Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zdravje Brecelj: Ne vem, ali imamo res pomanjkanje zdravnikov

Strateški svet za zdravstvo je pripravil številne predloge, naloga politike pa je, da jih udejanji, pravi njegov vodja Erik Brecelj, ki sicer meni, da bo večina predlogov ostala neuresničena. Zelo si želi sprejetja zakona o kakovosti v zdravstvu.

ZDA 2024 Biden zatrdil, da bi o kandidaturi premislil, če bi imel zdravstvene težave

Ameriški predsednik Joseph Biden je zatrdil, da bi premislil o svoji odločitvi za ponovno kandidaturo na prihajajočih predsedniških volitvah, če bi mu zdravniki povedali, da ima zdravstvene težave.

Župan: Nasilje nima mesta pri nas Poklukar: Romska problematika ni tematika, ki se da rešiti čez noč

Prebivalci Škocjana že dalj časa opozarjajo, da se zaradi naraščajočih nasilja in kriminala nekaterih Romov ne počutijo varne. Občino je obiskal minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in obljubil ukrepanje.

39

Pretegovanje nog Tadej še sam ne ve, zakaj je napadel, Remco vesel napada, Jonas pa omejene izgube

Na olajšanje ubežnikov je vodilna trojica dopustila beg, nato je dolgo kazalo na premirje med kapetani. A zatem je Tadej Pogačar pretegnil noge, ob koncu je skočil še Remco Evenepoel in Jonas Vingegaard je s pomočjo ekipe omejeval škodo.

35

Prvič v zgodovini Alpski kozorogi Perun, Maja, Vesna, Živa in Zarja iz ZOO Ljubljana preseljeni v avstrijske gore

Iz ljubljanskega živalskega vrta so sporočili, da so prvič v zgodovini izpustili potomce svojih živali v naravo. Pet alpskih kozorogov, ki so doslej živeli pri njih, je novo življenjsko okolje dobilo v Visokih Turah v Avstriji.

5
Mobile
Desktop

Novice

Vojna v Gazi Izraelske sile napadle osrednjo Gazo. Izrael je iz zaporov izpustil 16 talcev.

Izraelske sile so napadle osrednji del Gaze in s tanki napredovale proti Rafi na jugu. Izrael je iz zaporov izpustil 16 palestinskih talcev iz Gaze. Organizacija Human Rights Watch je izdala poročilo, v katerem Hamas obtožuje vojnih zločinov.

Evropa Pokojni francoski katoliški duhovnik abbe Pierre obtožen spolnih napadov

Pokojnega francoskega katoliškega duhovnika abbeja Pierra, ki je življenje posvetil brezdomcem in revnim, je več žensk obtožilo spolnih napadov. Storil naj bi jih med koncem sedemdesetih let prejšnjega stoletja in letom 2005.

2

Slovenija Ministrstvo za delo namerava uvesti obvezne poletne ohlajevalnice za gradbene delavce

Predlagamo, da se na začasnih in premičnih gradbiščih poleti uvedejo ohlajevalni prostori in da so delavcem na voljo tudi brezplačni brezalkoholni napitki, je dejal minister za delo Luka Mesec.

125

Šport

17. etapa Carapazu etapa, Evenepoel pridobil 12 sekund, Pogačar pa dve proti Vingegaardu

17. etapa Dirke po Franciji je le osrečila ubežnike. Olimpijski prvak Richard Carapaz je dopolnil zbirko etapnih zmag na vseh treh tritedenskih dirkah. Pogačar je napadel, a največ dobička je ustvaril Evenepoel, ki je izkoristil manjšo krizo Vingegaarda.

335

Liga prvakov Prihodnjo sredo v Celju gostuje Slovan Bratislava

Slovaški prvak je tudi na drugi tekmi 1. predkroga Lige prvakov premagal prvaka Severne Makedonije. Slovan Bratislava je tako postal tekmec Celja v 2. predkrogu. Prvaki Slovenije bodo prvo tekmo dvoboja gostili prihodnjo sredo.

12

Odbojka Zadnje priprave na OI. "Forma raste, ves čas jo skušamo stopnjevati"

Slovenski odbojkarji bodo na olimpijske igre v Parizu odpotovali čez teden dni. Pred tem jih čakajo še zadnji treningi in s tem tudi priložnost za zadnje uigravanje in izboljšave.

Rokomet Slovenke izgubile zadnjo pripravljalno tekmo pred OI

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na Kodeljevem na zadnji pripravljalni tekmi pred olimpijskimi igrami izgubila proti Braziliji z 29:23. To je bil zadnji preizkus slovenske ženske reprezentance pred prvim nastopom na OI.

4

Kolesarstvo Nastop Rogliča na Dirki po Španiji pod vprašajem

Ali bo Primož Roglič nastopil na Dirki po Španiji, bo znano po koncu Dirke po Franciji, je dejal športni direktor kolesarske ekipe Red Bull BORA Hansgrohe Rolf Aldag.

119
Oglasno sporočilo

Menjava generacij

Nova generacija modela Kodiaq je nasledila priljubljenega Škodinega »velikega medveda«, ki si je od leta 2016 prislužil več kot štirideset mednarodnih nagrad, zgovorne pa so tudi rekordne prodajne številke. Bo najnovejša generacija presegla staro?

Noč zmaja "Gogi je ambasador delovanja v športu, dobrodelnosti in povezovanja"

"To bo dogodek, kjer ne bo manjkalo solz in iskrenega veselja za dober namen," o poslovilni tekmi, na kateri se bo Goran Dragić poslovil od košarkarskih parketov, pravi organizator dogodka Matej Avanzo.

3
Več

Kultura

Filmska recenzija Pelji me na luno

V času vseprisotnih, iz dneva v dan bolj bizarnih teorij zarote se je skoraj nostalgično včasih spomniti zimzelenih klasik, na primer ideje, da Neil Armstrong in Buzz Aldrin leta 1969 v resnici nista stopila na površje lune.

Najboljše serije Nominacije za emmyje: The Bear podrl rekord med komedijami, največ nominacij pa za Šoguna

Stavek "Ja, šef" je zdaj del televizijske zgodovine. Druga sezona serije The Bear, ki popisuje visokostresno življenje v visoki kulinariki, je s 23 nominacijami za emmyje dosegla rekord za največkrat nominirano serijo v kategoriji komedij.

18

Generation Kill Umrl je Evan Wright, ki je dokumentiral "odvečno generacijo" marincev v Iraku

Umrl je večkrat nagrajeni novinar Evan Wright. Svojo uspešnico Rojeni za ubijanje (Generation Kill), v kateri je popisal izkušnjo invazije v Iraku, ki jo je doživel v vrstah ameriških marincev, je pomagal prirediti v istoimensko miniserijo za HBO.

Več

Zabava in slog

Evrovizija Nemec napoveduje razpravo "o odgovornosti EBU-ja pri sprejemanju političnih odločitev" v Bruslju

Evroposlanec Matjaž Nemec, ki je bil tik pred iztekom svojega prejšnjega mandata med podpisniki poziva Evropski radiodifuzni zvezi, naj izraelski predstavnici ne dovoli nastopiti na letošnjem tekmovanju, se je v Bruslju srečal s predstavniki EBU-ja.

17

Ture avanture Potniki Jadrolinije naj opozorijo na svoja električna vozila

Lastniki vozil z električnim pogonom naj ob nakupu vozovnice za trajekt Jadrolinije opozorijo na to, da imajo električno vozilo, priporočajo pri največjem hrvaškem ponudniku ladijskih prevozov. Gre za del standardnih postopkov v primeru vseh vrst požarov.

6

Kraljeve koze Redka pasma koz okronana s kraljevim nazivom

Na otoku Guernsey v Rokavskem prelivu že dve stoletji živi posebna pasma koz molznic, znana kot golden guernsey. Ime redke pasme, ki velja za ogroženo, bo od zdaj spremljal tudi kraljevi naziv Royal – to čast jim je podelil kar kralj Karel III.

4

Najbolj vroče ure dneva Zaradi previsokih temperatur atenska Akropola spet zaprla vrata

Najbolj obiskano turistično znamenitost v Grčiji, atensko Akropolo, so zaradi visoke temperature danes – napovedujejo več kot 43 stopinj Celzija – med poldnevom in 17. uro zaprli za obiskovalce.

2

Skrbi odveč Da bi dokazala čistost Sene, je vanjo skočila tudi županja Pariza

Da je reka Sena dovolj čista, da bodo v njej med olimpijskimi igrami v Parizu tudi tekme, je s skokom v vodo želela dokazati že francoska ministrica za šport. Zdaj sta v njej zaplavala še županja Pariza in vodja organizacijskega komiteja iger.

27
Oglasno sporočilo

Citroënova nova generacija lahkih gospodarskih vozil: Berlingo Van, Jumpy in Jumper

Citroën predstavlja novo generacijo lahkih gospodarskih vozil: Berlingo Van, Jumpy in Jumper.

Avtomobilnost Vsestranski družinski športni terenec

Honda CR-V je všečen družinski športni terenec, ki želi ponuditi vsega po malo več. Je tudi udoben in na račun hibridnega pogonskega sklopa hkrati dinamičen in varčen avtomobil.

5
Več

Uredniški izbor

Republikanska konvencija Trump uradno predsedniški kandidat republikancev. Za podpredsednika izbral J. D. Vancea.

V Milwaukeeju v ameriški zvezni državi Wisconsin so na republikanski nacionalni konvenciji za predsedniškega kandidata potrdili Donalda Trumpa. Ta je medtem za podpredsedniškega kandidata izbral senatorja iz Ohia J. D. Vancea.

148

Okolje Življenje po "koncu sveta": Ni dovolj bakra, da bi lahko vsi imeli električni avtomobil

"Amerika je, medtem ko Joe Biden govori, da potrebujemo zeleni prehod, največji izvoznik fosilnih goriv na planetu," je dejal profesor James Meadway, ki je opozoril, da ZDA in Kitajska v nasprotju z EU-jem nimata zadržkov pri kurjenju fosilnih goriv.

170

ZDA 2024 "Nobenega dvoma ni, da bodo Trumpovi strategi poskus atentata s pridom izkoristili"

Če so si v republikanskem taboru po strelskem napadu na Trumpa lahko oddahnili, pa se je zaskrbljenost povečala v demokratskem taboru, saj je poskus atentata spremenil predvolilno dinamiko, za MMC poudarja Edvard Žitnik, nekdanji dopisnik RTV SLO iz ZDA.

42

29 let od genocida v Srebrenici "Le soočenje s preteklostjo lahko omogoči začetek sprave"

"Politični predstavniki Srbije in Republike Srbske bi morali brez okolišenja in brezpogojno priznati to, da se je v Srebrenici zgodil genocid, in se družinam žrtev iskreno opravičiti," pravi Hasan Hasanović, kustos Spominskega centra Srebrenica.

75
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72

Slavko Jerič Izpad boli, a nogometaši so postavili dobre temelje za nadaljevanje zgodbe

Bile so sanje, bile so res lepe sanje, iz katerih nas je prebudil portugalski vratar Diogo Costa, ki je ukrotil vse tri slovenske enajstmetrovke. A po prespani noči gre potegniti veliko pozitivnega, ki obeta nadaljevanje slovenske nogometne zgodbe.

91
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov