Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija Vlada na dopisni seji potrdila predlog davčnih sprememb

Ministri so na dopisni seji vlade potrdili sveženj davčnih ukrepov, so sporočili z urada vlade za komuniciranje. Sprememb socialni partnerji niso obravnavali, saj je bila seja Ekonomsko-socialnega sveta preklicana.

59

Črna kronika Policija: Ob združitvi bank Nova KBM in SKB poskusi goljufij. Banka miri: Zlorab nismo zaznali.

Policija svari, da so številni komitenti tarče poskusov spletnih goljufij, pri katerih so goljufi izkoristili združitev bank Nova KBM in SKB v banko OTP. Goljufi poskušajo podatke od komitentov izvabiti po telefonu ali z lažno spletno povezavo.

36

Vojna v Ukrajini EU ukrajinskih vojakov ne bo uril na ozemlju Ukrajine. V Harkovu in Sumiju ubitih osem ljudi.

Obrambni ministri članic EU-ja so se na neformalnem zasedanju v Bruslju v okviru razprave o nadaljevanju evropske misije urjenja ukrajinskih vojakov dogovorili, da bo urjenje potekalo čim bližje Ukrajini, ne pa tudi na njenem ozemlju.

157

Nani je zlat! Franček Gorazd Tiršek prvič do naslova paraolimpijskega prvaka

Ne le to, da je Franček Gorazd Tiršek nadaljeval tradicijo osvajanja medalj na paraolimpijskih igrah, tokrat se je vse sestavilo v zmagoviti mozaik in Tiršek je z zračno puško stoje z izjemnim nastopom in paraolimpijskim rekordom 253,3 osvojil zlato!

60

13. etapa Vuelte Juriš Rogliča, ki je za dve minuti zmanjšal zaostanek za rdečo majico

Na strmem zaključku 13. etape je Primož Roglič silovito napadel rdečo majico Bena O'Connorja in proti njemu pridobil skoraj dve minuti. Avstralec ima v skupnem seštevku le še 1:21 prednosti pred slovenskim asom, ki je med kapetani najmočnejši na klancih.

615

Novice

Črna kronika Pod Grmado plezalka padla 20 metrov v globino, na Bovškem se je poškodovala italijanska planinka

Popoldne je na Vikrčah v športnem plezališču Turnc pod šmarnogorsko Grmado plezalka med plezanjem padla okoli 20 metrov v globino. Na območju Kaninskega pogorja na Bovškem pa se je zgodaj popoldne poškodovala 60-letna italijanska državljanka.

Sestavljanje komisije Med kandidati za komisarje 19 moških in osem žensk. Belgija imena kandidata še ni posredovala.

Danes se izteče rok za posredovanje imena komisarskega kandidata oziroma kandidatke v Bruselj. Od vseh članic EU-ja do zdaj tega ni storila le Belgija. Med imeni – Bolgarija je edina poslala dve – je 19 moških in osem žensk.

14

DZ Odbor podprl priporočila vladi glede romskih vprašanj. Izredna seja bo v četrtek.

Odbor DZ za notranje zadeve je z osmimi glasovi za in šestimi proti podprl dopolnjena priporočila vladi o učinkovitosti obravnave romskih vprašanj. Predlog priporočil bo DZ obravnaval na četrtkovi izredni seji.

3

Šport

Žreb Konferenčne lige Olimpija z LASK-om in Heidenheimom, Celje z Betisom in Vitorio Guimaraes

Olimpija bo to jesen v Konferenčni ligi igrala z LASK-om, Cercle Bruggeem in severnoirskim Larnejem doma ter Heidenheimom, Helsinki in Jagiellonio v gosteh, je določil žreb v Monte Carlu. Celjani bodo med drugim potovali k članu La lige Betisu v Sevillo.

136

Hokej Slovenci po visokem porazu proti Francozom ostali brez možnosti za olimpijske igre

Slovenski hokejisti ne bodo igrali na olimpijskih igrah leta 2026 v Milanu in Cortini. Izgubili so tudi drugi tekmo kvalifikacijskega turnirja v Rigi, Francija je bila boljša s 5:1.

68

Prva liga Dvoboj z dna lestvice Nafta - Domžale 4:2 (2. polčas)

Pred nogometaši v Prvi ligi je 7. krog, ki ga danes odpira tekma med Nafto 1903 in Domžalami. Gre za derbi dna lestvice. Vsi trije klubi, ki so včeraj igrali v kvalifikacijah Konferenčne lige, lahko počivajo do nedelje.

3

Prva liga Nemanja Motika se seli v Greuther Fürth, Alex Blanco prihaja v Stožice

Nemanja Motika bo kariero nadaljeval pri nemškem drugoligašu Greuther Fürthu, ki mu ga je Olimpija posodila, po koncu sezone pa ga bodo imeli Nemci možnost odkupiti. V Stožice bo prišel novi Španec, Alex Blanco je podpisal do poletja 2026.

8

Atletika Rim srečno mesto za Čeha - po evropskem naslovu še zmaga v Diamantni ligi

Kristjan Čeh je v zadnji seriji meta diska na mitingu Diamantne lige v Rimu ugnal vse tekmece (68,61 m). Tudi olimpijski prvak Roje Stona in svetovni rekorder Mikolas Alekna sta zaostala za njim na prestižnem mitingu Golden Gala.

Oglasno sporočilo

Partnersko nasilje: kar pravo ne zmore, lahko naredi psihologija

Znanje psihologije na področju prava in drugih področij, ki se ukvarjajo z delovanjem in ravnanjem človeka, omogoča boljše razumevanje, zakaj pride do določenih dejanj oziroma vedenja.

Prva liga Jakupović uradno iz Maribora v Osijek; klub zanika, da odhaja tudi Šuler

26-letni napadalec Arnel Jakupović je zapustil Ljudski vrt in bo okrepil Osijek. Zadnjo tekmo v vijoličastem dresu je odigral v četrtek, ko je Maribor na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo izgubil proti Djurgardnu z 0:1.

21
Več

Kultura

Beremo Od veličastnih panoram do kmečke svatbe: Pieter Bruegel, kot ga je videl pisatelj Felix Timmermans

Ko smo leta 1934 dobili prvi slovenski prevod knjige pisatelja Felixa Timmermansa o Pietru Brueglu st., je umetnostni zgodovinar France Stelè v spremni besedi zapisal, da si ne moremo misliti boljšega komentarja za vsebino Brueglovega dela od tega romana.

4

Odrešitev za začetnike Sonja Prosenc je dobitnica častne nagrade Živka Nikolića

Režiserka Sonja Prosenc je s filmom Odrešitev za začetnike osvojila novo nagrado. Po nagradi evropskih art kinematografov na Sarajevskem festivalu je zdaj prejela še nagrado Živka Nikolića na Filmskem festivalu Herceg Novi.

3

Razstava v KiBeli Laibach z operacijo Barbarossa iz Afganistana pritovori preprogo in pokaže na soodvisnost kultur

Umetniški kolektiv Laibach v mariborski KiBeli retrogardno koraka v čas druge svetovne vojne in obdobje po njej, da pokaže na medsebojno odvisnost Zahoda in Vzhoda kot kulturi, ki si nista nasprotujoči, ampak dve strani istega kovanca.

2
Več

Zabava in slog

Zanimivosti V Kamniku opazili, da je reka postala rdeča. Kriv je bil sok rdeče pese.

Zjutraj so ob Kovinarski cesti v Kamniku opazili nenavaden pojav. Reka Kamniška Bistrica je bila namreč obarvana rdeče. Vzrok ni bil nevaren – iz bližnjega obrata so spirali sok rdeče pese.

6

Znani Poročno slavje norveške princese in ameriškega šamana se je začelo

Na Norveško se že zgrinjajo tisti, ki sta jih na zasebno poročno slavje povabila norveška princesa Märtha Louise in samozvani ameriški šaman Durek Verrnett. Povabljencem je prepovedana uporaba mobilnih telefonov in objavljanje na družbenih omrežjih.

17

Odločitev padla Za gostitelja Evrovizije izbran Basel: "Odraža evrovizijski duh"

Z nazivom mesta gostitelja 69. Evrovizije, ki bo potekala 13., 15. in 17. maja, se uradno lahko pohvali tretje največje švicarsko mesto Basel. Glasbeno tekmovanje bo tako prvič v nemško govorečem delu Švice – pred tem je bilo v Luganu in Lozani.

15

Napovedujemo Mariborski Trg Leona Štuklja v znamenju ulične hrane

Na Trgu Leona Štuklja se je 29. avgusta začel tridnevni Street Food Market Maribor, na katerem se predstavljajo tuji in domači ponudniki ulične hrane.

1

Novinka V pariškem živalskem vrtu razveseljuje redka mala morska levinja Ivy

V pariškem živalskem vrtu so se pred kratkim razveselili redkega podmladka patagonskega morskega leva. Mamica Naya je skotila samičko Ivy, ki pa že razveseljuje obiskovalce in je spoznala preostalih deset morskih levov, s katerimi si deli dom.

2
Oglasno sporočilo

Tako bodo ta gospodinjska opravila učinkovitejša in cenovno ugodna

Ali so gospodinjska opravila tudi za vas nekaj, čemur bi se najraje izognili že na daleč? Niste edini!

Gladek prehod V Buenos Airesu najeti plesalci turistom pomagajo vstopiti v svet tanga

Za številne obiskovalce Buenosa Airesa je ples argentinskega tanga v avtentičnem okolju na seznamu želja, a se plesnih korakov ni lahko naučiti. Turistom prihod na zastrašujočo tangosceno lahko olajšajo najeti profesionalni plesalci in plesalke.

Več

Uredniški izbor

Intervju "Palestince v zaporih mučijo, tam pa pristanejo tudi zgolj zaradi všečkanja na družbenih omrežjih"

Palestinci v izraelskih zaporih so redno žrtve hudih zlorab, pretepanja, spolnega nasilja, stradanja, mučenja in poniževanja, je za MMC dejala predstavnica palestinske organizacije za podporo palestinskim političnim zapornikom Adamir Džena Abuhasna.

46

Slovenija Kako "vroča" bo politična jesen?

Politolog Miro Haček za jesen napoveduje nadaljevanje tempa padanja podpore Gibanju Svoboda in spremembe na politični desnici. Filozof Boris Vezjak pa poudarja, da premierja Roberta Goloba ves čas rešuje skrajno udobna večina v parlamentu.

192

Intervju o slovenščini Kozma Ahačič: "Največ škode lahko naredijo preveč sproščeni telebani in preveč zadrti izobraženci"

"Slovenščina je bila dobršen del svoje zgodovine v podrejenem položaju, zato je določena previdnost logična" o odnosu do tujk, ki vstopajo v naš vsakdan, pravi Kozma Ahačič, s katerim smo se pogovarjali o trenutnem položaju in prihodnosti slovenščine.

133

Noč zmaja Goran Dragić se je poslovil od košarke tam, kjer je najraje: na igrišču v družbi prijateljev

V Noči zmaja, poslovilnem večeru, se je zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance tudi uradno poslovil od košarke. "Nikoli ne bom pozabil, dal sem vse od sebe, ko sem igral za Slovenijo," je ob koncu spektakla povedal priljubljeni Gogi.

334
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Obdobje v življenju, ko se vse bolj pozna

Si predstavljate, da bi pri devetdesetih letih še vedno tekli? Kazimira Lužnik bo 31. avgusta praznovala 90. rojstni dan. Še vedno teče in se želi preizkusiti na 21 km oktobra na Ljubljanskem maratonu.

8

Urban Praprotnik Sifan Hassan ali nizozemska lokomotiva

Zakaj sem tako navdušen nad Sifan Hassan, Nizozemko, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu tekmovala na 5000 in 10000 metrov ter v maratonu? Vznemirjeno sem se spraševal, kako ji bo šlo.

12

Tomo Kočar Janko in Metka med resničnostjo, mitologijo in religijo

Jakob in Wilhelm Grimm sta v literarno zgodovino sicer res zapisana kot najslavnejša zbiralca pravljic, vendar je prava moč njune zbirke ravno v elementih, zaradi katerih bi ju kot zbiralca morali celo diskvalificirati.

10

Slavko Jerič Judo in plezanje slovenski klasiki, skrbijo trendi v atletiki in plavanju

Slovenski športniki se iz Pariza vračajo s tremi medaljami, kar je sicer najmanj v tem stoletju na poletnih olimpijskih igrah, vseeno pa so lahko zadovoljni s svojim izplenom. Malo bolj skrbijo trendi.

109
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov