Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Poslanska vprašanja Golob na očitke opozicije: Ko je gospodarstvo uspešno, se je najlažje ukvarjati z zimzelenimi temami

DZ je zadnje redno zasedanje pred parlamentarnimi počitnicami začel s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Robertu Golobu in ministrom. V ospredju so bili tokrat očitki opozicije o nakupu stavbe na Litijski in nakupu prenosnih računalnikov.

144

Slovenija Lisec: Ministri, kot je Emilija Stojmenova Duh, so mlinski kamen za resno delo resne vlade

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh svoje delo opravlja nevestno in zavaja javnost, je ob predstavitvi druge interpelacije ministrice Emilije Stojmenove Duh povedal poslanec SDS-a Tomaž Lisec.

11

Črna kronika Policijska akcija: v Piranu prijeli tri ljudi, ki naj bi bili povezani z zloglasnim Kavaškim klanom

V nedeljo zvečer so v Piranu ljubljanski kriminalisti skupaj s specialno enoto policije prijeli tri ljudi, ki so po poročanju Televizije Slovenija domnevno povezani s kriminalno združbo Kavaški klan. Eden od prijetih je bil v raciji lažje poškodovan.

7

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

30

Kvalifikacije za OI Dve veliki razočaranji v triletni košarkarski olimpijadi

Poletni cilj slovenskih košarkarjev je bila uvrstitev na olimpijske igre v Pariz. Nekateri so celo na glas razmišljali o medalji, brez katere so za las ostali pred tremi leti v Tokiu, toda na kvalifikacijskem turnirju v Pireju niso bili konkurenčni.

88

Novice

Tir Divača–Koper Bratušek: Tir bomo začeli graditi leta 2026. Stara proga bo obremenjena najmanj, kar je mogoče.

Ob sprejetju novele zakona o gradnji dodatnega tira Divača–Koper so na novinarski konferenci pojasnili, da se bodo gradbena dela začela leta 2026, stara proga bo namenjena športu, v zakonu pa je zapisano, da ne železnica ne Luka Koper nista na prodaj.

10

Evropa Glede izidov francoskih volitev predvsem levo usmerjeni politiki po Evropi izrazili olajšanje

V Evropi in svetu so si številni oddahnili po nedeljskem drugem krogu parlamentarnih volitev v Franciji, v katerem je presenetljivo zmagala levica, skrajna desnica pa je zasedla šele tretje mesto.

43

Vojna v Ukrajini V novih ruskih napadih na Ukrajino več deset mrtvih. Poškodovana tudi otroška bolnišnica.

Ruska vojska je izvedla nove obsežne raketne napade na več ukrajinskih pokrajin. V Kijevu je bilo ubitih najmanj deset ljudi, še 35 pa je bilo ranjenih, več ljudi je ujetih pod ruševinami. Poškodovana je tudi otroška bolnišnica.

19

Šport

SOS-odmev Dočakali veliki četveroboj: Tadej vodi, Primož brez novih izgub

Stresen dan na makadamu je navdušil navijače, četudi se razmerja med vodilnimi štirimi kapetani niso spremenila niti za sekundo. Po 9/21 letošnje velike pentlje je Pogačar 33 sekund pred Evenepoelom, 75 sekund pred Vingegaardom in 96 sekund pred Rogličem.

181

Odbojka Cretu določil 13 potnikov za olimpijske igre

Odbojkarska zveza Slovenije je objavila seznam 13 reprezentantov, ki bodo odpotovali na olimpijske igre v Pariz. Prva tekma varovance Gheorgheja Cretuja čaka 28. julija ob 21. uri proti Kanadi.

13

Nogomet Krznar proti Estoncem ne sprejema vloge favorita

Nogometaši Celja bodo v sredo odigrali prvo tekmo prvega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. V Talinu se bodo ob 18.00 pomerili z estonskim prvakom Floro.  

7

Rokomet Pariz zadnja postaja kariere Barbare Lazović

Kapetanka rokometašic Krima Mercatorja in dolgoletna slovenska reprezentantka Barbara Lazović po olimpijskih igrah v Parizu končuje športno pot, so na spletni strani potrdili pri klubu.

3

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

Oglasno sporočilo

Hisense z natančno tehnologijo VAR ključni partner UEFA EURO 2024

Še slaba dva tedna nas ločita od zaključka evropskega prvenstva v nogometu in razglasitve zmagovalca.

Tenis Đoković in Rune bosta končala dan na osrednjem igrišču Wimbledona

Danes bodo na tretjemu teniškemu turnirju za grand slam v sezoni v Wimbledonu znani vsi udeleženci četrtfinala. V središču pozornosti bo obračun med Novakom Đokovićem in Holgerjem Runejem.

6
Več

Kultura

Filmska recenzija Obzorje: Ameriška saga - 1. poglavje

Od Ameriške sage v štirih delih nihče ne pričakuje, da bo že v prvem delu razkrila vse svoje adute in skrivnosti. A Obzorje, Costnerjev magnum opus, je tako brezupno fragmentiran in brezciljen film, da si je težko predstavljati, kdo bo nanje še čakal.

26

Knjige Hčerka Alice Munro spregovorila o spolni zlorabi v otroštvu: "Mama je vedela, a očima ni zapustila"

Andrea Robin Skinner, hči kanadske nobelovke Alice Munro, je spregovorila o spolnih zlorabah, ki jih je v otroštvu zagrešil njen očim Gerald Fremlin. Čeprav je njena mama to vedela, je s Fremlinom ostala do njegove smrti leta 2013.

Film in TV Umrl je oskarjevec Jon Landau, producent Titanika in Avatarja

Umrl je Jon Landau, z oskarjem nagrajeni producent nekaterih najbolj dobičkonosnih filmov vseh časov, vključno s Titanikom, Avatarjem in nadaljevanjem Avatarja. 63-letni Landau je namreč dolga leta sodeloval z režiserjem Jamesom Cameronom.

Več

Zabava in slog

Dočakala skoraj 50 let Ljubljanski živalski vrt ovit v črnino: poslovila se je legendarna šimpanzinja Mojca

Iz ljubljanskega živalskega vrta so sporočili žalostno novico: poslovila se je njihova najstarejša prebivalka, šimpanzinja Mojca, ki je bila stara 49 let. V ZOO-ju Ljubljana je živela od leta 1976, torej praktično vse življenje.

43

Reportaža Novi kralj Melodij morja in sonca je Žan Videc: "Zmaga je nepričakovana, a sladka"

Po maratonu 14 poletnih pesmi je na 43. festivalu Melodije morja in sonca slavila zmago skladba Neznano Žana Vidca. "Mislim, da je bil danes lep večer za vse," je dejal pevec, ki ne ve, kam ga bo odpeljala pot, dodal pa je, da že pripravlja prvi album.

21

Znani Margot Robbie z možem Tomom Ackerleyjem pričakuje prvega otroka

Avstralska igralka Margot Robbie pričakuje z možem Tomom Ackerleyjem prvega otroka, poroča ameriška revija People. Zakonca tega nista ne potrdila ne zanikala.

Glasba Na 52. festivalu Števerjan slavil Ansambel Gašperja Mirnika

Med borovci v Števerjanu je v nedeljo potekal že 52. festival narodnozabavne glasbe Števerjan, na katerem je sodelovalo osem ansamblov. Na koncu je slavil Ansambel Gašperja Mirnika.

Zanimivosti Pred olimpijskimi igrami novi priložnostni znamki – v ospredju cestno kolesarstvo in plezanje

Pošta Slovenije je izdala priložnostni znamki, s katerima zaznamuje skorajšnji začetek 33. poletnih olimpijskih iger v Parizu. Za motiva znamk so tokrat izbrali cestno kolesarstvo in športno plezanje.

Oglasno sporočilo

Preživite nepozabne družinske počitnice v Kranjski Gori

Idealen kraj za družine, ki si želijo nepozabnih počitnic z zabavnimi in poučnimi aktivnostmi za vse starosti. Uživajte v prijetnem vzdušju in raznolikih doživetjih, ki bodo navdušila vaše najmlajše in jim pričarala nasmeh na obraz.

43. Melodije morja in sonca Zmagovalno skladbo Neznano zapel Žan Videc, žirija nagradila dva izvajalca

V Avditoriju Portorož so gledalci, strokovna žirija in predstavniki glasbenih postaj izbrali zmagovalno skladbo 43. Melodij morja in sonca. To je postala pesem Neznano, ki jo je zapel Žan Videc. Ta si je z Martino razdelil tudi nagrado Danila Kocjančiča.

41
Več

Uredniški izbor

Medkrajevni linijski promet "Odpravljanje težav potnikov" prineslo nove težave – pristojni napovedujejo sprotno prilagajanje

Ob napovedih, da bodo spremembe medkrajevnih avtobusnih linij upoštevale vse dosedanje težave potnikov, v prvih dneh nekateri opozarjajo tudi na negativne posledice. Poleg tega brez kartice IJPP še vedno ni mogoč hiter nakup vozovnice po spletu.

74

Intervju Čeferinu za predstave Slovenije čestitali tudi Mourinho, Rummenigge in Capello

"Kdor misli, da je bila slovenska igra destruktivna, negativna in da je to slab sloves za nogomet, ta prav veliko o nogometu ne ve," je v pogovoru za TV Slovenija dejal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.

59

Reportaža iz Frankfurta Odmevalo, kot da bi zmagali. Navijačem kapo dol.

Kljub bolečemu porazu proti Portugalski reprezentanci slovenski nogometaši evropsko prvenstvo lahko zapuščajo dvignjenih glav. Razočaranje med navijači je bilo kratkotrajno, večina je pokala od ponosa in poslala jasno sporočilo: "Vrnili se bomo!"

49

Gradnja odlagališča v Vrbini pri Krškem Kam bo Slovenija odložila svoje radioaktivne odpadke?

V Vrbini pri Krškem napreduje gradnja odlagališča nizko in srednje radioaktivnih odpadkov. Med tem dokončne rešitve glede izrabljenega jedrskega goriva in visoko radioaktivnih odpadkov, ki ostanejo radioaktivni več 10.000 let, še nismo našli.

116
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Izpad boli, a nogometaši so postavili dobre temelje za nadaljevanje zgodbe

Bile so sanje, bile so res lepe sanje, iz katerih nas je prebudil portugalski vratar Diogo Costa, ki je ukrotil vse tri slovenske enajstmetrovke. A po prespani noči gre potegniti veliko pozitivnega, ki obeta nadaljevanje slovenske nogometne zgodbe.

91

Slavko Jerič Slovenija v položaju, kot še ni bila nikoli − lahko sanja

Slovenski nogometaši so z uvrstitvijo v sploh prve izločilne boje evropskega prvenstva že spisali zgodovino, navijači pa so s tem dobili privilegij, ki ga prej niso poznali: sanje.

62

Marko Radmilovič Sluz

Vsem skupaj lep praznik. Letos je, kot vemo, sluzast.

2

Knjige V svetu mitov in pravljic: Pazite se morskih deklic!

Čeprav so v naših krajih pogostejše zgodbe o povodnih možeh, so v svetovnem merilu morske deklice nesporne zmagovalke. Z nami se družijo že tri tisočletja in nič ne kaže, da bi se drug drugega kmalu naveličali.

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov