Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zdravje UKC Ljubljana zaradi domnevne goljufije pri potnih stroških odpustil poslovnega direktorja kirurgije

Poslovni direktor kirurške klinike UKC-ja Ljubljana Aleksander Batič je zaradi domnevne goljufije pri izplačevanju potnih stroškov prejel odpoved delovnega razmerja. V UKC-ju Ljubljana so nadzor nad njim izvedli na podlagi anonimne prijave suma kršitev.

89

Vojna v Ukrajini Rusija izstrelila 20 letalnikov in pet raket nad Ukrajino. V Odesi dva ubita.

Rusija je v sredo izstrelila 20 brezpilotnih letalnikov in pet raket nad Ukrajino, pri čemer je ubila dva človeka v Odesi. V napadu je bila poškodovana pristaniška in energetska infrastruktura na severozahodu države.

3

11. etapa Ubežniki dve minuti in pol pred glavnino

Danes je na Dirki po Franciji na sporedu zahtevna 11. etapa, med katero bodo kolesarji na 211 km premagali 4350 m višincev. Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju od 15. ure dalje.

115

Glasba Zgodba festivala MetalDays za vedno končana: organizatorji razglasili stečaj

Organizatorji enega najbolj znanih glasbenih festivalov pri nas, MetalDays, so se odločili, da tega dokončno ukinejo. Kot so pojasnili v dolgem zapisu na spletni strani, so se finančne težave začele med pandemijo covida, nato pa se le še stopnjevale.

54

Čudežni deček "Začetek dveh legend" – Messi in Yamal že pred 17 leti na skupni fotografiji

Čeprav so poznavalci že poznali kakovost mladega španskega nogometaša Lamina Yamala, je nase širšo javnost opozoril sinoči z neverjetnim zadetkom na tekmi proti Franciji. Ob tem so vzniknile stare fotografije, ki so morda nakazovale njegovo prihodnost.

17

Novice

Evropa Špansko sodišče obsodilo 15 najstnikov zaradi širjenja lažnih fotografij svojih vrstnic

Špansko sodišče je obsodilo 15 najstnikov na leto dni trajajočo kazen zaradi ustvarjanja in širjenja lažnih fotografij njihovih vrstnic, narejenih s pomočjo umetne inteligence. Primer je spet poudaril možnost zlorabe tehnologije.

18

Evropa Plenković kljub izvolitvi v Evropski parlament ne bo prevzel dolžnosti evropskega poslanca

Hrvaški premier Andrej Plenković je v torek uradno obvestil predsednika sabora Gordana Jandrokovića, da ne bo prevzel dolžnosti poslanca Evropskega parlamenta, za katerega je bil izvoljen na junijskih evropskih volitvah.

14
Oglasno sporočilo

Novi Dacia Duster: Prepriča z zmogljivostjo, tehnologijo in ceno

Predstavljajte si vozilo, ki združuje dostopnost, vzdržljivost in zmogljivost. Tako se že leta predstavlja Dacia Duster, ki je s svojo najnovejšo različico ponovno dvignila letvico v svetu športnih terencev.

Šport

Drugi polfinale Anglija po zaporedni finale, Nizozemska želi dvigniti prekletstvo 11-m

Angleški selektor Gareth Southgate se je že pred začetkom evropskega prvenstva zavedal, da so njegovi varovanci med glavnimi favoriti. Pritisk se pred polfinalno tekmo le še stopnjuje, a Southgate zagotavlja, da je njegova ekipa pripravljena.

12

Wimbledon Đoković po predaji De Minaurja že v polfinalu

Novak Đoković se je brez boja uvrstil v polfinale letošnjega Wimbledona, potem ko je njegov nasprotnik v četrtfinalu, Avstralec Alex De Minaur, zaradi poškodbe dvoboj odpovedal.

5

Tour 202 Jure Zrimšek: Po nedeljski etapi so mnogi zaskrbljeni, a jaz nisem

Sredina enajsta etapa dirke po Franciji s šestimi kategoriziranimi vzponi napoveduje nov spopad favoritov za končno zmago. Ti zaenkrat prisegajo na drugačne taktike.

44

Odmevi Yamalu se je uresničila želja: rojstni dan bo praznoval v Nemčiji

"Kakor koli obrneš, moja največja želja ostaja enaka: zmagovati, zmagovati in še enkrat zmagovati," je po polfinalni tekmi med Španijo in Francijo (2:1) na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji dejal najboljši posameznik na zelenici, Lamine Yamal.

27

NBA Thompson se veseli igranja z Dončićem in poudarja: "Še vedno ne smem ostati sam"

Drugo leto zapored je Dallasu uspel veliki met na tržnici in je ob bok Luki Dončiću pripeljal zvezdniško okrepitev. Lani februarja se je Mavericksom pridružil Kyrie Irving, pred dnevi pa eden najboljših ostrostrelcev vseh časov Klay Thompson.

67
Oglasno sporočilo

Zaščitite se pred strelo!

Narava ne prizanaša in poleti so nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra, točo, grmenjem in bliskanjem zelo pogoste. Kot vsako leto se tudi letos obetajo udari strel, ki lahko povzročijo veliko nevšečnosti. Še posebej so izpostavljene sončne elektrarne.

Liga prvakov Celjani danes začenjajo kvalifikacije, prvi nasprotnik Flora

Nogometaši Celja bodo danes ob 18. uri v Talinu igrali tekmo 1. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Slovenski prvak se bo meril s tamkajšnjo Floro. Povratna tekma bo v Celju 16. julija.

4
Več

Kultura

Film in TV Začelo se je sojenje proti Alecu Baldwinu. Kaj trdi tožilstvo, kaj obamba?

Slaba tri leta po smrtonosnem incidentu, ko je bil na snemanju vesterna Rja za direktorico fotografije usoden strel iz revolverja, se je v ameriški zvezni državi Novi Mehiki začelo sojenje proti igralcu Alecu Baldwinu, ki je obtožen uboja iz malomarnosti.

1

Monografija Lare Ive Dreu Spomin na taborišče v Mariboru: na eni strani zidu groza in smrt, na drugi življenje

Čeprav se zdi, da so o dogajanju med 2. svetovno vojno napisane že številne knjige, se nam še vedno odkrivajo manj poznana poglavja. Takšno je tudi o taborišču za vojne ujetnike v Mariboru, kjer sta sočasno potekali dve zelo različni zgodbi.

13

Glasba Iz New Orleansa v Ljubljano: odprtje 65. Jazz festivala Ljubljana v znamenju zibelke džeza

S koncertom, ki slovenskemu občinstvu prinaša duh New Orleansa, se danes začenja 65. Jazz festival Ljubljana. V Križankah bosta nastopila legenda džezovskega prizorišča, pihalec Charles Lloyd, in Chief Adjuah, ki prihaja iz te slavne zibelke džeza.

Več

Zabava in slog

Zanimivosti Skoraj popolna najdba: na otoku Wight našli skoraj celotno okostje prej neznanega dinozavra

Na britanskem otoku Wight so odkrili fosilizirane ostanke rastlinojedega dinozavra, ki je po Zemlji tacal pred okoli 125 milijoni let. Gre za novoodkrito vrsto. Gre za najbolj celovito ohranjen fosil, odkrit na tem območju v zadnjem stoletju.

2

Ture avanture Turistična agencija Kompas tik pred zdajci odpovedala več dopustovanj

Turistična agencija Kompas je tik pred zdajci odpovedala več turističnih aranžmajev za dopustovanje v Grčiji v prihodnjih dneh, ker naj bi jim letalski prevoznik odpovedal polet. Nekateri potniki so se odločili za alternativno pot, drugi želijo vračilo.

11

Evrovizija Martin Österdahl po številnih polemikah ostaja na čelu Evrovizije, del nalog se bo porazdelil

Po številnih polemikah, ki so se dogajale okoli letošnjega izbora za Pesem Evrovizije, bo Martin Österdahl ostal izvršni nadzornik tega slovitega glasbenega tekmovanja, določene njegove naloge pa bodo prevzeli novoustanovljeni organi.

10

Avtomobilnost Kitajski BYD bi imel tovarno tudi v Turčiji

Turški minister za industrijo in tehnologijo je dejal, da naj bi največji kitajski proizvajalec električnih vozil BYD v Turčiji zgradil tovarno, v kateri bi lahko na leto izdelali 150.000 vozil.

16

Zgodovinsko Okronali prvo mis UI – to je postala bionična lepotica Kenza Layli

Misice so se preselile tudi v svet umetne inteligence. Kenza Layli je osvojila laskavi naslov prve mis UI na svetu. "Čeprav ne čustvujem kot ljudje, sem nad tem resnično navdušena," je povedala bionična lepotica iz Maroka.

11
Oglasno sporočilo

Preživite nepozabne družinske počitnice v Kranjski Gori

Idealen kraj za družine, ki si želijo nepozabnih počitnic z zabavnimi in poučnimi aktivnostmi za vse starosti. Uživajte v prijetnem vzdušju in raznolikih doživetjih, ki bodo navdušila vaše najmlajše in jim pričarala nasmeh na obraz.

Rast Turistični obisk Celja in Velenja se je opazno povečal

V Celju so v prvi polovici leta opazili porast števila turistov. Celjski grad je obiskalo za 12 odstotkov več turistov kot v lanskem prvem polletju. Med tujimi gosti je bilo največ Hrvatov. V Velenju je bilo lani za petino več prihodov turistov.

17
Več

Uredniški izbor

Intervju Kai Heron o lažnem obilju: Svet je organiziran tako, da proizvajamo stvari, ki jih ne potrebujemo

"Na svetu je več denarja kot kadar koli prej, a ni enakomerno porazdeljen, zato je obilje lažno, je obilje 'sranja', ki povzroča ekološko škodo," opozarja sogovornik. Rešitve išče zunaj okvirov kapitalizma, čeprav je to, kot priznava, zelo težko.

195

Reportaža Novi kralj Melodij morja in sonca je Žan Videc: "Zmaga je nepričakovana, a sladka"

Po maratonu 14 poletnih pesmi je na 43. festivalu Melodije morja in sonca slavila zmago skladba Neznano Žana Vidca. "Mislim, da je bil danes lep večer za vse," je dejal pevec, ki ne ve, kam ga bo odpeljala pot, dodal pa je, da že pripravlja prvi album.

27

Medkrajevni linijski promet "Odpravljanje težav potnikov" prineslo nove težave – pristojni napovedujejo sprotno prilagajanje

Ob napovedih, da bodo spremembe medkrajevnih avtobusnih linij upoštevale vse dosedanje težave potnikov, v prvih dneh nekateri opozarjajo tudi na negativne posledice. Poleg tega brez kartice IJPP še vedno ni mogoč hiter nakup vozovnice po spletu.

77

Intervju Čeferinu za predstave Slovenije čestitali tudi Mourinho, Rummenigge in Capello

"Kdor misli, da je bila slovenska igra destruktivna, negativna in da je to slab sloves za nogomet, ta prav veliko o nogometu ne ve," je v pogovoru za TV Slovenija dejal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.

61
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

14

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72

Slavko Jerič Izpad boli, a nogometaši so postavili dobre temelje za nadaljevanje zgodbe

Bile so sanje, bile so res lepe sanje, iz katerih nas je prebudil portugalski vratar Diogo Costa, ki je ukrotil vse tri slovenske enajstmetrovke. A po prespani noči gre potegniti veliko pozitivnega, ki obeta nadaljevanje slovenske nogometne zgodbe.

91

Slavko Jerič Slovenija v položaju, kot še ni bila nikoli − lahko sanja

Slovenski nogometaši so z uvrstitvijo v sploh prve izločilne boje evropskega prvenstva že spisali zgodovino, navijači pa so s tem dobili privilegij, ki ga prej niso poznali: sanje.

62
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov