "Če si Albanija – ali pa Slovenija – bo vedno kdo skušal povedati tvojo zgodbo namesto tebe"

"Komunizem je prenehal obstajati ne samo kot ideal ali sistem vladavine, ampak kot miselna kategorija," se obdobja v začetku devetdesetih spominja albanska pisateljica Lea Ypi. V romanu Svobodna popiše razpad "zadnje stalinistične izpostave v Evropi".

46
Več

Zabava in slog

Lepota bivanja Hollywood ima pločnik slavnih, Stara Fužina pa odtise krave Tamajhne

Nihče ne ve, zakaj je na vrhu hriba v Stari Fužini 16-metrska luknja, očitno vodnjak, ki so mu zdaj postavili znamenje s čisto pravimi odtisi krave Tamajhne. Zasnovi arhitekturnega biroja Ofis se je s svetlobno instalacijo pridružil tudi Tilen Sepič.

8

Turizem in mir Han ob svetovnem dnevu turizma: "Ima pomembno vlogo pri krepitvi razumevanja med narodi"

Turizem predstavlja eno najmočnejših orodij za krepitev medsebojnega razumevanja in povezovanja med narodi in kulturami, je v poslanici ob današnjem svetovnem dnevu turizma poudaril minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.

3

Znani Naomi Campbell za pet let prepovedali zastopanje dobrodelnih organizacij

Pristojni nadzorni organ je našel dokaze o finančnih nepravilnostih v dobrodelni organizaciji Fashion for Relief, ki jo je Naomi Campbell zastopala več kot deset let. Britanska manekenka posledično pet let ne sme zastopati humanitarnih organizacij.

3

Urejanje Cesta čez Vršič bo v prvi polovici oktobra občasno popolnoma zaprta

Zaradi obnove regionalne ceste in ureditev parkirišč bo cesta čez prelaz Vršič od 1. do 11. oktobra vsak dan, z izjemo koncev tedna, popolnoma zaprta med 7.30 in 17. uro. Zunaj tega časovnega obdobja bo vzpostavljena polovična zapora ceste.

4

Rogaška Slatina Obisk razglednega stolpa Kristal presegel vsa pričakovanja

Čeprav so načrtovali, da bo stolp Kristal v Rogaški Slatini v prvih sedmih mesecih obratovanja obiskalo 35.000 ljudi, so to številko dosegli že avgusta. V štirih mesecih od odprtja se je na najvišjo stavbo v Sloveniji povzpelo več kot 40.000 obiskovalcev.

18
Oglasno sporočilo

Admixer Media postal uradni zastopnik za medijski zakup Google Ads v Sloveniji

Google je imenoval Admixer Media, del podjetja Admixer Advertising, za uradnega zastopnika za medijski zakup Google Ads v Sloveniji.

Prekmurje Nov plavajoči mlin na Muri znova vabi na otok ljubezni v Ižakovcih

Na otoku ljubezni v Ižakovcih uspešno prehajajo v zadnjo fazo projekta oživitve kulturne dediščine, v katerem osrednjo pozornost namenjajo ponovni postavitvi plavajočega mlina na Muri.

2
Več

Uredniški izbor

Zdravje Steroidi v rekreativnem športu: "Vsak pozna nekoga, ki jih prodaja"

"Uporaba steroidov je veliko pogostejša, kot bi si mislili," pove osebni trener Blaž Radonjić. Čeprav so anabolični steroidi v Sloveniji prepovedani, so, kot smo izvedeli, na črnem trgu lahko dostopni, po njih posegajo že srednješolci.

55

Stanovanjska problematika Vse slabše stanje na najemnem trgu: s povprečno plačo najem "povprečnega" stanovanja ni vzdržen

Ob vse dražjih nepremičninah številnim ostane na voljo le najem. A vse višje so tudi najemnine. Človek s povprečno plačo mora tako za najem standardnega enosobnega stanovanja odšteti več kot polovico svojih prihodkov – če za najem sploh dobi priložnost.

265

Raziskava 84 odstotkov ukrajinskih beguncev si želi ostati v Sloveniji. Zaposlenih je precej malo.

Večina ukrajinskih beguncev v Sloveniji živi že dalj časa, več kot 80 odstotkov si jih želi tu tudi ostati. Počutijo se varno, hujših sovražnosti ne občutijo. Več kot tretjina je otrok, ki so vključeni v slovenske šole, slabša je zaposlenost odraslih.

45

Poskusi na živalih V Sloveniji se zmanjšuje število poskusov na živalih. Kaj to pomeni v praksi?

Kot kažejo evropska poročila, je Slovenija med državami, kjer opravijo najmanj poskusov na živalih. Zaradi (pre)majhnega števila poskusov nastajajo t. i. "presežki" živali, ki jih usmrtijo. Kakšni so torej postopki in prakse pri nas?

23
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov