Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

MMCpodrobno "Za družbo ste sprejemljivejši, če ste zasvojeni z digitalno tehnologijo kot pa z alkoholom."

Dejavnosti, ki so nam v užitek in sprostitev, se lahko stopnjujejo v zasvojenost. In čeprav imajo nekemične zasvojenosti prav tako uničujoče posledice kot kemične odvisnosti, je družba do njih strpnejša. Ljudje zato pozneje poiščejo pomoč.

Borzni komentar Nafta spet pri 100 dolarjih? Ekstremni scenariji segajo še precej višje.

Cene nafte so zaradi vojne na Bližnjem vzhodu vidno porasle, gorivo bo spet dražje. Čeprav je to najvišja tedenska rast v zadnjih dveh letih, je bil odziv na iranski raketni napad na Izrael pravzaprav precej miren. So trgovci preveč brezbrižni?

60

Slovenija Več kot 110 tisoč članov KGZS-ja izbira člane sveta zbornice. Način glasovanja ni povsod enak.

Dobrih 110 tisoč volilnih upravičencev izbira vodstvo Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije, največje nevladne organizacije, ki združuje kmete in lastnike kmetijskih zemljišč. Že v sredo so svoje glasove oddali predstavniki pravnih oseb (elektorji).

7

Bližnji vzhod Izraelska letala ponoči silovito bombardirala Bejrut

Južni del libanonske prestolnice Bejrut je bil v noči na nedeljo tarča več kot dvournih silovitih izraelskih napadov, medtem ko je Hezbolah proti izraelskim ciljem izstrelil okoli 130 raket.

Reportaža Ali se še znamo pogovarjati o glasbi?

Glasbo moramo ne samo slišati, ampak o njej tudi brati in govoriti, da bi razumeli njeno čarobno moč, je zapisal raziskovalec Nicolas Cook. Priložnost za nova spoznanja mednarodnih raziskovalcev smo zato iskali na simpoziju Sodobni diskurzi o glasbi.

3

Novice

Slovenija Zpiz: Bolj ugodno se je upokojiti konec letošnjega leta kot v začetku prihodnjega

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) vsem tistim, ki razmišljajo, ali v pokoj konec letošnjega ali v začetku prihodnjega leta, pojasnjuje, da se je ugodneje upokojiti letos.

Vojna v Gazi V izraelskem napadu na mošejo in šolo v Gazi ubitih več kot 20 ljudi

V izraelskem napadu na mošejo in šolo v osrednjem delu Gaze je bilo ubitih najmanj 24 ljudi, še 93 pa jih je bilo ranjenih, so sporočile oblasti v palestinski enklavi.

6

Evropa V poplavah v BiH-u umrlo najmanj 15 ljudi, iskanje pogrešanih otežuje dež

V katastrofalnih poplavah in zemeljskih plazovih v BiH-u je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 15 ljudi, a bi lahko število žrtev še naraslo, saj naj bi še enkrat toliko ljudi pogrešali. "Razmere so grozljive, prava katastrofa," je poročal Boštjan Anžin.

58

Šport

Kolesarstvo Ob 14.20 prenos dirke svetovnega prvenstva na makadamu

Ob 12. uri bodo kolesarji v Belgiji začeli dirko svetovnega prvenstva na makadamskih cestah. Naslov brani Matej Mohorič. Prenos po 14.20 na TV Slovenija 2.

Kolesarstvo Pogačar v solo pobegu potolkel tekmece tudi na klasiki po Emiliji

Tadej Pogačar je na najlepši način krstil mavrično majico svetovnega prvaka, v katero je bil odet prvič. Na Dirki po Emiliji je napadel že na prvem od petih vzponov na San Luco in se v samostojni vožnji več kot 35 km odpeljal 24. zmagi sezone naproti.

704

Liga ABA Zmaji dobre evropske predstave vendarle prenesli tudi na Jadran

V 3. krogu Lige ABA so košarkarji Cedevite Olimpije vpisali prvo zmago. V Baru so upravičili vlogo favoritov in Mornar odpravili z 92:82. Krka je morala doma priznati premoč Spartaku (87:89).

54

MotoGP Bagnaia po zmagi v Motegiju le še 10 točk za Martinom

Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec Velike nagrade Japonske, 16. preizkušnje v sezoni svetovnega prvenstva razreda MotoGP. Njegov veliki konkurent Jorge Martin je bil drugi, v skupnem seštevku sezone ima Španec le še 10 točk prednosti pred Bagnaio.

2

Skoki Zajc po vodstvu v prvi seriji zadnjo tekmo poletja končal na drugem mestu

Na zadnji tekmi poletne velike nagrade smučarskih skakalcev se je v Klingenthalu z drugim mestom izkazal Timi Zajc. Zmagal je Norvežan Marius Lindvik, ki je na vrh skočil s petega mesta po prvi seriji.

4
Oglasno sporočilo

Z lepo gesto za boljši jutri zapuščenih živali

Ob svetovnem dnevu živali, ki ga obeležujemo 4. oktobra, se vsako leto spomnimo na naše ljubljenčke in na vse tiste živali, ki nimajo domače topline in ljubezni.

Liga ICEHL Olimpija z udarnim startom odnesla vse tri točke iz Feldkircha

Hokejisti Olimpije so se hitro pobrali po porazu v Innsbrucku. Vorarlberg, ki je v lanski sezoni dobil vse štiri medsebojne tekme, je v 6. krogu Lige IceHL izgubil proti zmajem z 2:5.

13
Več

Kultura

Ponaredki Poznavalci van Goghovega opusa identificirali tri ponaredke, ki so leta veljali za izvirnike

Strokovnjaki iz Van Goghovega muzeja v Amsterdamu ugotavljajo, da so tri dela nizozemskega umetnika v zasebnih rokah ponaredki. Med temi je tudi slika, ki so jo leta 2011 po predhodni potrditvi taistega muzeja prodali na dražbi hiše Christie’s.

1

Filmska recenzija Moja najljubša torta

Moja najljubša torta je eden tistih dragocenih biserčkov, ki jih iranski filmarji tako zavzeto snemajo v ilegali in jih na skrivaj pošiljajo v svet, da bi nam pokazali svojo resnico o državi in njenih ljudeh.

1

Oder SSG sezono odpira z Woyzeckom, zgodbo o maščevalni družbi, ki drugačno utiša z nasiljem

V Slovenskem stalnem gledališču (SSG) v Trstu sezono odpirajo s predstavo Woyzeck Georga Büchnerja, zgodbo o človeku z družbenega dna, ki je prvič v zgodovini drame postala junak gledališke igre, ki ni komedija.

Več

Zabava in slog

40. splavarski krst Na Lentu bodo splavarji tradicionalno krstili novinca

S ciljem ohranjanja tradicije bodo danes na Lentu izvedli tradicionalni splavarski krst. Splavarjenje po reki Dravi predstavlja pomemben del mariborske zgodovine. Nekoč je bila to pomembna gospodarska dejavnost, danes pa splavarji prevažajo le še turiste.

Znani Javier Milei del svojega govora v Združenih narodih skopiral kar iz Zahodnega krila

Argentinskega desničarskega predsednika Javierja Mileia obtožujejo, da je velik del svojega nedavnega govora v generalni skupščini Združenih narodov skopiral iz politične serije Zahodno krilo.

26

Kulinarika Nagrade za najboljše pice na svetu: Franco Pepe tudi letos brez konkurence

V Milanu so pod okriljem znamke Best Chef podelili nagrade za najboljše pice in že četrto leto zapored je na vrhu lestvice pristal Franco Pepe iz slovite picerije Pepe in Grani v Caiazzu v južni italijanski pokrajini Campania.

31

Temna zgodovina lova na čarovnice Nizozemske feministke lobirajo za spomenik "čarovnicam"

Tri feministične aktivistke na Nizozemskem s pobudo za postavitev nacionalnega spomenika "čarovnicam" iščejo pravico za nedolžne žrtve nizozemskega lova na čarovnice, ki je potekal med 15. in 17. stoletjem.

5

Intervju Balkan Boys: "V inštrumentalnih delih kot skupina zacvetimo"

"Zvočna slika je pri vsaki pesmi drugačna," pravi Rok Nemanič o albumu Grill, ki so ga Balkan Boys izdali za 15. obletnico. Praznovali jo bodo v Festivalni dvorani v Ljubljani. Po besedah Emirja Ibrakića so na album želeli prenesti energijo s koncertov.

15
Oglasno sporočilo

Ali se zavedate, kako pomembni so morski travniki za našo prihodnost?

Morski travniki so zatočišče in hrana živalim ter ščit pred številnimi negativnimi vplivi.

Ture avanture Letališče v Oaklandu zmedlo potnike s preimenovanjem v San Francisco

Maja se je mednarodno letališče v Oaklandu v Kaliforniji preimenovalo v Mednarodno letališče San Francisco Bay Oakland, čeprav je mednarodno letališče v San Franciscu oddaljeno zgolj 48 kilometrov. Vse od tedaj pritožbe ne ponehajo.

7
Več

Uredniški izbor

Gospodarstvo Stavkajoči avtoserviserji napovedujejo zaostritve, kljub stavki z Generalijem niso zbližali stališč

Avtoserviserji, združeni v SDA, zaradi nizkih urnih postavk več kot dva meseca ne sprejemajo strank, ki so zavarovane pri Generaliju. V SDA-ju trdijo, da skuša zavarovalnica ublažiti posledice stavke, na Generaliju pa, da stavka na zavarovance ne vpliva.

115

Slovenija Vožnja z e-skiroji, ki presežejo dovoljenih 25 km/h, je prepovedana, a kazni so za zdaj le redke

Največja dovoljena hitrost e-skirojev je omejena na 25 km/h, vendar so številni med njimi že predelani, da lahko dosegajo tudi večje hitrosti. Vožnja z njimi je prepovedana, vendar tega policija za zdaj ne more resneje sankcionirati.

151

Bližnji vzhod Libanon, nekdaj "bližnjevzhodna Švica", iz gospodarske in politične tone še v humanitarno krizo

Libanon je bil stoletja pomembno trgovsko središče na Bližnjem vzhodu, v 60. letih so v Bejrut na počitnice prihajali slavni in bogati. A stare slave ni več, v zadnjih letih državo pretresata gospodarska in politična kriza, zdaj pa še izraelski napadi.

90

Slovenija Spremenjen razpis za študentsko prehrano v novem študijskem letu. Bo omogočil bolj zdravo prehrano?

Letos študente pri prehrani čaka nekaj novosti. Na razpisu so dobili prednost ponudniki s kakovostnejšo in raznovrstnejšo prehrano, ki bodo morali zagotoviti vsaj dva različna obroka na dan. Študentje in NIJZ sicer opozarjajo na pomen zdrave prehrane.

54
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov